Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: kako se broje podoji?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno kako se broje podoji?

Kada me netko pita koliko podoja na dan ja stvarno ne znam reć. Koliko vremena smije proć između sisanja da se to broji kao jedan? Dok je bio manji-bezbroj a sad sa 7,5 ja bih rekla 10ak, ali tu ubrajam i one kratke od par minuta, ali i tada on dosta popapa. Dakle, što je podoj?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To i mene zanima. Kad netko kaže mjenjaj dojke ovako ili onako, u jednom podoju dvije, svaki podoj drugu... Meni je to čudno jer moja zna imati razmak od 2-4 sata izmađu podoja, a ponekad spoji pa jedan podoj traje 2 sata. Ponekad povuče par puta pa zaspe, pa se probudi za pola sata po još, ili samo par minuta drži cicu u ustima za otjehu. Nema šanse da definiram što je podoj i to izbrojim.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pojma nemam...ne brojim...ne bi znala reć jel 5 il 10... jedino jel više il manje taj dan... tj opisnim riječima... a i to mi se od oka učini...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja mislim da bi trebalo proći bar 3 sata i trajati bar 5 minuta da bi mogli reći da je to obrok. Ja to gledam po nama velikima, možeš jesti sto puta na dan, ali nije ručak ak nisi sjeo i najeo se, a to ne možeš svakih pola sata. Ja sam u početku dojila na zahtjev, a on je zahtjevao svako malo, pa više nisam znala kad je gladan, a kad nije, a kad smo bili na prvom pregledu, imao je 90 g više od porođajne težine :shock:. Onda sam ga počela dojiti svaka 3 sata (na moj zahtjev ) se dobro udebelio.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne znam zašto bi se uopće trebao znati točan broj podoja. dojenje na zahtjev je upravo spontano dojenje, zadovoljavanje trenutnih bebinih nutritivnih i emotivnih potreba. meni je sve ostalo besmisleno i nepotrebno, osobito kod male djece.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj spock prvotno napisa
    Ja mislim da bi trebalo proći bar 3 sata .
    OK, mislim da ovo pišem već 200-ti put
    razmak od 3 sata je razmak hranjenja adaptiranim mlijekom - potječe od vremena kad su se bebe rutinski odvajale od majki u rodilištima i šopale adaptiranim, u bolničkom rasporedu od 3 sata,

majčino mlijeko se u potpunosti razgradi nakon cca 90min tj. 1,5h

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj spock prvotno napisa
    Ja mislim da bi trebalo proći bar 3 sata .
    OK, mislim da ovo pišem već 200-ti put
    razmak od 3 sata je razmak hranjenja adaptiranim mlijekom
    Ja sam razmisljala upravo o ovome vec vise puta; obzirom na situaciju koju imam. Primijetila sam da su mi cice dosta osjetljive na razmak i vrijeme koje je proslo od podoja do podoja. Kad mi se Tvrtko recimo probudi u uru u koju inace nije obicavao, meni bi se cice cijele zbrckale i umjesto da pojacaju proizvodnju, iduci dan bi mi se smanjila kolicina mlijeka- tj. one su "racunale" taj jedan nocni podoj kao da je bio ujutro i tako nastavljale dan a Tvrtku tad navecer ne bi bilo dosta. I do kraja se nisu ustalile, stalno mi nestaje mlijeka svakih par dana, a dojila sam kad god je htio. S druge strane moja prijateljica koja nije imala pojma o dojenju na zahtjev (nisam tada ni ja jer Tvrtko nije bio ni u planu ) dojila je curu svaka 3 sata, ona bi se najela i bila mirna iduca 3 sata (oim po noci kad bi je dojila kad god bi se probudila), nije nikad imala problema sa skokovima niti sa icim slicnim. Cura joj nikad nije trazila pojacano hranu i dojila ju je najnormalnije i imala jako puno mlijeka. Ne znam sto da mislim unatoc svemu sto sam ovdje naucila jer mi je moja situacija skroz zbunjujuca.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moj bebač je od početka dojio svaka 3 sata (to su ga valjda naučili na neonatologiji ), a noćni obrok ga nikad nije zanimao.

Tako da meni nije teško zbrajati podoje - na samom početku 7 podoja, a sad sa 9 miseci i 20 dana imamo 3 podoja (do prije par dana 4).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo brzo počeli cikiti svaka 4 sata jer baš nije htio svaki put nakon 3 sata, a onda se jako brzo naučio na taj sistem i sad traži svaka 4 sata, točno, skoro u minutu, možeš po njemu popraviti sat.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja nemam problema s dojenjem na zahtjev...sise mi se ponašaju školski uredno...ja ne znam i ne bih mogla dojit po rasporedu....al, primjetila sam da nekad oće za po sata, a nekad tek za 4h (ja probala davat on ni čut)...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zavisi za sta treba broj podoja-
    ako imate neki problem pa vas se pita koliko podoja ima u 24h onda je to svako stavljanje na sisu.
    no takodjer majka vidi razliku izmedju nenutritivnog i nutritivnog dojenja

ako vas zanima kada mijenjati strane, e tu nema carobne formule. to je individualno, od majke do majke. odgovor je kada se efikasno isprazni dojka nudi se druga. a sama majka najbolje zna kada je dojka efikasno ispraznjena.

doji se na zahtjev- kada beba zeli i koliko dugo beba zeli. svako uvodjenje rasporeda put je ka problemu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i jos nesto- bebi je mlijeko NUZNO prvih godinu dana. ono je OSNOVNA prehrana, sve ostalo je DOhrana. zato treba paziti da beba dobije dovoljno mlijeka, a ako nema dovoljno podoja, mlijeko treba izdajati i od njega raditi kasice, odnosno umijesati ga u dohranu. masti u mlijeku (zato je takodjer bitno da beba dodje do onog zadnjeg mlijeka) vazne su za razvoj mozga.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    svako uvodjenje rasporeda put je ka problemu.
    leonisa, ja se s tim ne bih skroz slozila, bar ne kod malo vecih beba.

sjecam se da kad je tonka imala otprilike 3 mjeseca, vec je imala neki uhodan raspored. ne u minutu, ali znala sam po prilici kad treba jesti.
    uglavnom sam postivala njene potrebe i tako smo se uhodale, ali znala sam i ja povecavati razmake medju podojima - ne bih joj dala cicu cim bi zacendrala, npr. nego bih je nekako drukcije zabavila.
    jer sam uocila da kad je svako malo dojila, imala je problema s probavom, grcevima, uzasno je bljuckala... prejedala se.
    slicno je bilo i s antunom.
    naravno, to ne ide u prvih mjesec-dva, tad su dojili skoro non-stop.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam mislila na male bebe kojima je sisa u pocetku sve.

i nije isto nasilno uvoditi raspored (npr. beba doji svaki sat a majka uvodi svaka 4h, kao, sad je vec velika) ili pratiti bebin i malo ga modificirati kada majka pocne kuziti djetetove potrebe.

no takvo hranjenje se ne preporuca jer puno cesce zavrse s problemom nego kao a zakaj u vasem slucaju.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kuzim, nisam ja ni mislila reci da bi svi trebali raditi kao ja, samo sam htjela reci da eto, nekakav labavi raspored ne mora biti nuzno zlo u svakom slucaju.

ali slazem se, treba uvijek pratiti bebu, osluskivati i probati pogoditi sto joj najvise pase. a u pocetku dati cicu na svako 'kme', odn. i prije 'kme'

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam primjetila da je Mia počela u zadnje vrijeme praviti malo veće razmake nego prije. Sad pita cca svakih 2.5 do 3 sata. Naravno to se odnosi na dane kad ju ništa ne muči. Pošto imamo problema s probavom postoje dani kad je nervozna i boli ju jer nije dugo kakala. U tim danima puno češće je na cici jer joj treba utjeha. U svakom slučaju - dam joj kad pita. A što se tiče mjenjanja dojki nekako to radimo po instinktu. Neki put pojede samo jednu, neki put obadvije pa sljedeći podoj kombiniramo. Glavno da je ona zadovoljna.
    OT: Čini mi se da mi desna dojka više proizvodi iako ona ne preferira niti jednu. Jednostavno od početka se brže napuni i neki put ju po noći moram malo izdojiti da popusti napetost jer se Mia po noći rijeđe budi.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    sjecam se da kad je tonka imala otprilike 3 mjeseca, vec je imala neki uhodan raspored.
    Meni on sad doji cesce nego kad je bio mali. S tri mjeseca su nam se skroz pobucali podoji i sad doji od 6-15 puta dnevno. I to uglavnom samo nutritivno.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    sjecam se da kad je tonka imala otprilike 3 mjeseca, vec je imala neki uhodan raspored.
    Meni on sad doji cesce nego kad je bio mali. S tri mjeseca su nam se skroz pobucali podoji i sad doji od 6-15 puta dnevno. I to uglavnom samo nutritivno.
    eh, a ja potpisujem ovu tvoju recenicu u sadasnjosti, samo sto tonka ima sad 2 godine

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

eh, a ja potpisujem ovu tvoju recenicu u sadasnjosti, samo sto tonka ima sad 2 godine

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja već dvije godine doji nebrojivo - jednostavno se to ne da izbrojiti.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    majčino mlijeko se u potpunosti razgradi nakon cca 90min tj. 1,5h
    A kako onda moja bljuje usireno mlijeko i 2-3 sata od podoja?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zapravo:
    "Treba znati da je majčino mlijeko savršeno prilagođeno još nezrelom djetetovom probavnom sustavu i da se probavi već nakon 60 do 90 minuta. Uz to, kod djece koja se hrane na prsima, nemoguće je procijeniti koliko su količinski pojela u jednom obroku. Adaptirano mlijeko koje služi kao nadomjestak majčinome mlijeku probavlja se znatno duže i majka pri tome zna točnu količinu pojedenog obroka. Čisto teoretski, djeca na prsima znatno će prije osjetiti glad i češće imati potrebu jesti, stoga je sasvim pogrešno raditi bilo kakve usporedbe. "

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[quote="leonisa"]zavisi za sta treba broj podoja-
    ako imate neki problem pa vas se pita koliko podoja ima u 24h onda je to svako stavljanje na sisu.

Me ne , nemamo nikakav problem (osim moje bradavice ). Čisto me zanimalo kako se to broji, jer neke forumašice pišu npr smanjio broj podoja na 5. A i gin me pitala kolikom podoja dnevno te upisala u karton.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •