Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: obicne pelene od tetre ili flisa + zastitne gacice

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno obicne pelene od tetre ili flisa + zastitne gacice

Znam da ova kombinacija mozda nije najudobnija, ali je dosta jeftina. Ima li tko iskustva? Ili ipak bolje sparati pare za prave pocket pelene?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jedno vrijeme koristila isključivo tetra pelene, tek kasnije sam nabavila ove moderne. No i kasnije sam dosta koristila tetra jer su meni bile jednostaven i jako su se brzo sušile (i mogla sam ih opkuhavati)

Ja sam stavljala jednu tetra na složenu u pravokutnik, gore švedsku pelenu (onu na vezanje, a ima i na čičak) i gore kamarisove zaštitne gaćice. Super mi je to funkcioniralo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam odlučila da ću slijedeću bebu , dok je još mala i ne mrda sa stola za previjanje upravo tako previjati : tetra + zaštitne

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tetre su super dok ne omigoljave, što bi reći da zavisi od bebe do bebe - ali dva, tri, četiri, pet, možda i više će ti biti super. I ja ne bih flis - vruć je, brzo se usmrdi. Dvije tetre + švedska + zaštitne gaćice su sve što ti treba.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ja sam odlučila da ću slijedeću bebu , dok je još mala i ne mrda sa stola za previjanje upravo tako previjati : tetra + zaštitne
    ich auch

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da se zabunila,bit će obične-od flanela

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tako i ja ponekad, većinom koristim jednokratne. imam i dvije 'moderne', prijateljica mi je sašila, ali nije mi to ništa puno drugačije. mokra je ful i u tetra i u novima, samo ove moderne lakše i brže staviš i možda su mekše. mislila sam ju od početka zamatati samo u platnene, al ne sviđa mi se što je toliko mokra, a koža osjetljiva

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mokra joj je koža ili pelena? Meni je to bio drugi argument za korištenje platnenih,pelena mokraaaa,a koža suha.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i jedno i drugo.u tetra+zaštitne

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ojedine ne nastaju zbog vlage, nego zbog nečistoće (mokraća), a ta nečistoća kod jednokratnih pelena ostaje na gornjem sloju uz bebinu kožu, zato je % ojedina kod jednokratnih daleko veći nego kod platnenih

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tak i ja planiram koristiti tetre + zaštitne, bar u početku. Ne znam baš kak bi mi se sušile ove moderne platnene pelene po zimi jer bi ih morala staviti u sobu kraj radijatora pa mi se čini da bi bile jako tvrde.
    Osim toga tetre se mogu kuhati, a meni je to bitno jer ja i svoje gaće perem na 90 °C (a nisu pokakane ) pogotovo sad kad sam trudna.
    Bez obzira na uvjeravanja, ja se ne bih baš najbolje osjećala da stavim prati pelene na 60 °C s malo deterđenta kak se preporučuje.

Jedino ako nađem neke koje se mogu kuhati onda ću ih kupiti, i da se ne moraju plaćati kreditnom karticom preko interneta. Nisam još sve pročitala, valjda takve postoje... :?

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mozes kuhati fitted pelene s cickom 100%, kazu za drukere da se mogu istopiti kod kuhanja (ali ima cura koje kuhaju i njih). Znaci ove "moderne" pelene se mogu kuhati bez problema ako ti se cini da se tako ubiju sve bakterije umjesto na 60.

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e fakat sam se pogrijesila - pelene nisu od flisanego od flanela
    A sta je bolje: tetra ili flanela?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Aneta, ja glasam za flanel - onda je sasvim dovoljna jedna pelena veličine tetre /mislim 80 X 80/. jedino što su malo deblje od tetri, ali meni su ljepše i mekanije, jer je flanel takav.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Ja sam jedno vrijeme koristila isključivo tetra pelene, tek kasnije sam nabavila ove moderne. No i kasnije sam dosta koristila tetra jer su meni bile jednostaven i jako su se brzo sušile (i mogla sam ih opkuhavati)

Ja sam stavljala jednu tetra na složenu u pravokutnik, gore švedsku pelenu (onu na vezanje, a ima i na čičak) i gore kamarisove zaštitne gaćice. Super mi je to funkcioniralo.
    i mi smo tako kombinirali dok nisu stigle naručene pelenice...
    meni je to super upijalo :D

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Tak i ja planiram koristiti tetre + zaštitne, bar u početku. Ne znam baš kak bi mi se sušile ove moderne platnene pelene po zimi jer bi ih morala staviti u sobu kraj radijatora pa mi se čini da bi bile jako tvrde.
    Osim toga tetre se mogu kuhati, a meni je to bitno jer ja i svoje gaće perem na 90 °C (a nisu pokakane ) pogotovo sad kad sam trudna.
    Bez obzira na uvjeravanja, ja se ne bih baš najbolje osjećala da stavim prati pelene na 60 °C s malo deterđenta kak se preporučuje.

Jedino ako nađem neke koje se mogu kuhati onda ću ih kupiti, i da se ne moraju plaćati kreditnom karticom preko interneta. Nisam još sve pročitala, valjda takve postoje... :?
    Slatkica je imala uroinfekt i sve sam pelene i zaštitne prala na 90 mjesec dana. I niš se nije rastopilo. Preporučam ti Doru i Nevu. Super izdržavaju kuhanje, a ne moraš plaćati karticom.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja većinom koristim kamarisove pelene i sve ih perem na 95

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zna li netko gdje mogu naći uputstva u slikicama za previjanje tetra pelenama?To se prije školski radilo sa po čak 5 pelena-ali kako ide redoslijed slaganja,kud koji kraj presavinuti,zavezati?Nekak mi se čini da bi 2 tetra +švedska brzo promočile.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mi smo isto tako, tetra + zastitne od flisa prvih mjesec dana iako sam imala punu ladicu ovih ''modernih'' pelena..

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj rea prvotno napisa
    Zna li netko gdje mogu naći uputstva u slikicama za previjanje tetra pelenama?To se prije školski radilo sa po čak 5 pelena-ali kako ide redoslijed slaganja,kud koji kraj presavinuti,zavezati?Nekak mi se čini da bi 2 tetra +švedska brzo promočile.
    Moze li ti ovo pomoci: link sa slicicama?

I ovdje imas citavu listu razlicitih nacina previjanja.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

već neko vrijeme prematam malu preko dana većinom u tetra+švedska+zaštitne od flisa ili obične, za noć jednokratna. moja mama je sačuvala stotinjak mojih i burazovih pelena koje su super bijele i nigdje nisu poderane pa mi je glupo ne iskoristiti to. imam i 10 novih tetra koje nisu ni sluga starima.ali, svaki put kad se mala popiški u krpenu, počne kihati i ponekad kao da drhti. presvlačim ju svakih sat-sat i pol i svaki put kad skužim da se popiškila, nikad ju ne držim mokru. nije prehlađena i to se ne događa u jednokratnim pa me zanima je li moguće da ju stvarno pelena hladi ili šta da radim?imam jednu hm pelenu što mi je sašila prijateljica (flanel), ta bude još više mokra kad se popiški. par puta sam i prvo dijete stavila u platnene dok je bio manji-ista stvar. jednom je zaspao, popiškio se u snu i bio mokar možda pola sata-kad se probudio, drhtala mu je brada, a on plače da mu je hladno i traži čaj. siroče. mislim, i mi smo odrasli u krpi pa nam ništa nije bilo, kako sad to?[/u]

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: obicne pelene od tetre ili flisa + zastitne gacice

Citiraj Aneta prvotno napisa
    Znam da ova kombinacija mozda nije najudobnija, ali je dosta jeftina. Ima li tko iskustva? Ili ipak bolje sparati pare za prave pocket pelene?
    Prije 3 god.kad smo poceli s platnenim bili smo totalni frikovi jer su nas svi cudno gledali.Pelene smo nabavljali iz vani i postarina i carina nas je ubijala tako da smo imali samo 12 kom.Ostatak smo se mucili na taj nacin i izgurali.Malo vise posla al je islo.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moja frendica je prije 5-6 godina isto koristila tetre

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Aneta prvotno napisa
    ne zanam zasto bi bila ta kombinacija neudobna? :?

a sta su inace FB nego zastitne s usivenim flisom

ja sam tetre koristila skoro pa prva tri mjeseca, prvo jer su nam vecian pelena bile velike na pocetku, a onda i zbog drugih razloga. sad opet to dosta cesto koristim. jednostavno je i prakticno. samo ne ide bas na sve zastitne. ja najcesce to kristim s bummis zastitnima jer je odlican kroj bas za to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •