-
Samohrana majka
Bok curke, evo ja sam nova medu vama. Vec dugo proucavam stranice rode i jako mi se svidaju pa sam se odlucila uclaniti. Imam 24 god i studentica sam, ali i buduca majka. koliko god sam sretna sto cu postati majka isto tako me muce i brige i problemi kako cu ja to. Naime otac dijeteta je pobjegao, a ja sam ostala sama. Zivim s bakom koja je stara, nemam roditelje (mama je umrla a tata pobjegao kao i moj bivsi) i imam jako mala mjesecna primanja i jako sam zabrinuta kako cu to sad kad dode moja sreca na svijet pa bi vas molila da mi napisete koja su sve prava samohranih mama i nesto o djecjem doplatku, dal je istina da imamo pravo na besplatne pelene neko vrijeme... Unaprijed zahvalana i nadam se da cemo se super druziti
-
haharica vjerujem da će ti se iskusnije Rodice javiti.
Ja ti samo želim dobrodošlicu uz želju da ti T bude lijepa i mirna.....i da ti u životu bude lakše i ljepše nego do sada
-
-
Evo još nešto:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=171&Show=2002
Ako imaš prilike, odi na www.nn.hr (Narodne novine).
Oni isto imaju dobre pretraživače.
I naravno, čekaj da ti se jave naše stručne Rode.
-
pozdrav!
ja sam sve informacije o svojim pravima našla tu na rodi, tako da mislim da gore navedeni linkovi sve pokrivaju... ako se još nečega sjetim, napišem ti.
kaj studiraš?
-
-
-
dobrodošla
-
-
Re: Samohrana majka
ej curke, bas lijepo od vas kaj ste me tak srdacno prihvatile. Probat cu svima odgovoriti u jednom. Studiram KIF (kinezioloski fakultet) poznatiji pod nazivom DIF. Hvala vam na vasim odgovorima, e vi ste sve samohrane majke? Ja sam uzasno sretna kaj cu postat mama ali me totalno frka jer neznam kaj me ceka...
-
-
i ja samohrana studošica
kao što je sorci rekla - živi dan po dan. i nemoj se opterećivat stvarima koje toga nisu vrijedne.
-
ovo ti je pricica o mojoj frendici koja je polusamohrana (ima partnera kretena od kojeg nema nikakve koristi ni pomoci a ona je izuzetno uspjesna u poslu kojim se bavi, zavrsila je tvoj faks)
radila je doslovno do poroda, a nakon poroda je ili vukla malu sa sobom ili se izdajala pa su bake uskakale i sve u svemu izvrsno se organizirala, posao nije stao (nije si mogla priustiti da ne radi) a svo slobodno vrijeme kad nije radila bavila se djecom
izgleda predobro, njoj jednostavno odgovara takav tempo
mozda te trudnoca gurne u dodano educiranje za vjezbe za trudnice kojih u hr bas i nema previse. ja sam isla ovdje na plivanje/vjezbanje za trudnice i na jogu za trudnice i kod nas se na tome okrece ogroman novac. na jogi za trudnice (instruktorica je pola juce preuredila u prostor za prakticiranje joge) bilo nas je 12 u grupi, a zena je imala svaki dan po 2 grupe, svaki dolazak na vjezbe kostao je oko 9 eura, sto ce reci da je teta instruktorica u tih sat i pol sto je radila sa nama spremala po grupi oko 100 eura u dzep, znaci 200 dnevno sto je za nizozemske prilike ogromna lova
tecaj je izgledao tako da bi na pocetku svi sjeli i svaka je ispricala kako se osjeca, sto joj se u proteklih tjedan dana dogodilo i recimo rekle jedna drugoj neke prakticne bapske savijete. nakon toka smo vjezbali disanje za porod, i teta nam je svaki put ispirala mozak time kako disati kod tiskanja
radile smo vjezbe kako se namjestiti za vrijeme trudova da manje boli, kako se gibati da se ubrza otvaranje i svako toliko je bila vecer sa partnerom kad su i partneri (partnerice) za porod vjezbali kako pomagati
na kraju smo imali opustanje uz "vodjene fantazije", ono kad te recimo vodi bojama kroz raspolozenja ili smo radili vjezbe disanja kad spajanjem odredjena dva prsta aktiviras odredjeno podrucje za disanje i na kraju smo pijuckale caj i obzderavale se keksicima
plivanje za trudnice je ukljucivalo bas plivanje, razgibavanje u vodi (vrlo blago istezanje) i radili smo na kondiciji, vjezbe su bile recimo nesto ko step aerobic, na ravnom, u vodi negdje do prsa. najbolji dio je bio kad smo radili vjezbe opustanja, uzeli bi one spuzvaste cijevi i namjestili pod noge i ruke i plutali tako i radili vjezbe disanja i opustanja
-
-
welcome
sigurno je jedno - neće biti onoliko strašno koliko ti možeš zamisliti. bit će čupavo - i nama je zadnja dva mjeseca, ali sam si ja zamišljala toliko grozne scenarije o mojoj novostečenoj "samostalnosti", no sad sa maleckim odmakom mogu reći da nam je super. i da se (nažalost) nije situacija puno promjenila od toga kada smo bili dvoroditeljska obitelj...
-
Evo prvo pozdravi od mene i mog predivnog sina Antonia!
i ja sam jedna od vas i to mi nimalo nije tesko palo!
iskreno u pocetku sam malo bila nesigurna ali sad sam ziher da cemo Antonio i ja to izgurat junacki!
vidjet ces da se sve isplati kad u ruke primis to malo stvorenje koje je dio tebe , taj osjecaj ti nitko nikad nece moci oduzeti!
Ja nisam studentica, ali imam prilicno zamrsenu situaciju, kreda za Auto koji ne vozim, porodiljni nesto malo vise od 2000kuna i jedino me izvlaci dijecji koliko toliko i cinjenica da sam kod svojih!
pozdrav i drzi se !
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma