Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: zašto su porodničari najčešće muški?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno zašto su porodničari najčešće muški?

Tko zna odgovor...

Ne znam zašto je to tako, ali ja se nelagodno osjećam kad je ginekolog muškarac...ne zato jer mu se moram skinuti itd. već neki unutarnji osjećaj nepovjerenja jer on ne može nikada znati kako je to biti žena.
    Obično mi je neugodnije postavljati im razna pitanja koja me muče i uvijek se moram natjeravati da ih pitam dok kada je žena onda jedva čekam da razgovaram s njom.

Što to njih tjera da vire ispod ženskih gaćica?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je ta profesija u rangu zubara

isto se viri u otvor

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a što žemske tjera da vire ispod tkđ ženskih gaća?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mislim da nije stvar u tome sto tjera muskarce ili zene da 'zaviruju ispod zenskih gaca' kako vi to kazete, vec kako se zena osjeca kada ju pregledava muskarac ili zena.

polovina mojih frendica misli da su muski bolji ginekolozi. na moj upit 'zasto, odgovaraju da su profesionalniji, da nisu ljubomorni ( :? ), te da ih ne peru horomoni kao sto peru zene.

ne moram reci koliko mi je strano ovakvo razmisljanje.

ja sam se osobno odlucila za zenskog ginekologa jer mislim da zena zna kako se ja osjecam kada me pregledava, svjesna je nelagode pregleda, spustanja maternice, hladnih alatki itd...

ne dovodim u pitanje strucnost niti jednih niti drugih, ali preferiram zenu ginekologa.
    stvar intime i razumijevanja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    polovina mojih frendica misli da su muski bolji ginekolozi. na moj upit 'zasto, odgovaraju da su profesionalniji, da nisu ljubomorni ( :? ), te da ih ne peru horomoni kao sto peru zene.
    stara predrasuda, isto vridi i za žene-pilote, žene-vojnike ....

Ejla-S avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Slažem se sa svime što je momze rekla, osim što je većina mojih prijateljica kod žene ginekologa kao i ja. I ne bih je mjenjala ni za što.
    U bolnici, na porodu ne možeš birati i to što je na mom bio muškarac nije mi ni malo smetalo ali za primarnu skrb ipak preferiram ženu.[/b]

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpisujem momze od početka do kraja. I presretna sam jer sam si našla prekrasnu doktoricu koja mi od početka do kraja pregleda objašnjava što i zašto radi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam bila kod hrpu ćžena ginkologa, i kod hrpu muških....ja njih ne smatram kao muškarce odn.žene nego kao doktore.
    jedan muškarac može biti primjerice puno bolji u struci od bilo koje žene, ali to po mom mišljenju, nema veze sa osjećajem žene...
    ja sam sada kod žene, neznam još koliko dugo, za sada je ok, jer je mlada i ne radi po "staroj školi" po kojoj su cikluisi 28 dana a ovulacije 14 dan u ciklusu.
    bitno mi je da ginekolog zna da nisu sve žene po normi i prosjeku, svaka od nas funkcionira drugačije!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala prekrasnu ginekologicu koja nije vag. pregledavala u trudnoci, i onda sam otisla u bolnicu i shok vag. pregleda (muski), kad sam s njom o tome pricala rekla mi je - za njih je to fizioloski otvor, za nas mnogo vise

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je sad na porodu bila doktorica B.-gore na SD-u, a na sam finiš je došao moj dr. koji mi je pratio trudnoću.

Doktorica je bila fenomenalna, hrabrila me, objašnjavala šta se događa da se relaksiram i skrenem misli, pitala me je jel smije napraviti ovo ili on, a dr. je ušao pred kraj poroda ko neki džek i počeo doslovno docirati na porodu i vikati na mene, plašiti me vakumom-ma fuj, fuj, fuj-nemaju muški doktori uopće taj filing kroz šta žena prolazi i trebalo bi im zakonom zabraniti da sudjeluju u porodu.
    ok su mi za neke preglede i stručna mišljenja, kojekakve zahvate-tipa operacija i sl.,ali porod nikako-dobro sad i ja nepravedno generaliziram, samo sam jednom rađala-možda su drugi doktori muškarci osjećajniji, ali priznajem da sam se baš pitala isto pitanje-što oni uopće rade u porodništvu?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

oni bi trebali samo uskočiti kad porod zapne
    do tada porodu asistira žena-babica

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ove stare predrasude da su muskarci "bolji" su mi jednako lose kao i stavovi u kojima se generalno zena stavlja na to isto mjesto.

tko je bolji, u ovom slucaju doktor ovisi iskljucivo o njima bez obzira kojeg su spola. nase preferiranje takodjer ovisi iskljucivo o nasim osjecajima i bolje receno nelagodi pojedinih zena. ja iz iskustva mogu reci da sam imala jednu zensku ginekologicu koja je bila izuzetno gruba i koja je rekla, "ma kaj te to ima boljet", sa prizvukom "kao da ja ne znam kakav je to filing". Tako da ne znaci da sve zene doktorice gledaju na taj "otvor" kao nesto sto vrijedi puno vise nego sto to vidi doktor ON.

Moj najbolji ginekolog za sada je muskog roda.

A ako bih nekoga potpisivala ovdje to bi definitivno bila Maria71

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Slažem se sa Sibell. Doktori se po meni dijele na one koji žele i ne žele raditi svoj posao kako treba. U cijeloj prvoj trudnoći jedino neugodno iskustvo mi je priuštila mlada doktorica (žena - majka).
    Smatram to ljudskošću. Sa sramom nemam problema. To je profesija. Kao svaka druga. Oba spola mogu biti najbolji i njlošiji liječnici.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam koliko će mi biti bitno da li je porodničar muško ili žensko ali što se pregleda tiče uvijek bi radije išla kod muškog ginekologa. Bila sam nažalost kod dosta i muških i ženskih i baš su žene te koje su mi uvijek bile grube. Ok, možda je lakše razgovarati sa ženom ali šta ja imam od razgovora ako minutu poslije umirem od bolova i još se moram kiselo smješkati jer smo prije toga postale best freinds.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj ginekolog je žena. Pregledava najnježnije od svih kod kojih sam bila. Sve objasni i ima strpljenja.

Znam npr. da kod svog socijalnog ginekologa ne bi više nikada legla na stol. Jednom sam se osjećala nakon pregleda kod njega kao da sam silovana.

Ostali su podnošljivi nekada više a nekada manje.

Bez obzira na sve mislim da je to ipak do čovjeka a ne do spola.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

smatram krajnje neozbiljno klasificiranje na "muško" i "žensko" što se tiče bilo kakvog pitanja. ja sve dijelim po principu "osoba kojoj je stalo do drugoga i koja voli svoj posao" i "ona koja to nije". imala sam osobno i muške i ženske ginekologe, i uvijek su mi najnježniji i najpažljiviji bili muški. ali zbog toga ne mislim da su muški bolji ginekolozi.
    dobrim i pažlljivim doktorom smatram osobu bilo kojeg spola koja svakom svom pacijentu posveti malo pažnje, topline u odnosu i stručno mišljenje izrečeno na pacijentu razumljiv način.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

u potpunosti potpisujem smartic
    moje ugodno iskustvo nakon poroda je vezano uz muškog ginekologa, ali nije bio bitan spol već, kao što reče smartic, pažnja, toplina u odnosu i mišljenje izrečeno na razumljiv način.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam kod ženske gin i nebih je mijenjala

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

u principu mi je svejedno ali prvi pregled u životu san obavila
    kod muškog ginekologa i baš mi je "lega" tako da sam još uvijek kod njega
    a pri porodu su me pregledale dvije žene ginekolog i rekla sam nema šanse da ikad idem kod ijedne,em su bile grube em hladne ma baš
    grozne ni riječi o nekakvoj ženskoj osjetljivosti
    iako naravno neznači da ne bi našla neku koja je ok ali dok meni radi moj ginekolog ne mijenjam ga

meni je jedino smiješno kad čujem cure/žene da traže žanskog ginekolga jer se neće skinuti pred muškarcem

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U principu,meni je svejedno,ali moja ginekologica je jaaaaaaaaaaako ljubazna, uvijek je dobre volje i ima jako nježne ruke (za razliku od nekih na odjelu). Tako da sam ja svojim odabirom zadovoljna,mada vjerujem da ima takvih i muških.....samo ne znam koji su tak da ostajem tam gdje jesam

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

potpisujem sibell i smartic

bila sam godinama kod jednog muškog ginekologa, idiot - pobjegla od njega ženi - i tek sad u trudnoći sam skužila da je i ona gruba i površna
    s druge strane, par puta sam bila u bolnici na pregledima, dospjela kod 4 različita doktora, od toga su trojica bili jako nježni i vrlo čovječni, a jedan je bio antipatičan i nerazgovorljiv
    dakle, prosjek bi bio u korist muškaraca, ali stvarno mislim da spol nema nikakve veze s time tko je kakav doktor (ili bilo što drugo), već kvaliteta osobe je ono što razlikuje profesionalce od onih drugih

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

zasto su porodnicari najcesce muski? zato sto u medicini jos uvijek postoji poprilicna diskriminacija zena, pa isto kako je npr. jako tesko zeni postati kirurg ili dobiti specijalizaciju iz neke olfo prestiznije grane medicine tipa interne, tako je i teze dobiti zaposlenje na odjelu porodnistva nego npr. raditi kao ginekolog u domu zdravlja ili imati privatnu praksu.
    meni su osobno zenske ginekologice bile puno puno gore, neugodnije, grublje i s manje strpljenja od svojih muskih kolega (kako one u drzavno financiranim ustanovama tako i one u privatnim ordinacijama :? )
    ipak, na trecem porodu (rodila sam doma uz prisustvo dvije babice) tesko si mogu zamisliti da je babica mozda mogao biti muskarac? predrasude ili :? zapravo postoje li uopce "muske babice"?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kad sam se ja porađala bile dvije ginekologice. Inače sam kod muškog ginekologa, nije baš nešto, razmišljam o promjeni. Ali mislim da to nema veze sa spolom.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam kod muskog ginekologa i nije mi zao jer sam bila jednom kad ga je kolegica mjenjala i bila je dosta gruba, hladna i bezobrazna. Drugi put sam bila kod zene u vinogradskoj kad sam imala upalu sljepog crijeva ali oni, preventive radi, salju kod ginica da nebi mozda bila upala janika. Uglavnom, takav pregled nebi pozeljela ni Hitleru. Uzas! Imala sam osjecaj da me pregledava s obje cijele sake, uzasno me bolilo a ona je vikala na mene ko da sam zadnje smece. Ja stvarno imam visok prag boli a i tolerancije, ali to sta mi je ta zena radila... Ma neopisivo!
    Mozda jednostavno nisam imala srece sa zenskim ginekolozima, neznam, ali znam da kod muskih takve stvari nikad nisam dozivjela.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj smartic prvotno napisa
    smatram krajnje neozbiljno klasificiranje na "muško" i "žensko" što se tiče bilo kakvog pitanja. ja sve dijelim po principu "osoba kojoj je stalo do drugoga i koja voli svoj posao" i "ona koja to nije". imala sam osobno i muške i ženske ginekologe, i uvijek su mi najnježniji i najpažljiviji bili muški. ali zbog toga ne mislim da su muški bolji ginekolozi.
    dobrim i pažlljivim doktorom smatram osobu bilo kojeg spola koja svakom svom pacijentu posveti malo pažnje, topline u odnosu i stručno mišljenje izrečeno na pacijentu razumljiv način.
    x
    Kod muškog sam ginekologa i daleko je pristupačniji, smireniji, susretljiviji nego i jedna doktorica kod koje sam bila. Većina doktorica s kojima sa komunicirala, bila na pregledu ili sl. su bahate, samodopadne i bezobrazne. Svog dr. ne bi mijenjala ni za jednu od doktorica u Splitu.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj nelitza77 prvotno napisa
    zasto su porodnicari najcesce muski? zato sto u medicini jos uvijek postoji poprilicna diskriminacija zena, pa isto kako je npr. jako tesko zeni postati kirurg ili dobiti specijalizaciju iz neke olfo prestiznije grane medicine tipa interne, tako je i teze dobiti zaposlenje na odjelu porodnistva nego npr. raditi kao ginekolog u domu zdravlja ili imati privatnu praksu.
    Potpis ovome.

A što se ginekologa tiče, ne usuđujem se tvrditi da su jedni ili drugi bolji zato što razumiju odn. ne razumiju ženu pacijenta: što se toga tiče, meni su svi ginekolozi isti.
    Ono što ne podnosim su preljubazni i prehvaljeni privatnici (ali ima takvih i u bolnicama) koji "koketiraju" sa pacijentom a pregledi im traju 3 minute- tak je meni čuvena zg ginekologinja rekla nakon zum, zum pregleda- ma sve ok, ribica- lijepa izvana- lijepa iznutra.
    Meni to nije bilo simpa.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja mislim da je to zato jer je ženama teže napredovati, a i ovaj posao je dobro plaćen...

e pa onda neka i babice budu muški...po tome nema nikakve veze...ali to nekako nije prihvatljivo... :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •