Malo sam zbunjena nakon svega što nam je otorinac jutros napričao, a ovo nam je prva upala uha u životu, pa ne znam više što očekivati, što jest normalno, a što nije - vjerojatno ovdje ima i onih s većim iskustvom...
Dakle, Andrej je noćas zakurio i vrištao od bolova u uhu. Malo je falilo da u 2 u noći odjurimo na hitnu, ali smo zaključili da je bolje dati mu Lupocet i da odspava kako-tako do jutra. Jutros smo bili u Klaićevoj kod otorinca i dobili sljedeće informacije:
-nema gnojnu upalu uha, nego tzv. buloznu promjenu na bubnjiću (bulozni miringitis), da je to virusnog porijekla i liči na vodenu kozicu na uhu :? ali da to nije virus vodenih kozica :? :?
-da prolazi spontano ali ako se zakomplicira da dođemo na dodatne pretrage i da nam nema što pedijatar prepisivati lijekove nego da pedijatar samo treba pisati uputnice (aha, a kako to njemu objasniti?? jutros smo išli mimo pedijatra zato što je radila kontra smjena, a inače??)
-i na nalazu nam je napisao napraviti kontrolu sluha i timpanometriju na jesen, a u ordinaciji nam o tome uopće nije govorio, i sad ne znam, radi li se to uvijek poslije takvih upala, ili ne.
Usput nas je s visoka popljuvao za korištenje inhalatora (a tko vam je to prepisao?) i dao još neke primjedbe od kojih sam prilično zbunjena. A kako smo došli bez uputnice (pedijatar nam je na g.o., a nismo htjeli čekati suprotnu smjenu popodne), nisam se usudila previše gnjaviti i zapitkivati (i ovako je sve skupa potrajalo).