-
sorciere, ne znam koliko ti mogu pomoći, i ja se ponekada uhvatim da pričam o štetnosti konzervirane hrane, aditiva, ne samo za odrasle, već i za djecu, a nemam medicinske argumente, pa me ljudi blijedo gledaju. 2001. sam imala cis (karcinom u nastajanju), koji sam izliječila promjenom prehrane. Doktorica kod koje sam išla je između ostalog i nutricionist. Sjećam se da mi je govorila kako svinjsko meso, a posebno mesne prerađevine (mesni naresci, paštete, salame, hrenovke i sl.) stvaraju u crijevima bakterije koje proizvode toksine te tako truju svaki organ u tijelu. Najprije se razboli onaj organ koji je najslabiji. Ima najslabiji imunitet. Bijeli šečer, slatkiši i pržene grickalice opterećuju gušteraću i jetru, to su organi koji po prirodi ljudskog organizma nisu u mogućnosti preraditi tvari koje ti proizvodi sadrže, nisu "programirani" da proizvode enzime koji će ih razgraditi u za oragnizam potrebne tvari. Kravlje mlijeko "hrani" gljivice u tijelu, one bujaju i dovode da gljivičnih upala. Isto tako k. mlijeko potiče stvaranje sluzi u plučima i dolazi do začepljenja plučnih mjehurića.
Eto toga se sječam. Bilo mi je grozno u to vrijeme moje bolesti, pa su mi se te neke stvari urezale u pamćenje. Ne trebam ni pisati o tome da je Šimun već sada crna ovca, ne samo po odgoju, već i prehrani. Ne pretjerujem. Kod bake i dede vikendom popapa koji keksić. Njegovo zdravstveno stanje (u 18 mj. je bio jednom bolestan) mi je najbolji pokazatelj da ga hranim dobro i ne odustajem!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma