veceras cu ga prepoloviti i staviti u vodu da omeksa.
u srijedu cu ga staviti u expres lonac i kuhati (dok ne dosadi)
kad se ohladi ocistim ga od kozice i kostiju da ostane samo bijelo.
nasjeckam jaaako (stvarno jako) puno cesnjaka, nasjeckam jaaako (stvarno jako) puno persina. krumpir skuham u procijedenoj vodi u kojoj se kuhao bakalar (dodati soli), i kad je skuhan gnjecim ga vilicom skupa s bakalarom, cesnjakom, paprom, soli, a cijelo vrijeme dodajem maslinovo ulje (ako imas domace), negdje oko pola litre ode.
onda se ubijem time dok se jos nije ohladilo.
ako stogod ostane, i hladno je super, cak i puno bolje..


Odgovori s citatom

, obožavam ga. Radimo ga kao i apricot, red bakalara, red krumpira, peršin,češnjak, maslinovo ulje, i to se onda jede žlicom..
u pripremi bakalara i to "na bilo", po istrijanski, oriđiđi va Istriji. Starije generacije nisu stavljale krumpir, ali moja mama je, uvijek, jer je baklar eto bio preskup, a mi bi ga (finog pripremljenog) dijelili bližoj nam rodbini, a ni mi nismo skromnih kapaciteta, hm, da.
