Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: koje su posljedice loše dohrane?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno koje su posljedice loše dohrane?

užasno me pogodilo - kad sam danas čula kako je jedan tata hranio dijete od 7,5 mjeseci - paštetom...

mislim da ću imati prilike razgovarati s roditeljima u dogledno vrijeme, pa ću nastojati (ukoliko bude ikako moguće) - u razgovoru dotaknuti i tu temu..

koje su posljedice loše dohrane na ta mala bića?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

samo kao primjer - moj bratić je kao klinac od 1,5-3 godine živio na pašteti, hrenovkama, kiselim krastavcima i pomfriju - s 3,5 godine dijagnosticiran čir... danas odrastao čovjek, s problematičnom probavom, želucem...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: koje su posljedice loše dohrane?

Citiraj sorciere prvotno napisa
    užasno me pogodilo - kad sam danas čula kako je jedan tata hranio dijete od 7,5 mjeseci - paštetom...

mislim da ću imati prilike razgovarati s roditeljima u dogledno vrijeme, pa ću nastojati (ukoliko bude ikako moguće) - u razgovoru dotaknuti i tu temu..

koje su posljedice loše dohrane na ta mala bića?
    Posljedice se vide nekom više nekom manje, ali mislim da su neizbježne.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim da smo svi više manje odrasli na paštetama,hrenovkama i sličnim divotama.Onaj tko je osjetljiv na probavu posljedice će sigurno osjetiti.Ja sam othranjena na kravljem mlijeku,svaki dan jela i jedem paštete,salame,hrenovke,puno slatkoga....Mršava sam,zasad zdrava i nikad nikakvih problema sa zdravljem,naročito probavom

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Još bih dodala da smatram da ne treba u ničemu pretjerivati, ne treba ići u nijednu krajnost

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za mene je hranjenje djeteta mladjeg od godinu dana pastetom potpuna krajnost i pretjerivanje...

sorciere, posljedice mogu biti raznovrsne, od toga da dijete odbija normalnu hranu blagog okusa jer je naviklo na sol, pojacivace okusa, secer...

meni se to dogodilo s Andrijom, jer sam mu davala kupovne kasice. on najvise voli przenu hranu, pekmeze, slane sireve, jer zeli hranu intenzivnog okusa. vidim istu stvar i kod necaka...

ali ovo s okusom je samo vrh sante, ko zna koje bolestine, od gastritisa pa nadalje moze takva prehrana izazvati kod djeteta.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

stjecajem okolnosti veliki dio zivota trebam paziti kako jedem. ne STO jedem, nego vise kad i u kojim kolicinama, pri cemu moram znati koliko cega (masnoca, proteina, ugljikohidrata, vlakana) se nalazi u obroku, da bih si mogla pravilno odrediti terapiju.

da sad ne ulazim u detalje, za usjpeh u tome najvise je zasluzno nacelo: sto manje procesirane (industrijski preradjene i polupreradjene) hrane.

krecem od jednostavnih namirnica i sama ih obradjujem ne dodajuci ono sto ne zelim pojesti. na taj nacin imam kakav-takav uvid u to sto jedem, i u principu ne fulavam. rezultati su dobri, uvjetno sam zdrava.

imalo bi se stosta dodati vezano za prehranu djece, ali o tome drugi mogu reci vise. u svakom slucaju, prerano uvodjenje nekih tvari (npr. proteina kravljeg mlijeka, ili npr. glutena, ili cega vec) moze izazvati alergije, ili jos gore, biti okidac za pojavu nekih autoimunih bolesti PUNO KASNIJE u zivotu. [/b]

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da je ovo ključno:
    sto manje procesirane (industrijski preradjene i polupreradjene) hrane.
    Još uvijek muku mučim sa dohranom, ali ne s malim, već s MM koji smatra da je kupovno bolje jer mu je malom finije. Veli, valjda zato što su slađe. Ja vičem da upravo u tome i je problem, ali teško se prima. Pašteta . Ni ja je ne jedem, mogu samo zamisliti šta ima unutra. Izbjegavam sve takve stvari, hrenovke i sl. Ali opet, nemreš na sve paziti.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sorcie, pretpostavljam da trebaš argumente kojima bi "pobila" njihov način prehrane: probavni sustav se razvije postepeno: prvih 6 mjeseci je malom čovjeku dovoljno samo mlijeko, a dalje, kako sazrijeva počinje se uvoditi i ostala hrana, u početku lako probavljiva, pa nadalje i one ostale.

reci mu da od bebe od 7,5 mjeseci nitko ne očekuje da hoda, govori, piše, čita ćirilicu, okopava kukuruz... jer naprosto nije doraslo svemu tomu.
    pa tako nije doraslo niti probavljanju paštete i sličnih proizvoda.
    samo ispiši sve aditive u konzerviranoj hrani i na netu pronađi koliko je svaki od njih štetan i za odrasle.

ali, ne očekuj neke velike pomake... to nije čovjek koji živi u zabiti i sigurna sam da i sam zna, ali misli: i ja sam, a pogle koliki sam...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam apri, i to me užasava... čujem da mu daju i monte :shock: ...

mamu sam već usmjeravala na rode - no nije baš pokazala preveliki interes :/ ... probat ću na ovaj način koji si predložila...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a joj sorci, pa monte je neizostavan
    Stavila bih onog smajlica sto krepava od smijeha, da nije toliko tuzno to sto rade...

Ja se sa svojima borim, jer zivim s njima. Jucer mu je nudila keks Domacicu dok sam ja otisla na wc. Taman sam dosla na vrijeme da mu to istrgnem - i zamisli, koja sam ja nemajka kad tako ne dam djetetu malo slatkog. Neki dan mu nudi sataras s ljutom papricicom unutra :shock: Imamo vec podobru zalihu bananka i smokija i inih finoca koje su dobronamjernici donijeli bebi...sta cemo s tim, ne znam, jer ni ja to ne jedem...pih

Kod mene ne pali to objasnjenje po sto puta da mu zelucic nije spreman za takve stvari. To nije uopce priznat razlog. Ali je jako buckast (skoro pa da samo papa moje mlijeko) pa se jos mogu izvuci s tim da "ima predispozicije da bude pretilo dijete, pa moramo paziti"
    Zalosno...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o pašteta, tlak mi skoči na 800

i uvijek se sjetim anegdote..znate kako je nastala pašteta?

došao šef u tvornicu i reko PA ŠTETA da se i to baci

nemo'š ispravljat krive drine i to ti je to. ja sam i dalje otrovna kad me pitaju zašto moj ne jede monte/smoki/paštetu, ali drugima više ni riječi ne kažem. ma lažem, kažem, al brzo odustanem

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a što reći majci koja daje bebi od godine dana coca colu na bočicu...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dat joj broj od najbližeg psihijatra i socijalne ustanove

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nagore je što mi je ta osoba iz bliže obitelji...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tim bolje. automatski dobivaš pravo biti glasna, neugodna i nabit joj nos u ekran dok joj pokazuješ da kokakolom čiste krv s tračnica i hrđu

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:shock:

Nisam ovo znala...a ja je do prije godinu i pol pila na hektolitre...i to diet, kao bez secera

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa bar si sigurna da nisi zahrđana iznutra!

Mene neki dan u čudu gledali kad sam spomenula da djetetu neću davati lina, kao, pa kako misliš othraniti dijete bez lina??

offtopic: dođem na teme o dohrani, svi pišu o zdravoj hrani, voću, povrću, kombu algama, integralnoj riži... a odem na Recepte gdje je "mamina hrana" a ono: čokoladne torte, muffini, kolači, pečenja... Zar nije za

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    pa bar si sigurna da nisi zahrđana iznutra!
    a jetra? :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jetra nnije IN
    i nema baš neku reklamu, kao Cola s Djedicom

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jedan od školskih primjera kako od gov... napraviti zlato, tj. locof $$$$$!
    Ja colu nisam popila sigurno 15 godina...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A joj ljudi...meni stvarno vise nije smijesno...dobro da ja u kompletu nisam hrdja
    Ja sam zivjela 5 god u Zemlji McDonaldsa i CocaCole i uredno se asimilirala...
    Meni je kola bila ujutro umjesto kavice na putu do posla onaj najveci na slamku od litre :shock:
    I nestane dok dodjem do tamo, onda limenku-dvije do rucka, za rucak jos jednu od litre, prije spavanja jos jednu za anesteziju...a sve famozni DietCoke. Pa kad sam zaradila upalu bubrega i nekoliko urinarnih infekcija, rekli mi da ne smijem gazirano...pa ja smanjila na jednu ili dvije limenke. Da ne govorim o nekoliko burgera dnevno
    Ja gledam sta ovo pisem i ne mogu vjerovati da sam tako zivjela...
    Boze dragi...pa sta bih ja onda davala svojoj bebi onakva neuka kakva sam bila :shock:
    Nisam se okusila gaziranog otkad sam dosla nazad, i ne pada mi na pamet. Zapravo...sad se hranim iskljucivo integralnim stvarima i bio namirnicama.
    Ali cu slijedeci put malo promisliti prije nego li se sokiram na to sta ljudi daju svojim bebama...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I da...lokalna sam frikusa jer djetetu dajem isto sve integralno, bez secera, soli, lina, sarme ...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dolisa - i ja sam se navukla na colu. običnu. i dobila upalu gušterače.
    srećom - bila je lagana, ali sam ju prehodala s groznim bolovima (tata mi je umro od teške upale gušterače).

nisu mi dali da odem na bolovanje, čak ni kad sam presavinuta ležala na stolu ...

to je bio jedini kruh za mene i kikicu, i stisnula sam zube... i poslodavac je to znao ...

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A što reći...
    Nedavno sam bila u kontaktu s jednom mamom s bebicom od 5 mj. i 1 dan. Bebica je na moje oči pojela bananu (cijelu!) cijelo vrijeme se nalokavala sa multivitaminskim sokom i još je mama objašnjavala kako je žedna jer je za ručak jela pečenu ribu... ok mogu shvatiti da se počne s nekakvim eksperimentiranjem s okusima npr žličica soka od jabuke ili mrkve, al ovo mi je u sred grada Zagreba u 21. stoljeću :/
    OT - U istom tom gradu i u istom stoljeću srela sam mamu koja se čudi negaziranoj jani pa zaključuje da mora da je stara jer je ishlapila...
    Pa tako se ničem više ne čudim i ničije brige više ne brinem jer svojih imam napretek.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    Pa tako se ničem više ne čudim i ničije brige više ne brinem jer svojih imam napretek.
    Tako i ja...Svasta sam cula, vidjela i dozivjela od kada sam postala mama (vjerojatno je i prije bilo takvih stvari, ali nisam ih zapazala).

Sada tu i tamo dam neki prijateljski savjet bez velike nade da ce biti prihvacen.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

ja nikako ne mogu izbrisati riječi patronažne sestre koja me posjetila prvi dan nakon dolaska iz rodilišta
    nakon što je bila jako zadovoljna vidjevši da uspješno dojimo i čuvši da imamo namjeru tako još dugo dugo počela je pričati o dohrani (naravno nakon 6 mjeseci)
    prvo što je rekla bilo je da joj nije jasno kako se danas svi (cca 50 godišnjaci) žale na zdravstvene probleme (šećer, problemi sa srcem, tlakom it.) i ne povezuju to sa prehranom od najranijeg djetinjstva
    naime, upravo su to generacije kojima se kao malim bebama davalo zaprženo brašno, ajpren juhice, kravlje mlijeko... a dojenje više nije bilo in

dakle, meni nije mogla reći ništa bolje od toga

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tvojoj patronažnoj

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

...sad kad malo rewindam filmiće u glavi dolazi mi u sjećanje jedna mama koja se pohvalila kako joj je mali već sa jedva cijela 4 mj smazao cijeli Monte. Možete misliti kako sam se ja, kao majka teškog alergičara na mliječne proteine, naježila. Ostah zabezeknuta. Ali, nisam se pretjerano trudila komentirati. Shvatila sam da to zbilja nema nikakvog smisla. Mene jednostavno ne kuže i gotovo.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sorciere, ne znam koliko ti mogu pomoći, i ja se ponekada uhvatim da pričam o štetnosti konzervirane hrane, aditiva, ne samo za odrasle, već i za djecu, a nemam medicinske argumente, pa me ljudi blijedo gledaju. 2001. sam imala cis (karcinom u nastajanju), koji sam izliječila promjenom prehrane. Doktorica kod koje sam išla je između ostalog i nutricionist. Sjećam se da mi je govorila kako svinjsko meso, a posebno mesne prerađevine (mesni naresci, paštete, salame, hrenovke i sl.) stvaraju u crijevima bakterije koje proizvode toksine te tako truju svaki organ u tijelu. Najprije se razboli onaj organ koji je najslabiji. Ima najslabiji imunitet. Bijeli šečer, slatkiši i pržene grickalice opterećuju gušteraću i jetru, to su organi koji po prirodi ljudskog organizma nisu u mogućnosti preraditi tvari koje ti proizvodi sadrže, nisu "programirani" da proizvode enzime koji će ih razgraditi u za oragnizam potrebne tvari. Kravlje mlijeko "hrani" gljivice u tijelu, one bujaju i dovode da gljivičnih upala. Isto tako k. mlijeko potiče stvaranje sluzi u plučima i dolazi do začepljenja plučnih mjehurića.
    Eto toga se sječam. Bilo mi je grozno u to vrijeme moje bolesti, pa su mi se te neke stvari urezale u pamćenje. Ne trebam ni pisati o tome da je Šimun već sada crna ovca, ne samo po odgoju, već i prehrani. Ne pretjerujem. Kod bake i dede vikendom popapa koji keksić. Njegovo zdravstveno stanje (u 18 mj. je bio jednom bolestan) mi je najbolji pokazatelj da ga hranim dobro i ne odustajem!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ivanaos prvotno napisa
    a što reći majci koja daje bebi od godine dana coca colu na bočicu...

isuse!jel to moguce?ja bi ju zatvorila zbog zlostavljanja.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nagore je što mi je ta osoba iz bliže obitelji...
    ako nikako oduzeti joj djecu dok se mogu jos spasiti.Stavite komadic mesa u colu ,do jutra ga nece biti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    tim bolje. automatski dobivaš pravo biti glasna, neugodna i nabit joj nos u ekran dok joj pokazuješ da kokakolom čiste krv s tračnica i hrđu

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj lukica prvotno napisa
    ja nikako ne mogu izbrisati riječi patronažne sestre koja me posjetila prvi dan nakon dolaska iz rodilišta
    nakon što je bila jako zadovoljna vidjevši da uspješno dojimo i čuvši da imamo namjeru tako još dugo dugo počela je pričati o dohrani (naravno nakon 6 mjeseci)
    prvo što je rekla bilo je da joj nije jasno kako se danas svi (cca 50 godišnjaci) žale na zdravstvene probleme (šećer, problemi sa srcem, tlakom it.) i ne povezuju to sa prehranom od najranijeg djetinjstva
    naime, upravo su to generacije kojima se kao malim bebama davalo zaprženo brašno, ajpren juhice, kravlje mlijeko... a dojenje više nije bilo in

potpisujem
    Bio je dokumentarac da ce 70% australaca imati rak koze,a sve zaradjeno do 4 god.izlaganjem suncu.Sto se tice hrane ista stvar-nije zaludu Unicefova kampanja prve 3 najvaznije.Tada se organi najvecim djelom razviju sve kasnije je zanemarivo.Kako ce djelovati cola na malu jetricu-ne zelim ni misliti.Imam frenda koji je imao cirozu jetre i jedva se izvukao.nikad kapi alkohola,a za zamjenu coca cola i eto..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj lukica prvotno napisa

a tek ono kao sto mi je moja svekrva savjetovala.Ako nece dudu stavi je u secer pa ces vidjet,a beba bila 20 dana stara.Ni minuta je nisam ostavljala s njom nasamo a,ni njih dva.

pec

Početno

hej, drndalice.. kako si saznala da ti je dijete alergično na mliječne proteine?? ja mislim da je i moje dijete također alergično no još čekamo nalaze krvi... da li mu onda daješ hipoalergeno mlijeko ili samo dojite?

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Po meni, posljedica takve dohrane je to da djetetu kasnije ostanu navike da jede konzerviranu, slatku, tešku hranu i da to kasnije s vremenom dovede do problema...
    A isto tako, znam slučajeve u obiteljima koji su se hranili iznimno zdravo, i onda kad su djeca odrasla, udri po coli i hamburgerima!
    Toga me je strah... npr. moja sada sedmogodišnja kćer, koja je dao malena papala ogromne količine voća, povrća, ma sve, sad je moram tjerati da pojede jednu voćku, o povrću da ne govorimo... samo meso i krumpiri :/
    I što sad? Ne mogu je natjerati da jede nešto na što joj se povraća....
    Jel ljudi stvarno imaju te probleme kasnije u životu zbog loše prehrane u djetinjstvu (eto, prve tri godine) ili zbog toga što kad odrastu, piju, puše, jedu burgere? Nekako mi je glupo kriviti za to samo lošu dohranu, kad je danas sva hrana, zrak, sve oko nas zagađeno :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bilo kakvu novu hranu kod djece koja ne vole probavati, treba uvoditi polako, u malim količinama , zamaskirano u neki umak i sl.
    nek polako prihvate okus, kasnije ide lakše
    nikako koristiti onu; ma hajde probaj, ne možeš znati ako ne probaš i sl...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako se ulovim u razgovor o nezdravoj hrani uvijek pitam odgovaram:
    Recite mi sto konkretno vasa beba dobije od te hrane???
    I cekam odgovor. Uporno cekam.
    Pa se u odgovoru zapne.
    Pa ak sami ne skuze, onda nemam sta pametovat dalje.

Inace, od nezdrave dohrane su kao posljedica najcesce moguce alergije, u raznim oblicima, a neke od njih mogu rezultirati i kronicnim bolestima, tipa astma i sl.

Sto se Cole tice, moji su nakon zime dosli na more u rano proljece da bi skuzili da im je lokot od garaze zahrdjao, pa kljuc nije isao unutra. Tata je zatrazio od mame da mu iz auta donese Colu (koju su pili putem ), polio po lokotu, i otkljucao ga.
    Nisu prestali piti Colu, no u umjerenim dozama - ono: uz nedjeljni rucak, kad dodju gosti i sl.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

u novom broju nexusa ima odlican clanak o pretilosti.
    naravno ovdje ne govorimo o pretilosti, vec opcenito o junk, losoj, ja cu otici i korak dalje i reci opasnoj "hrani".

procitajte. dobro je i kao "terapija" - podrska, kada i sami vise ne znate kako da se oduprete okolini.

Lelas

Početno

poznajem isto majku koja je sa svime uranila. Kašice sa 3 mj. od 3ipo Banana, Monte, voćne jogurte, Trešnje, Jagode, Juha, Čokolino sa domaćim kravljim mlijekom. Dijete je sa 5 mj već sjedilo sada sa 6ipo jeć stoji i dubi na nogama. Inače jako napredno dijete sa 6 mjeseci 10kg i 78 cm.

Dijete nikad ništa nije bljucnulo niti povratilo.

Dali će se reakcije na to sve pokazati kasnije?

Nisam joj dosad ništa govorila misleći da se reakcije uvjek odma pokažu kod beba. Što da joj kažem?? Dali da joj išta kažem?

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

postoji li ikakva veza između davanja rano hrane i bržeg razvijanja djece? Nekako mi se čini da (ili su to iznimke) kao da djeca koja nisu dojena i pažljivo nadohrinjivanja brže sjede itd, ili to ima veze sa stilom odgajanja tih roditelja, hodalicama itd (nekako to povlači druge stvari)? (umorna sam čudno se izražavam...)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

postoji li ikakva veza između davanja rano hrane i bržeg razvijanja djece? Nekako mi se čini da (ili su to iznimke) kao da djeca koja nisu dojena i pažljivo nadohrinjivanja brže sjede itd, ili to ima veze sa stilom odgajanja tih roditelja, hodalicama itd (nekako to povlači druge stvari)? (umorna sam čudno se izražavam...)

Eh, to bi se onda kosilo s teorijom da su dojena djeca naprednija 8)

Mozda samo ima veze odnos roditelja prema djeci, koja se od tih najranijih dana moraju sama snalaziti u svijetu - jednostavno ih instinkt natjera :?

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

da sam mu davala neke namirnice ranije nego se preporučuje, što time itko dobiva, a naročito moje dijete?? Čemu riskirati, ima vremena svašta probati jesti. Sve i da su rizici mali za neke buduće probleme s probavom i zdravljem, zašto se izlagati tim rizicima? Ne razumijem ljude koji u svoju malu djecu trpaju sve čega se dohvte, a takvih očito ima još jako puno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jeste umorna si

nije život utrka ko će brže sjesti, nego je bitno da beba savlada samostalno svoje razvojne faze
    možda će danas brže sjediti , a kasnije imati problema s dijabetesom (dokazana povezanosti s adaptiranim) ili astmom ili pretilošću
    i šta ti onda vridi da si prvi u selu sjeo
    mada ako spominješ u istom kontekstuz hodalicu, postavlja se pitanje da nije to dijete možda postavljano u sjedeći položaj a ne se samo posjedalo

Lelas

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

nije život utrka ko će brže sjesti, nego je bitno da beba savlada samostalno svoje razvojne faze
    možda će danas brže sjediti , a kasnije imati problema s dijabetesom (dokazana povezanosti s adaptiranim) ili astmom ili pretilošću
    i šta ti onda vridi da si prvi u selu sjeo
    mada ako spominješ u istom kontekstuz hodalicu, postavlja se pitanje da nije to dijete možda postavljano u sjedeći položaj a ne se samo posjedalo
    ˙

Što sad o tom dijabetisu i adaptiranim? A šta da daje majka djetetu kad nemože dojiti? Ne kravlje, ne kozje, ne adaptirano???

Ajte molim vas recite mi vi onda šta da mi majke koje nedojimo šta da dajemo djetetu? :? :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lelas prvotno napisa
    Ajte molim vas recite mi vi onda šta da mi majke koje nedojimo šta da dajemo djetetu? :? :/
    Ajmprin juhu i kravlje mlijeko - na tome sam ja bila od 3 tjedna

Lelas

Početno

e sad joj baš idem probat dati kravlje. Stim da još nema 6 mj. razridit ću joj sa vodom. Zante li kako se razriđuje? Za 5 mj. neide pola pola?? Mislim da ide više mlijeka nego vode?

Lelas

Početno

e sad joj baš idem probat dati kravlje. Stim da još nema 6 mj. razridit ću joj sa vodom. Zante li kako se razriđuje? Za 5 mj. neide pola pola?? Mislim da ide više mlijeka nego vode?

Lelas

Početno

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •