Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Bolovi u koljenima

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Bolovi u koljenima

Rodila sam prije 3 mjeseca i nedavno primijetila izrazene tanke, plave zilice oko koljena. Cini se da su to vene. Isto tako mi je jako nelagodno hodati po stepenicama, ne mogu se cucnuti i dici iz tog polozaja ko prije. Bas me boli. Inace imam nesto prekomjerne tezine ali nikada takvih problema do poslije poroda. Dosta nanasam bebu, ali nisam cula nikad da bi to moglo smetati koljenima. Ima neko neki savjet? Jeli to ipak stvar za doktora?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I mene bole koljena, ali i skočni zglobovi i tabani. Imam mnogo kg viška a i nooosamooo se beskrajno. Bol pripisujem težini i stalnom nosanju djeteta. Poteško ustanem iz čučnja, ali ništa neobično ne primjećujem pritom. Bole li te samo koljena ili i trbuh? Ja sam se porodila carskim i povremeno me zna zaboljeti oko reza kad smo baš pretjerali sa nosanjem.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prvo me počela boljeti kičma kada je R imao 3 mjeseca, a sada me bole užasno i koljena kada se podižem iz sjedečeg položaja ili čučnja.
    Te bolove pripisujem nošenju, R ima 5mjeseci i 10kg.
    Sada mi je užasno težak pa ga pokušavam što manje nositi, sjednem sa njim na pod na puzzle pa mu pričam, pjevam zabavljam igračkama i pomalo se počeo privikavati.

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    I mene bole koljena, ali i skočni zglobovi i tabani. Imam mnogo kg viška a i nooosamooo se beskrajno. Bol pripisujem težini i stalnom nosanju djeteta. Poteško ustanem iz čučnja, ali ništa neobično ne primjećujem pritom. Bole li te samo koljena ili i trbuh? Ja sam se porodila carskim i povremeno me zna zaboljeti oko reza kad smo baš pretjerali sa nosanjem.
    Samo me koljena bole. Uz sve ostale nelagodice, jos i to. Osjecam se ko starica od 80 godina. Lakse mi je sad kad citam da nisam jedina. Mama ima problema sa "mazivom" u koljenima pa sam se pobojala da nisam naslijedila njenu boljku. Obzirom na carski, nije cudo da te busa boli. Frendica je isto imala carski i osjeca rez svako malo. Kod nosenja male, dizanja, promjena vremena. Ipak je to bila operacija.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: Bolovi u koljenima

Citiraj jozefina prvotno napisa
    Isto tako mi je jako nelagodno hodati po stepenicama, ne mogu se cucnuti i dici iz tog polozaja ko prije. Bas me boli. Inace imam nesto prekomjerne tezine ali nikada takvih problema do poslije poroda. Dosta nanasam bebu, ali nisam cula nikad da bi to moglo smetati koljenima.
    Nošenjem bebe koljena moraju podnositi veću težinu, a to i ne vole.
    A i neki hormoni nam prčkaju po zglobovima u trudnoći, pa treba vremena da se stvar vrati u normalu. I ja imam iste bolove kao i ti, osim onih žilica. Sada ide na bolje, ali pred nekih mjesec dana je bilo gotovo neizdrživo.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj jozefina prvotno napisa
    Ipak je to bila operacija.
    Joj, ne da je bila... ne ponovilo se. Ne sama operacija nego ono prije i poslije nje (11h neefikasnih trudova "potpomognutih" dripom, temperatura, beba na intenzivnoj itd).
    Ma meni je gore što me bole stopala. Kad naveče sjednem da odmorim pa ustanem, ili kad ustanem iz kreveta noću/ujutro, ne mogu da koraknem čestito prvih par koraka. Imam osjećaj da su mi se sve tetive skratile Nakon tih prvih par koraka profunkcionišu, ali i dalje boleee. Čak mislim da mi se svod stopala spustio od ovolikih kila (96 ). Možda me zato i bole koljena, zbog spuštenih stopala? Probaću sa nekim ortopedskim papučama, pa javim rezultat. Pusa svima

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja nisam imala problema s koljenima do prve trudnoće. inače, visoka sam 178cm i imala sam prije 78-80 kg i to mi je bilo ok. poslije prve trudnoće (išla roditi sa 100kg ) koljena su me rasturala. malog sam skroz nosila (još i sada ponekad, a ima 18kg). sad poslije druge trudnoće me još uvijek bole, ponekad i škrcaju kad idem po stepenicama i već mi to ide na živce. sad imam 91kg (rodila prije 4,5mj).mislim da moram pod hitno smršaviti. dosta ženskih u obitelji ima problema s koljenima i stvarno ne bih htjela da, kao moja mama, jedva idem s 46 god.naravno da težina igra tu svoju ulogu. dakle, na dijetu.....

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nda, kile... ko ih je zmislil? Ni moja vaga ne pokazuje nekaj bolje. S tim da sam ja metar i sezdeset a imam blizu 80 kg. Okrugli pigmejac. Dijeta, svakako ali kak? Kad sam gladna boli me zeludac a od niskokaloricne hrane vec za pol sata sam spremna pojesti vola! Zobam zitarice, voce, kuhano, secemo 2x dnevno... lijepi se svejedno. Sad bi trebalo otic u teretanu, aerobik, trcanje, bicikl, anticell masazice... i sve druge bijesove. Ko ce to stic? I odakle lova? Nisam karakter da vjezbam sama u boravku. Raspitivala sam se za pilates. OPALA NA DUPE kad su mi rekli cifru! Sad i onak sve racunam u pelenama i hrani. Nadala sam se da cu dojenjem topiti kile. Od dojenja nista. Koljena i dalje bole, venice pokazale lice... a dragi bi jos barem dvoje limaca.... Kad sve to izrodim, mogu svoje zglobove pozdravit!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja ne mogu na dijetu jer dojim, a dojenje slabo skida kile (bar kod mene). Stalno sam gladna, naročito nakon dojenja noću. Čekam njenih punih 6mj. dr rekao da tad mogu na vježbanje. Imam grupu žena s kojom sam vježbala prije trudnoće, pa ću nastaviti. A od vježbanja kod kuće nema ništa. Sve je preče. Meni lopta za pilates služi da na nju dignem noge naveče. Zato ću radije dati neku siću i ići vježbati (zaista je sića oko 20KM~10eura na mjesec za 2x sedmično). Možda i koljena prestanu boljeti... E, da, lakše mi je kad obujem patike, stopala me manje bole. Vjerujem da je to zbog onog uloška koji patike imaju. Mislim da ću ih početi nosati po kući

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ajme ovo je tema za mene koljena me rasturaju toliko da je MM rekao nek se ne zezam i odem kod doktora. jedva cucnem, a za dizanje da ne pricam. neki dan sam puzala za njime po podu i tek onda su se pojavili problemi. visak kila nemam, a rodila sam prije vise od 11 mjeseci. kada ce to prestati?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •