Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: zlatne ribice

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno zlatne ribice

dobili dvije na poklon i onu kuglu kao mali akvarij.kazu jednom dnevno hraniti i svaka dva dana mjenjati vodu....istina? molim savjete! hvala

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim da ce topic brzo ukloniti ali evo brzinski odgovor prije toga. Zlatne ribice su definitivno najugrozenije jer ih drza u kojekakvim teglama a one mogu narasti jako velike (na znam tacno ali najveca koju sam ja vidjela je bila duga 40cm). Zlatice takodjer jako puno prljaju tako da im je filter neophodan, bez njega ce jadnice jako lose zivjeti. Kuglu ne koristiti kao akvarij, obzirom da je staklo zaobljeno to jako lose utjece na razum i zdravlje ribice a i plivaju stalno kruzno pa im se kicma deformise. Postoji forum www.akvarij.net gdje ces naci sve o ribicama i vodic za pocetnike. I jos nesto, jako bitno, vodu nikada ne smijes kompletno promijeniti niti sipati vodu direktno iz spine. Voda mora stajati najmanje 24 sata prije no sto je uspes u akvarij i ne mijenjaj vise od 1/3 vode. Sretno sa ribicama.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

MM je frick za ribice...
    možeš i tu pogledati

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Odrastao sam uz akvarije i ribice. Zlatne su nešto jednostavnije od ostalih jer ne traže nikakve kerefeke, ali mislim da im je ipak potrebno kupiti bućkalicu za zrak.
    Što se tiče hranjenja, pojedu SVE što im dadeš pa će prije pocrkati od prejedenosti (doslovno) nego zbog svih ostalih razloga zajedno.
    Za preko ljeta postoji tabletirana hrana koja se polako namače i traje dosta dugo. Rizik prejedanja je vrlo mali.

Sumarum: kupi im bućkalicu za zrak, a ako prežive mjesec dana baci se u akvaristiku. Kad kupiš "pravi" akvarij ovoga nemoj baciti, jer će ti trebati za "pokusni rok" novim ribicama.

(Ovo bi možda trebalo ići sitnim slovima, ali neka ide ovako: jako sam ozbiljan oko tih prvih mjesec dana - ribice se u dućanima drže u katastrofičnim uvjetima, a na bilo kakav predznak bolesti nakapava im se antibiotik. Ogromna je vjerojatnost da ti pocrkaju za manje od tjedan dana i bez tvoje pomoći, a ako napraviš od svega toga spektakl prije vremena, djeca će ti pomrijeti od tuge.)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uzgred, čitao sam negdje da su se zlatne ribice namnožile u nekakvom jezeru kod (čini mi se) Tuzle pa to sve one viceve o pecanju zlatnih ribica stavlja u sasvim novu perspektivu.

Početno

nisam sve čitala. kao prvo makni je iz kugle. to nije dobro za nju. imaš u pet centru plasničnih malih akvarija za dvije ribie. i naše hranimo 2-3 puta i jednom tjedno mijenjamo vodu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nakon što su mojoj susjedi počele ugibati ribice svakodnevno, a ona jadna trčala svaki dan nakon posla kupiti nove, koje bi zamijenila za uginute da se djeca ne bi rastuživala, odustadoh od ribica.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, te kugle su katastrofa. Ribama treba primjeren akvarij od bar pedeset litara. Mi smo imali od 80l. I sa takvim akvarijem je manje posla jer se taj mini ekosustav u akvariju održava zapravo sam od sebe. Ima filter, grijač jer su naše tropske), ribice, šodar, bilje pa to nanekaj liči, prirodnije je. I dvaput godišnje ga ispraznimo, operemo i složimo iznova. To je lakše nego svaka dva dana mjenjati vodu.
    Nemam ga više jer mi se neda moljakati ljude da mi hrane ribe svaki put kad odem na godišnji. To je mali problem jer nikom se ne da.

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedno od osnovnih pravila je (a skoro ga se nitko ne pridržava) da na svaki cm ribice ide 3 l vode. Tako da ti za dvije zlatne ribice od cca 3 cm treba akvarij od 18-20l.

Početno

Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    Nemam ga više jer mi se neda moljakati ljude da mi hrane ribe svaki put kad odem na godišnji. To je mali problem jer nikom se ne da.
    :? pa mi imamo hranilicu. napuniš ju i bez brige si. jest da košta ali se isplati. uz sve kaj doma radim ne da mi se misliti i na njih hoće li biti gladne ili ne :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vrabec-te-dal prvotno napisa
    :? pa mi imamo hranilicu. napuniš ju i bez brige si. jest da košta ali se isplati. uz sve kaj doma radim ne da mi se misliti i na njih hoće li biti gladne ili ne :/
    A ja nikad čula za to
    Gdi ja živim?!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Umjesto hranilice uzmeš tabletiranu hranu. Rade ih za jedan i dva tjedna (možda već i više) i mir.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem dio o izbacivanju ribica iz okruglog akvarija, spasit ces ih.
    Davno sam citala (imam jednu, bivsu zlatnu-sad srebrnu ribicu od 12ak godina i jednu noviju, jos uvijek zlatnu, svaku u svom akvariju od 20ak litara) da po ribici treba minimalno 15ak litara vode da bi imale koliko-toliko osjecaj slobode.

Mi nismo jos kupili procistace (iako planiramo) i mijenjamo vodu svakih par dana - ostavimo u lavoru 24h i tek onda mijenjamo i ne uvijek svu, uvijek ostavimo malo stare vode (nesto s bakterijskom florom koja pogoduje ribicama).
    Hranimo ih obicnom hranom za zlatne ribice (ovi briketi se znaju raspasti pa postoji sansa da se ribice prejedu) koju par minuta prije hranjenja namocimo tako da odmah tone kad je ubacimo u akvarij (ima veze s nekakvim mjehurom u riba).
    Ponekad im dam kuhani grasak (preporuka s neke internet stranice o ribama) - to obozavaju. Raskuham ga i istisnem iz opne/ljuske.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    MM je frick za ribice...
    Joooj i moj. Imamo jedan akv od cca 900 lit, jedan od 400, pa jedan od 250, i tri-četri akv od 50 do 100 lit. a ribe mu se mrijeste ko lude

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I mi imamo dva zlatna karasa i akvarij od 40 lit i mišljenja sam da nebi škodilo da je i veći, ali za sad će biti ok dok malo ne porastu. Imam filter Niagara 250 sa integriranom pumpom za zrak i aktivnim ugljenom kojeg promjenim kad i vodu, znaći svaka dva-tri mjeseca i to po principu da izmjenim samo trećinu vode sa unaprijed pripremljenom vodom koja je odstajala sa Aqua--(nećim). Jedu one listiće dva puta dnevno i stvarno sam zadovoljna. Ono što je važno je to da se akvarij mora unaprijed pripremiti, a tek onda kupiti ribice, jer cikliranje akvarija traje dva tjedna.
    Ja sam zadovoljna jer djeci treba neki kućni ljubimac, a ribe ne zahtjevaju svakodnevne veće zahtjeve, kao npr.pas, a za kojeg (onako usput) imamo visinske pripreme, za otprilike godinu dana i to jednog malog labradora.
    Da nemamo pomoć od baka i deda koji se o životinjama brinu kad smo na godišnjem, neznam dal bi to funkcioniralo.

Početno

Citiraj vrabec-te-dal prvotno napisa
    A ja nikad čula za to
    Gdi ja živim?!
    ha nisi dovoljno lijena

Početno

imaš ovakvih plastičnih u nekoliko veličina

http://www.pet-centar.hr/images/stor...op-akvarij.jpg

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nema jedne ribice!

dobila je neke crne fleke po sebi....