Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Friško ili pakirano voće?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Friško ili pakirano voće?

Da me ovako neko pita iz topa bi rekla friško. Međutim zadnjih dana kako počinjemo dohranu a i prije me to mučilo oko voća. Kad gledam po pazaru domaćih jabuka nema, kruške uvozne, breskve još i nekako....I sad dati tu jabuku uvoznu ili ipak kupiti kašicu u teglici? Ne mogu zamisliti da stalno kupujem te kašice, a opet me strah tog špricanja voća
    Jer čula sam da babe po Kaštelima znaju svašta bacati, tipa salitra i te sheme...
    Daj nek me neko utješi pa da djetetu dam ljudski izribanu jabuku
    (p.s. može li s malo cimeta? Ako ne, kad može cimet? I kad može npr. vanilija u mahuni-tj.prirodna vanilija)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što će ti cimet i vanilija? opet ćemo reći kako su djeci dovoljni prirodni okusi bez pojačivača koji trebaju nama... iskvarenima od raznih aditiva i umjetnih čuda...

ako se bojiš špricanja, debelo oguli koru, pa bebi daj samo sredinu.
    a i sigurna sam da ćeš na pazaru pronaći one seljačke jabuke, kvrgave i crvave... Te su najbolje.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod nas već ima seljačkih jabuka, kako kod vas nema? :? One male žutozelene, kod nas ih zovu "petrovke", ja kupila neki dan. I baš su mi bile super poslije onih prošlogodišnjih ispuhanih i smežuranih A još malo će i šmizla da ih papa, pa sam baš nešto sretna da će jesti svježe i sezonsko.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sad ovih dana nešto ih i nisam vidila na pazaru. Znam na koje jabuke misliš, takve i tražim. Samo eto sad kad meni trebaju nema ih. A prošle godine dok sam još radila od mog gazde stari mi dade punu gajbu takvih jabučica Udavili smo se u njima a i u raznim jabučnim piticama
    A što se tiče cimeta, ono ja ga volim a i dobar je za krv. Ali ako ne može onda ne može

Znači samo debelo oguliti Jes sr

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    a i sigurna sam da ćeš na pazaru pronaći one seljačke jabuke, kvrgave i crvave... Te su najbolje.
    MM sve kupuje uglavnom ovakovog izgleda. Kaže on meni "Što ružnije, to bolje" . A ja sve gledam one ulickane kaj se sjaje

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ima tih jabučica na splitskom pazaru! ideš od vrha pa cca treći banak. žena je do sad dolazila samo subotom. to je neka vrsta koja sad dozrijeva. i izgledaju nikakve

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I famozne su! Nama dala Mayaa , DT sve smazao...

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam za friško, ali kontroliranog porijekla!
    Inače, moja mama je na selu i za dragog unučića posadila posebno dio vrta u kojem nije ništa gnojila, prskala, krumpirove zlatice svako jutro rukom skida, tata u voćnjaku ostavio po jednu jabuku, krušku, marelicu neprskane a moj malac uopće ne cijeni njihov trud. Tužno gledam kako jedno po jedno povrće i voće prolazi, a on dosad dohrana 0 bodova. Tako to ide, da je sad sredina zime i da nema ništa u vrtu sigurno bi rado jeo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •