Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: kriza na večer

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno kriza na večer

evo mi smo uspjeli totalno prijeći na cicu i Jona samo cica, ali na večer imamo toliko problema da nisam sigurna da li mu je potrebna nadohrana . Naime, kako je prvi mjesec dobio 1200 grama doc je rekla da ne treba nikakva nadohrana i da je sve super( jeo je moje izdojeno jer je hranjen na bočicu u bolnici) . no Jona na večer od 6 do 12 nikako da se smiri. bio bi stalno na cici, ali iako smo pokušali ne ide. iziritira mi bradavice i dojenje je bolno. a uostalom niti nema više ništa u njima. pratim mu pelene ima od 3-6 pokakanih i duplo više popiškanih. Pokušali smo i šetnju uvesti ali tek onda krenu suze i dreka. ima li tko sličan problem? traži li on samo bliskost i malo dudanja ili je fakat gladan? ima mjesec i po.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja bih rekla da se hoće pomazit......

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mesec i po = 6 nedelja = skok u razvoju. Mi smo imali istu situaciju sa mesec i po. Ne treba mu bocica, treba mu da sisa sto vise kako bi se stvaralo vise mleka. Ja sam Nadji davala da sisa, iako se cinilo da su sise skroz prazne ona je vukla nesto malo. Menjala sam dojku svaki cas, a kad nisam mogla vise MM bi je zabavio kojih pola sata pa ponovo.
    Ima negde na forumu moj topic koji sam tada otvorila, kao da si me prepisala. Cure savetnice rekle mi da ce proci, i proslo je. Po pelenama vidis da je sve OK, nije gladan. Drzi se, a kad bude tesko dodji ovde da se zalis
    Meni je pomagalo da se preko dana, kad nije sisala tako mnogo izdajam, tj. ispraznim do kraja dojku koju je sisala, tako se salje signal da treba vise mleka.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma on je mamina maza, mislim da će se skoro smiriti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo taj scenarij imali sve do neka 3,5 mjeseca (nadam se da će kod vas prije prestati).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ista stvar i kod nas. Samo sreća što je trajala vrlo kratko( par dana). Jazaradila u tom periodu mastitis, soor( još ga liječimo), A sad je sve ok. Mislim da je to skok u razvoju. Nek te tješi da će brzo proči. Moj mali miš je u tom razdoblju bila budna po cijeli dan, pitala sam se kako mala beba to uspijeva!!!???
    Sad je sve to prošlo i ona spava , ne plače u predvečerje...
    A mislim da je to plakanje( pročitala sam ) tzv. večernja kriza: beba mora izbaciti iz sebe tjeskobu koju skuplja preko dana.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo nas opet, kriza. ali to nam traje skroz od početka tako da mislim da nije skok u razvoju. idem ga okupati pa će cica opet u pogon. hvala curke

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Drzi se nina. Nevezano za skok i nama se cesto desava da uvece isprazni obe, onda stuca, bljucka, pa bi opet, pa se malo buni sto joj vise ne curi mleko, ali obicno se na kraju smiri i zaspe. Jel se tvoj malisa mnogo buni kad je cica prazna? Nadja se u pocetku drala strasno, kad ono na kraju meseca, dobila 1200g.
    Ajd ne dajte se

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

potpisujem sve što su ti napisale curke: maženje i navlačanje mlijeka - čak i konvencionalne knjige o dojenju kažu da je to normalno navečer (ja sam prije foruma čitala k'o neke knjige),a ovdje sam stigla puna problema

Ozbiljno, pazi na položaj da te ne iziritira previše, možda neka krema za bradavice... i nemoj brinuti

naravno, traži svu podršku od TM, mame, sveki - objasni da je prolazno itd

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam imala potpuno isti problem - Klara je bila budna do 12 ili 01 sat, i to cicanje od 18 na dalje biolo je veselo, im oram ti reci da je trajalo sve dok nismo sa 6 mjeseci krenule s dohranom,
    Jednostavno joj je tako trebalo, svu bi me iscicala od 18 - 01h, cice bolne... ali zato je spavala do 10-11 ujutro u komadu pa sam joj oprastala
    Pomagala sam si sa par stvari koje sam radila obaveyno onda u to vrijeme>
    - pojela bih juhicu obavezno
    - 2 salice caja za dojilje
    - lagano tusiranje mlakom vodom *za smirenje
    - i sto vise odmora u to vrijeme
    Jest da je meni bilo lakse jer je bilo preko zime... ali je pomagalo,
    a bolne bradavice sam morala mazati lanolinskom kremom za bradavice svaku vecer prije spavanja i to mi je stvarno dosta pomagalo.
    I eto, kazem, to je trajalo stalno, ja mislim da je moja Klara tako nabijala kondiciju za super nocno spavanje! Mozda to treba i Jona!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

joj curke danas u jutro me je toliko lijeva cica boljela, pekla da sam nakon dva sata užasnih bolova popila lekadol. toliko mi je popucala bradavica da neznam kako će se oporaviti.a desna super, ništa ne boli. cure vibrajte za nas

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Imas Purelan? Namazi.

Probaj promijeniti polozaj. U kojem polozaju inace dojite?

Moguce je da se na tu stranu teze namjestis. Pazi da bebi uvalis cicu duboko u usta, onda bi te trebalo manje boljeti.

Ako su ti dojke prepunjene, ne daj mu pretvrdu dojku, malo omeksaj areolu prije (izdajanjem).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: kriza na večer

Kao da sam ja pisala mail ali prije 3 dana. Ista stvar. Prvu bebu sam dojila godinu dana bez i jedne boce (kršitelj koda)a. Druga beba koja sada ima mjesec i 6 dana je završila prvih 10 dana na neonatologiji i tamo su je hranili sa (kršitelj koda)om. Meni je "kao" bilo omogućeno da je dojim dva puta dnevno 10 minuta... Kad je izašla mislila sam da ću relaktaciju postić dojenjem na zahtjev ali sam navečer morala u apoteku po bebimi. I tako sam se borila dvadeset dana sa relaktacijom . Prvo sisa, a onda (kršitelj koda). I onda su se mililitri (kršitelj koda)a počeli smanjivat. Došli smo do trena kad sam joj davala samo predvečer. Onda su se i mililitri kod tog obroka smanjivali i došli smo do samo 15/20 mililitara. Nisam bila sigurana da li je to nervoza ili joj treba još. Mislila sam možda se popodne ne stvori dovoljno u sikama.
    Nakon kontrole sa mjesec dana dobila je 1.050,00 i pitala sam doktoricu da li je to nervoza ili joj treba još. Rekla je da je samo nervoza i tako je i bilo. Da se pohvalim već dva dana joj ne dajem ni kapi (kršitelj koda)a već joj pokušam nervozu smanjit tako da je okupam oko 17.00h (dok još nije počela nervoza- pokušala sam baš kad je nervozna ali onda je još gore).
    Izbjegavam izlazit u šetnju navečer jer onda njena nervoza postaje i moja jer se stalno bojim sad će počet plakat. I primjetila sam da mi tada odgovara da smo same i da imamo mir. I još pokušala sam jest malo više i pit. Meni ova večernja nervoza izgleda kao zaspala bi, a ne može.
    Sretno!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Split, super za vas! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •