Sandrino prvotno napisa
Nijenina, Donat je mineraliziram magnezijem, blago gaziran.Nekako instiktivno izbjegavam tjesteninu, uglavnom brokulu, karfiol, malo mesa, pazim na unos tekućine, a počela sam mijeriti i mokrenje. Hvala Bogu, krenulo je na bolje, tako da sam jučer litru izmokrila, malo je trbuh spplasnuo, no još je velik. NIje više takav pritisak na pluća koja mi pukcketaju kada dišem (polako nestaje), znalo me uspred noći prenuti iz sna pritisak za zrak. Kašljem no mislim da neće naštetiti maternici i zametcima.Znam, znam nije bezazleno, nisam otišla doc, svi moji su na godišnjem i socijalni i MPO, a bojim se da bi drugi mogli dati nešto što bi mi naštetilo mrvicama.Trudna kuma mi je prije dva tjedna ležala kod nas san odjelu pa se izkomirala zbog doktora i njihovih međusobnih prepucavanja. Molim se dragomBogu i anđelima da mi pomognu i osjećam već pomoć. Kako bude Njegova volja, biti će i nadam se da ću biti sretna za tjedan dana, da su sve ove muke i poteškoće koje su nas pratile u ovome postupku urodile sretnim završetkom.
Da, shvatila sam da se voda vuče iz svih stanica, uglavnom se nakupila u predjelu trbuha oko i iznad pupka, ispod grudiju. Noge i ruke nisu tako otečene, iako me lijeva šaka dva dana boljela. Kad sam pokušala zamahnuti tjelom oko pojasa lijevo-desno osjetila sam tekućinu kada se giba- a kao da nije iz želudca. Najgore je bilo nakon transfera, par dana nakon, sada 8 dana nakon počela sam se prazniti polako. Stvarno pazim da malkoc pijem, a više da mokrim i da mirujem, pa vidim da je bolje.
Hvala na savjetima, i Mikice nadam se da je i tebi bolje!