Page 4 of 11 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 151 to 200 of 516

Thread: mrak torta za cure i dečke

  1. #151
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Biskvit i krema. NO...biskvit je pecen u velikom protvanu, okvirno rezan (vrlo okvirno) i onda sam cijelu tortu zamrznula (ne do kraja jer nisam imala vremena). Zasto? E pa kad je zamrznuta tj. ne do kraja zamrznuta mozete ju oblikovati, noz ne propada i ne unustava (sto bi bio slucaj da pokusate rezbariti guzu odojka nesmrznuto).
    Tu je nekoliko problema, no i prednosti.
    Problem su zamrzivaci u kojima drzimo razne stvari pa ima svoj miris, tako da tortu treba izuzetno dobro zabarikadirati da slucajno ne preuzme neki miris. Ja je zamotam u cling film i jos nekoliko vrecica.
    No dobro je to sto srznuta torta dovrsena (znaci kad ste ju izrezbarile i stavile kozu) drzi dvoju hladnocu, pa je ne morate do konzumacije drzati u frizideru (koji opet ima svoj miris...).
    Meni je jako vazno da torta ima okus i miris po torti, a ne po hrenovkama...

  2. #152

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Torta ti je ge-ni-jal-na! Ovakva jedna bi trebala MM za rođendan

  3. #153
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Zamisli tortu-odojak za muske koje smrdi po cvarcima
    Jabuku sam jedva nasla...tumarala sam po vocnjacima dok ne nadjem dovoljno malu.
    Inace ova torta je naravno bila za jednog gospodina koji obozava pajceke (pogotovo one koje imaju jabuku u ustima) 8)

  4. #154
    haribo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    deutschland
    Posts
    1,352

    Default

    Quote Originally Posted by trinity
    a sta je ispod koze odojka? bisvit? krema? koji?
    a ja se pitam gdje si ti vidjela kozu

  5. #155
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Meni se nekak cini da bi super bilo napraviti 3D sklupcanu macu koja se igra s strenicom vune. E to bi bilo fora! I moze se iskoristiti okrugla forma za tortu.
    Samo jos moram naci zrtvu...

  6. #156
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Quote Originally Posted by migulica
    Meni se nekak cini da bi super bilo napraviti 3D sklupcanu macu koja se igra s strenicom vune. E to bi bilo fora! I moze se iskoristiti okrugla forma za tortu.
    Samo jos moram naci zrtvu...
    Ak tražiš žrtvu za pojesi, tu sam

  7. #157
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Pojesti n ije problem, ja sam vise mislila "Zrtvu"-kome....
    Nesto sam novo napravila, pesek torta...slavljenica je petogodišnjakinja koja voli peseke.
    www.fotki.com/migulica

  8. #158
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    joj super ti je torta i mala tortica sa svjecicama i zvjezdice...
    cime si ih izrezala?

    ja sam mojoj curki za jucerasnji drugi rodjendan napravila Fifi :
    http://img518.imageshack.us/img518/6...0915025vj9.jpg

  9. #159
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    KAK JE LIJEPA!!!! Prekrasna je! I cvjetici su mrak! Super je!!!
    Jel curka bila zadovoljna?
    Torta je izrezana s Krancl modlom, i tako tri puta, a svjecice sam sama napravila.

  10. #160
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Zvjezdice su isti taj krancl modl samo u sredini imaju rupu u obliku zvjezdice tako da sam na tu rupu pikala smjesu. Ne nisam kupiula male modle (jos uvijek su mi preskupi)

  11. #161
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    Quote Originally Posted by migulica
    KAK JE LIJEPA!!!! Prekrasna je! I cvjetici su mrak! Super je!!!
    Jel curka bila zadovoljna?
    Torta je izrezana s Krancl modlom, i tako tri puta, a svjecice sam sama napravila.
    koji je to krancl???

    a moja slavljenica se cila topila, samo 2 godine, a bila je sritna k'o velika, na kraju je sama sebi pivala "sretan rodjendan tiiiiii...."
    a tortu je odma napala i papala ukrase

  12. #162

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    trinity vidim i ti si se ušaltala u izradu torti . Super izgleda.

    A ja nikako da se ulovim, al hoću, hoću. Koliko vremenski treba za napravit ticino masu?

  13. #163
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Joj Trinity, ni ja nisam znala sto je krancl dok Zlatanova baka "stara zagrepcanka" nije mi otkrila. To je onaj kolacic od prhkog tijesta koji se spaja pekmezom, a odozgo ima rupu. Recimo kao moto keksi. Znaci radila sam sa "gornjim" modlom i koristila sredisnji dio.
    Tocno znam kako ti je curica bila sretna, moja Kora je bila izvan sebe kad sam joj napravila ringispil, dan danas spominje tortu (iako je proslo 9 mjeseci). Nema vece srece....nema tih para....

  14. #164
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Laliah-samo naprijed!!! kad vidis kako je lako nema ti povratka.
    Meni za izradu ticino mase treba cca 20 min....

  15. #165

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Onda ok. Sutra kad malog budem stavila popodne spavat bacam se na izradu. Ja se nadam

  16. #166
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    Quote Originally Posted by migulica
    Joj Trinity, ni ja nisam znala sto je krancl dok Zlatanova baka "stara zagrepcanka" nije mi otkrila. To je onaj kolacic od prhkog tijesta koji se spaja pekmezom, a odozgo ima rupu. Recimo kao moto keksi. Znaci radila sam sa "gornjim" modlom i koristila sredisnji dio.
    Tocno znam kako ti je curica bila sretna, moja Kora je bila izvan sebe kad sam joj napravila ringispil, dan danas spominje tortu (iako je proslo 9 mjeseci). Nema vece srece....nema tih para....
    ja nigdje nisam vidila te modle za kupiti :/

  17. #167
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    Quote Originally Posted by lailah
    trinity vidim i ti si se ušaltala u izradu torti . Super izgleda.

    A ja nikako da se ulovim, al hoću, hoću. Koliko vremenski treba za napravit ticino masu?
    migulica ti je rekla koliko otprilike treba vremena, stvarno se brzinski napravi.
    vrijeme ti obicno odnese izrada detalja od te mase
    ja sam potrosila 2 veceri za napravit figurice na ovoj torti:
    http://img519.imageshack.us/img519/4...0908069dr0.jpg

    da nije bilo migulice ne bi mi ni palo na pamet izradjivati ove figurice

  18. #168

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    trinity krasno Odlično ti je ispalo. Sad samo došli iz šetnje, mali spava a ja se bacam na posao

  19. #169
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    ŠEČERNA STRANKA 8)
    odoh raditi, imam nekog vrlo ucenog covjeka na poslu, Laliah-ako zapne pitaj-pomoci cemo.
    Trinity-sajam je kolaca krajem 9. mj, prijave do petka...idemo?
    Navodno su i neke nagrade...(recimo cijela nagrada u modlama!!!!)

  20. #170

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Prijavak: misija - ticino masa - uspješno obavljena 8)

    Da sam znala da šećer u prahu toliko praši bila bih se i presvukla. Inače sam uvijek u crnom pa možete zamisliti na šta sam ličila.

    Nego Migulica, da li mogu ticino masu obojati i isto tako je držati u najlon vrećici? I plizzz, objasni mi postupak bojanja. Nadam se da nije niš komplikovano

  21. #171
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    farbaj odmah, dok je topla smjesa, jer ce ti inace otpasti ruke kad se ohladi.
    Inace vece kolicine iste boje mozes farbati tako da u fruktozu, tekucu direktno dodas boju, tako ti taj tekuci dio odmah farba secer.
    Znam kako izgledas, vjerojatno nikad do sada nisi osjetila "slatki zrak"..
    Ajd bas mi je drago da si uspjela!!

  22. #172
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    dodaj malo po malo boje, npr boja lica malo ruzicast, mrvu smedje, ako je prejako razblazi osnovnom bijelom. radije dodaj pomalo nego da uvalis odmah puno boje pa ju ne mozes razrijediti...

  23. #173

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Eh, nisam te skužila. Sad kad mi je smjesa gotova, u najlonu kako dodajem boju. Imam boju u prahu.

  24. #174
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    uzmes smjesu u ruke napravis malu udubinu i unutra stavi tri kapi vode. U toj vodi otopi boju u prahu. Moras je otopiti u minimalno vode jer inace joj treba puno puno duze da se upije u smjesu. E sad tu smjesu moras razraditi, a to se jedino moze tako da ju mijesis rukama. Mijesi, valjaj i tiskaj dok ti ruke ne otpadnu.
    Mora ti se jednolicno prozeti, osim ako neces imati efekt mora (tj razlicite nijanse iste boje)

  25. #175

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    OK. Ne izgleda ništa strašno. Mislim da ću bojit masu kad budem radila. Šta misliš hoće li mi ova jedna "doza" mase biti dosta za moju tortu - anđelak?

  26. #176

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Eh, prsti brži od mozga

    Dal ti radiš ili kupuješ biskvit? Imaš koji dobar recept za tortu?

  27. #177
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Ne znam hoce li biti dosta, no cini mi se da bi. ovisi koje velicine tortu ces raditi. No napravi anđeleka nekoliko dana prije da vidis koliko ti je ostalo, a uostalom mozes i novu dozu napraviti...
    Ja sama radim tijesto, no ne znam napamet recept, kad dojdem doma napistai cu ti. Ono sto imam, ne znam kakvo tijesto bi zeljela...

  28. #178

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Daj mi neki recept po kojem ti radiš, koji je dobar. Ja sam mislila punjenje od čokolade al opet si mislim prvi ročkas pa da počenemo baš sa čokoladom :/ Još mu je nisam davala a i nemam neku namjeru. Kakva krema bi bila dobra? Ako imaš koji dobar recept ajd ga plizzz proslijedi.

  29. #179
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,788

    Default

    pratim ovaj topic i ono sto mogu reci da sam voljna poceti, onako for fun. kupila sam sve sastojke osim boje, a to planiram. imam pitanje da li ima tih boja u onom ducanu u zvonimirovoj kraj vinceke?
    inace mislila sam BC-u raditi tortu i nesto smisliti, ali stjecajem okolnosti nismo slavili rodjendan , prvo je balerina bila mala, a onda vikend kad je trebalo napraviti imali smo malu nezgodu u familiji, pa sam preskocila. nadam se da mi djete nece zamjeriti.
    migulica&trinity i idite na taj sajam, mislim torte su vam vauuuuuuuuuuuuuuu

  30. #180
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Kako sam ja na zapadu grada, a radim jos zapadnije, ne znam...
    Srecom vise ne moram ici u Zvonimirovu (burza ). Imali jesu boje, drugog proizvodjaca od onih u sve i svasta, no je ih osobno nisam probala.
    Po meni boje su boje, jedino u sve i svasta imaju veci izbor )sto je isto relatoivan problem jer u biti ako imas primarne boje-dalje je lako)
    Sto se tice natjecanja, jucer sam faxirala svoju prijavu, tako da idem
    Imam ovakvu ideju.
    Tema je zivotinjska gozba no umjesto pajceka biti ce sareno drustvo:pajcek, ovca, krava...i jos moram naci dve zivotinje. Mislila sam zec, no on je puno manji, zivotinje moraju biti u proporciji.
    I zbog tog natjecanja sam odbila Zlatanovu ponudu da pobjegnemo na produzeni vikend u Bec (zoloski vrt i muzeji!!!! )
    Ludaca, no nekako moram...

  31. #181
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,788

    Default

    Quote Originally Posted by migulica
    Tema je zivotinjska gozba no umjesto pajceka biti ce sareno drustvo:pajcek, ovca, krava...i jos moram naci dve zivotinje. Mislila sam zec, no on je puno manji, zivotinje moraju biti u proporciji.
    mopzdam oze i magarac?
    Quote Originally Posted by migulica
    I zbog tog natjecanja sam odbila Zlatanovu ponudu da pobjegnemo na produzeni vikend u Bec (zoloski vrt i muzeji!!!! )
    Ludaca, no nekako moram...
    pa mozda mozete neki drugi vikend u bec? sve se moze kad se hoce

  32. #182
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Magarac moze biti malo potezak za animirati, no budem probala-zivotinje moraju biti prepoznatljive na prvi pogled, a to znaci da ga moram fakat dobro napraviti.
    Nije frka za Bec, samo sto je produzeni vikend pa bi to bilo malo lezernije-
    Nema veze, fakat sam se pripalila na to natjecanje, gledala sam fotke s prosle godine i cini mi se da su moje torte (bar neke) /neskromno/-bolje.
    Vincek je napravio neku ogromnu tortu s klaunom u samo tri boje (bijelo, crveno, crno), totalno bez veze. Da ja imam njihove uvjete...
    No moram reci da pozitivan odjek na rodama mi jako puno znaci, i to je jedan od razloga zasto sam se prijavila.

  33. #183
    Nova's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    275

    Default

    Ovo je inspirativno! Nadam se da ću se uskoro odvažit nabavit sve što je potrebno pa se malo igrat i ja!

  34. #184
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    Quote Originally Posted by migulica
    Magarac moze biti malo potezak za animirati, no budem probala-zivotinje moraju biti prepoznatljive na prvi pogled, a to znaci da ga moram fakat dobro napraviti.
    Nije frka za Bec, samo sto je produzeni vikend pa bi to bilo malo lezernije-
    Nema veze, fakat sam se pripalila na to natjecanje, gledala sam fotke s prosle godine i cini mi se da su moje torte (bar neke) /neskromno/-bolje.
    Vincek je napravio neku ogromnu tortu s klaunom u samo tri boje (bijelo, crveno, crno), totalno bez veze. Da ja imam njihove uvjete...
    No moram reci da pozitivan odjek na rodama mi jako puno znaci, i to je jedan od razloga zasto sam se prijavila.
    napravi magarca po uzoru na onoga iz shreka....mislim da je taj vrlo prepoznatljiv

  35. #185
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    ja sam ti inace mislila predlozit da napravis konja, no ti odluci sta ti je lakse, ili napravi i jedno i drugo pa na kraju odlucis tko ide na praty, a tko ostaje doma.

    a da napravis neku parnatu zivinu? mislim da su vece od zeca...

  36. #186
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    praty=party
    parnatu=pernatu

    prebrzp tipkam, a ne provjeravam napisano...

    kad imas ovcu, mozda da nabacis i kozu?
    eto, nemam vise ideja, nemam pojima koje zivotinje zive na farmi

  37. #187
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Hvala na idejama, ja cu cim ulovim vremena napraviti neke zivotinje pa cu poslikati i moliti vas za misljenje. U principu ne bih radila zivotinje koje su iz crtica, nego neutralne.
    Sad radim Batman tortu, tako da sam preko glave u seceru, ali jos nemam fotke za pokazati, ali biti ce.

    Nova, samo se pridruzi!! Ak imas koje pitanje pucaj

  38. #188

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    migulica, daj mi reci dal ticino masa koju sam stavila u najlon mora biti mekana? Meni je tvrda al mi se čini da bi mogla omekšati kad ju se razradi rukama.

  39. #189
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    tvrda je! Stavi na nju u vrecici lonac s vrucom vodom (vruca iz pipe) pa ce se pomalo omeksati, ali morat ces ju razraditi rukama. Puno rucnog rada...

  40. #190
    Nova's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    275

    Default

    Fala , mislim da će mi prvi pothvat biti napraviti ticino masu i samo prekriti tortu njom 8) ... pa ćemo onda dalje! Sad idem vidit što trebam kupit i gdje!

  41. #191
    Nova's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    275

    Default

    lailah, koju ćeš tortu napravit... mislim koji biskvit itd...

  42. #192
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    jao Laliah ja sam skroz zaboravila na tijesto i kremu..
    Ovako: tijesto radim obicno od cokolade, dakle nisam neki izvor ideja, a kremu uz to radim od visanja.
    uzmen dvije sake smrznutih visanja ili kompot (samo visnje, ne sok).
    Visnje stapnim mikserom pretvorim u tekuci oblik, dodam jedan puding od vanilije i secera (proizvoljno), glavno je da taj tekuci dio visanja nije vise od pola litre, jer zelimo da smjesa bude jako gusta. To skuhas.
    Drugi dio: uzmem 6 jaja, 6 zlica dupkom puna secera, dodam oko dcl milijeka i kuham to na pppoooooooolaganoj pari, naglasak na polagano, uz stalno mijesanje...to mi je uvijek najgori dio jer ne smijem nista drugo raditi i ne smijem pojacato vatru jer jaja automatski krenu u kajganu...
    Na pari je meni kad u vecu posudu s vodom stavim da u njoj pliva manja posuda u kojoj su jaja. ova gornja se kupa u vod koja lagano zeli kljucati.
    Kad se ravnomjerno zgusne onda je gotovo, no i kad maknes iz kupke jos uvije mijesaj jer toplina jos uvijek radi. Kad te dvije smjese budu hladne, uzmem putar (skoro cijeli ili cijeli) i dobro ga razradim stapnim mikserom, kad je razradjen dodam jednu zlicu jedne smjese, jednu druge.
    Ako fali secera, dodam ali obavezno u prahu.
    meni je ta krema fora, nemam tocnih mjera, i jako mi pase s cokoladnim tijestom...
    nadam se da je pomoglo, no preporucam jako veliki oprez pri kuhanju na pari...

  43. #193
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    zaboravila sam, umjesto visanja, moze bilo koje meko voce ili kompot...breskve, marelice, jagode...
    Princip je isti, sve su ostalo nijanse

  44. #194
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    Nova, ako imas nekih igracaka mozes super reljef napravit na torti, smo dobro poseceri podlogu na kojoj ces valjati...da te ne obeshrabri..

  45. #195
    haribo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    deutschland
    Posts
    1,352

    Default

    zasto u albumu ne stoje sve torte, prije sam ih sve vidjela :? (npr. ona sa tangama itd...)

  46. #196
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    A ne, nisam ja radila tortu s tangama, vrhunac zezencije je bio odojak, a sad pripremam neku foru za Zlatana...

  47. #197
    fegusti's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    pu
    Posts
    2,033

    Default

    za odojka
    to bi mm-a oduševilo!
    ja vam se iz prikrajka divim ali nemam volje upustiti se u avanturu.
    što me mama ne stvori slastičarkom i uzornom domaćicom!

  48. #198

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    migulica tnx! Baš mi se čini dobra ova krema i znaš da ću ju napraviti. Nadam se da će mi sve ići kako treba.

    Još pitanjce. Tortu ću napraviti dan prije. Biskvit mi se ne da radit pa bih ga kupila. Može jel' da? A ticino masu stavljam na nju isti dan , dan poslije :?

  49. #199
    migulica's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Stenjevec
    Posts
    1,130

    Default

    P meni moze kupljeni biskvit, samo ga natopi mlijekom da bude socno. Ja bih napravila tortu taj tdan ujutro i odmah prekrila icinom, ili vecer prije i odmah prekrila ticinom, dobro zabarikadirala (da ne preuzme mirise iz frizidera)i stavila na hladno.

  50. #200

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    OK. Nadam se da neću ništa pognječit kad ju budem pokrivala

Page 4 of 11 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •