Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Staklokeramika i posude od emajla

Mel T

Početno Staklokeramika i posude od emajla

Koristim staklokeramicku plocu vec neke 2 godine i jako sam zadovoljna. Ali procitala sam u uputama da se ne smije koristiti posude s dnom od emajla. Koristim inox, ali bih kupila koju emajl rajngu pa me zanima zasto pise takvo upozorenje u uputstvu. Zna li netko? :?
    Prijateljica isto ima stakloker. plocu (druga firma), uredno koristi emajl bez ikakvih posljedica i nema pojma da ne bi to trebala raditi.
    Ne kuzim u cemu je problem, a opet se ne zelim poigravati s necim sto smo dosta platili.
    Ima li tko kakva iskustva?

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Stvarno ne vidim razloga zašto se ne bi smjela koristiti posuda od emajla. Ja je koristim... nisam niti razmišljala da je ne bi koristila.

Jedino na što jako pazim je da mi se ne prosuje šećer po ploči jer zbog visoke temperature može oštetiti ploču.

Čiju ploču koristiš?

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovo je i meni interesantno pitanje, kupili smo Gorenje staklokeramičku 2+2. Možda je caka u provodljivosti topline , a pošto su to ekonomične ploče, onda daju savjete i za suđe :? Nisam čula za to.

Mel T

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa
    Stvarno ne vidim razloga zašto se ne bi smjela koristiti posuda od emajla. Ja je koristim... nisam niti razmišljala da je ne bi koristila.

Jedino na što jako pazim je da mi se ne prosuje šećer po ploči jer zbog visoke temperature može oštetiti ploču.

Čiju ploču koristiš?
    Whirlpool.

Mel T

Početno

Cula sam da se emajl moze otkrhnuti (iz cistog mira, sam od sebe), pa sam mislilla da ga zbog toga ne preporucaju. Da, to sam zaboravila - pise da se ne smije koristiti emajlirano posude kako bi se izbjeglo trajno ostecenje ploce. Ne znam zasto im je bilo tesko napisati razlog moguceg ostecenja.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa vjerovatno misle ako je posuda oštećena , odbijen email da bi izgrebalo tu ploču.

Mel T

Početno

Citiraj kalimero prvotno napisa
    Pa vjerovatno misle ako je posuda oštećena , odbijen email da bi izgrebalo tu ploču.
    Imas pravo. Toga se nisam sjetila. Danas cu si kupiti rajnglu od emajla i bez straha kuhati u njoj.
    Hvala svima na odgovorima i na brzini. Pomogle ste mi rijesiti dilemu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •