Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Koji sport ste izabrale za vasu djecu astmaše?

ivarica

Početno Koji sport ste izabrale za vasu djecu astmaše?

kako se savjetuje bavljenje sportom za djecu s astmom, a opet, kazu bolje izbjegavati dvoranske sportove, mi smo ivara upisali na hokej (3-4 puta tejdno), a tu i tamo ide s tatom na bazen.

astma ga u nicemu od toga ne smeta.
    kao ni za vihorove orijentacijske utrke, koje god godisnje doba i vremenske prilike bile.

kakva su vasa iskustva?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moj muz je surfao; sto je vise surfao, asthma mu se smanjivala (tako on kaze). Njegova teorija je da je imao asthmu jer ga je bilo strah, a to surfanje mu je pomagalo da se suocava sa strahom (morski psi uokolo i slicno... ) i da ga konacno prevlada. Ja mislim da to on malo preuvelicava, ali da ima i istine u tome, jer cak i ovi ortodoksni medicinari kazu kako je astma psihosomatska bolest. Dakle, sredi mentalno pa ce se somatsko isto srediti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čim malo zatopli planiram Luku upisati na plivanje iliti školu za neplivače,pa kad nauči plivati šibamo dalje!!!
    Bili smo par puta na klizanju i na Velesajmu je vidio male hokejaše pa mu je to bilo super,al isto tako prvo mora naučiti klizati da bi se mogao baviti hokejom!!!!

ivarica

Početno

mamatanja, ivar na hokeju uci klizati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivarica, jel on ide na neku terapiju? Kakvu astmu ima?
    Moj je brat imao alergijsku astmu koju je Raos izlijecio do 16 godina.
    Bavio se svim, osim dvoranskim sportovima. Nije ni u skoli tjelesni vjezbao u dvoranama (prasina).
    Najvise je igrao kosarku i nogomet, te po ljeti 2 mjeseca plivanje. Plivanje mu je super dobro doslo, sad ima pluca za deset.

ivarica

Početno

alergijsku.
    terapija je flixotidama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maja ide na ritmiku. U dvorani naravno :/ . Niko nam nije reko.
    Ja sam htjela da ide na klizanje, al MM ne da da kupimo auto i tak je to otpalo jer ne znam kak bi ja stizala.

ivarica

Početno

smokica, moja necakinja isto ide na ritmiku, ne smeta joj.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Anja ide na ples u dvorani. Ne smeta joj posebno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma,on ti je totalni početnik!!!
    Bili smo par puta i došli smo do toga da može samnom napraviti krug uz obavezno stajanje oko 15-ak puta!!!
    Mislila sam da barem može održavati ravnotežu i normalno "hodati" po ledu!!!!
    A gdje si ga upisala na hokej??
    Od koliko godina primaju klince??
    Koja je lova u pitanju???
    Eto,udavih te-daj malo info!!!!

ivarica

Početno

ivar se upisao u listopadu kao totalni pocetnik, oni ti takve primaju, nema meni smisla da negdje drugdje ides u skolu klizanja ako te zanima hokej a to mozes u isto vrijeme i kod njih.

jos uvijek samo uci klizati, tek kad to dobro savlada krece igrati. a meni se nesto ni ne zuri. bolje da uci klizati bez opreme koja ih ipak ogranicava i nije lagana.

ovo su ti stranice njegovog kluba, pa ako hoces, vidimo se u ponedjeljak na salati
    http://www.khl-mladost.hr/

prvi mjesec je besplatan, kasnije je clanarina 260 kuna mjesecno. tu su 3 - 4 (kako koji tjedan) poslijepodnevna treninga, ponedjeljkom traje sat i pol, ostalim danima sat.

dobivas klizaljke na posudbu od njih.

osim zimskog odijela koje bi nam u svakom slucaju trebalo, zasad smo kupili samo neke elanove rukavice, da ne klize u vunenim.
    kacigu koristimo biciklisticku, sljedeci mjesec cemo kupiti hokejasku, pa onda za koji mjesec klizaljke, oprema je dosta skupa, ja sve ganjam oglase rabljene opreme pa nigdje ne nalazim nista
    kaciga je npr 600 kuna
    prave klizaljke isto 600 (i to je jedan broj, ne one na razvlacenje)

mi smo mu rekli da stedi, podsjetimo ga svaki put kad je u trgovini pred ciscenjem poda

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Našla sam prije nekih mjesec dana na Yahoo-u (Health news) da se u bazenima zrak toliko zasiti klorom da potiče upalnu reakciju u dišnim putevima i može naškoditi djeci s astmom. Bazen mora imati dobru ventilaciju.
    Isprintala sam prijateljici čiji sin ima astmu, ali na žalost nisam sejvala. Možda se još može naći u arhivi ako vam se da čačkati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •