Hrabra majka htjela je roditi prirodno svoju bebu od 6600g pri čemu su joj pomogle 4 babice![]()
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=s...e_id=main_page
Hrabra majka htjela je roditi prirodno svoju bebu od 6600g pri čemu su joj pomogle 4 babice![]()
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=s...e_id=main_page
ideeeš....
Eh svaka joj cast!
moja majka je imala 6.5 kg kad se rodila 1949 godine, a baka ju je rodila doma, u krevetu....
svaka čast i ovoj hrabroj mami ali uvijek se sjetim bake...![]()
Zar to nije opasno, pa što ga nisu prije vadili van?
Pa valjda se vidi na ultrazvuku...
Nemojte me krivo shvatit, ali mi je malo previše... Pa kako će se djete razvijat?
svaka čast
no .. meni ovo izgleda na nekontroliranu trudnoću u kombinaciji s trudn. dijabetesom
beba nije samo velika, ona je i debela
To i mene zanima....kako može na dijete utjecati takva težina?sweety prvotno napisa
i mene zanima ovaj pasus da su se svi zacudili... pa kako se mozes kao medicinsko osoblje zacuditi ?!? :? :?
isto ka šta našu gorku službu svake godine iznenadi snijegmama courage prvotno napisa
![]()
izgleda da se niti kod njih na prijemu u rodilište ne radi UZV položaja i veličine bebe
a i mama ne spada u vitke, pa valjda su mislili da je trbuh velik od sala a ne bebe
Mene nis ne cudi.Samnom je u sobi u rodilistu bila zena kojoj su nakon poroda cekajuci posteljicu porodili drugu bebu.Bebe su bile teske 3000 i 3100 i u trudnoci je bila na tri ultrazvuka i pred sam porod na jos jednom.Uglavnom isto hrpa cudenja od doktora a da vam ne velim koliko je mama bila :shock:
MGrubi prvotno napisa
![]()
a sto da je nesto krenulo po zlu. :?izgleda da se niti kod njih na prijemu u rodilište ne radi UZV položaja i veličine bebe
a i mama ne spada u vitke, pa valjda su mislili da je trbuh velik od sala a ne bebe
pa završilo bi ka ona beba u SCG od 5 i nešto kg: polomljenja ona, rastrgana mati :/
Ma znaju oni dobrano fulati-meni su u rodilištu odredili da je Roko 3200 a rodio se s 4 kg.
Znači 800 grama,nije šala....
Baš poslije čitam ,ako žena ide na VBAC kao što je kod mene bio slučaj,ako je procjena bebe 4kg automatski šalju na carski.Ja sam dakle bila takav slučaj no zeznuli su.
Nije ni UZV svemoćan. :/
uzv izrađuju japanci a oni su navikli na male brojke![]()
Ah,znači velike ih zbunjuju...![]()
Kad dođemo do brojke 4-raspad sistema!
Mgrubi, i ja sam radila uzv, doc je procijenio oko 3000 i još me pitao koliki je tata jer je beba mala- ja imam 1,62. I radila sam na profi uzv u bolnici kontrolu, 2 dana prije poroda i niko ništa. i onda su nas namučili naljeganjem i vakuumom. Doki je bio 4250. to je više od kila :/ . sam Bog nas je spasio.
snoopygirl ne zanju se svi doktori koristiti UZV-om,
niti svi imaju nove UZV (vidila sam ih više vrsta)
žao mi je što ti je tako završilo, mada sumnjam da bi vakum bio potreban da si rađala u čučnju ili stolčiću
meni je procjena bila 3700, mala je imala 4000 (tolerancija greške je na tom UZV-u bila +/- 400g)
beba od skoro 7 kg ili ona od 10kg se mora vidjeti na UZV
Ma ja sam uvjerena da sam samo hodala do kraja, da bi sve bilo drugačije. ok, moj ginić ima stari uzv, ko kanta je, a u splitskoj bolnici mi ga je radila doktorica, glavni doktor i još neka doktorica na novom novcatom, čulo se gutanje. ova prva nije znala jel ima malo ili dovoljno plodne vode
pa je zvala upomoć.
stvarno, 6000g se definitivno mora vidjeti... :/. ovo moje je išlo na doktore i uzv. moja nona kaže, ja bi ih tukla i nebi im dala plakat
![]()