Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Leukociti u urinu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Leukociti u urinu

Na jučerašnjem pregledu sam dobila nalaz iz urina da imam povišene leukocite pa sad moram napraviti sedimentaciju urina i urinokulturu, kao i KKS. Što bi moglo biti? Imam laganu upalu grla, ne znam može li to imati kakve veze s tim jer ne bih rekla da imam upalu mokraćnih puteva, dolje je sve normalno :? :? :?

Lea, 16.11.2004.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

to sam i ja imala stalno u trudnoći.

imala sam vječito upale grla, zubnog mesa pa opet grla pa sinusa. valjda od toga :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja mislim da ce leukociti biti poviseni bez obzira gdje imas upalicu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala curke, to sam si i mislila da je vjerojatno od toga, ali svejedno ću napraviti sve te nalaze da vidim kolike su te vrijednosti

Lea, 16.11.2004.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja imam leukocite u urinu 75 (sve preko 1 je previše) a u krvi su samo malo povišeni 11,7 (što kažu da je ok za trudnoću) i SE mi je 44 (granica 24), a urinokultura sterilna, sad mi niko ne zna reći o čemu se tu radi, u petak idem ginekologu pa ćemo vidjeti šta dalje.

Nadam se da će kod tebe sve biti ok.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Thanks, evo upravo sam jutros bila na vađenju krvi i urina, a predala sam i uzorak za urinokulturu, pa bi ove prve nalaze trebala dobiti popodne, javim kakvi su rezultati..

Lea, 16.11.2004.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

čekamo rezultate, javi

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U krvi 11,6, a u urinu su bili 20, a dan poslije 15 pa me je dr.stavila na Klavocine, izgleda je gadna upala donjih dišnih puteva. Još čekam urinokulturu, a to će biti u ponedjeljak. Danas putujemo na more na tjedan i pol pa se nadam da ću se vratiti zdravija i da će bebica biti super.

Lea, 16.11.2004.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je ginić rekao da pošto nemam temperaturu, urino kultura je sterilna da mi ne trebaju nikakvi antibiotici, da to nije ništa strašno, stvarno mi nije jasno

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja ni nisam trudna, a već godinu dana imam povišene leukocite. Meni je doca opće prakse rekla da ni ne idem na urinokulturu, jer nema šanse da je to bakterija i nek pijem vode.

A ja sam otišla na svoju ruku na urinokulturu TRI puta i svaki put je bila sterilna, tako da je ona u pravu, a ja se mislim zašto je tomu tako?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja sam upravo od doca i isti nalaz,spremam se na lpsc i dr mi je prepisao Zinnat 500 mg 2 puta
    sedimentacija mi je 14...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa
    ...A ja sam otišla na svoju ruku na urinokulturu TRI puta i svaki put je bila sterilna, tako da je ona u pravu, a ja se mislim zašto je tomu tako?
    isto i kod mene. kontrolirala sam urin i nakon poroda - leukocita 10x više od normale, bakterija nigdje.
    napravila sam i uzv bubrega i mjehura sve ok i nemam ama baš nikakvih problema.
    i ja se pitam o čemu se tu radi.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ista situacija kao i kod mene,urinokultura uredna,a urin leukociti 25.Neznam dali to ima kakve veze no urin koji dam u dz nejde odmah na analizu,nego sigurno stoji sa strane još kojih sat dva a možda i tri.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam u petak bila kod ginekologa i u onoj mokraći za koju sam ja mislila da se gledaju samo proteini ispalo je da imam povišene leukocite +2, pa mi je ginekolog rekao da napravim urinokulturu. U 36-tom sam tjednu, cijela trudnoća je bila super, nisam imala ništa u mokraći, pa me ovo sada brine jer je kraj. Ima li tko takva iskustva. Nalaz UK-a će mi biti gotov u srijedu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mene zanima sta znaci kad na nalazu urinokulture napisu, ponoviti!! I nista drugo!! Nemam pojma sta da mislim!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Podižem temu da ne počinjem novu.

Na pregledu su mi u urinu uočili povišene leukocite, pa sam jutros obavila sedimentaciju urina i OGTT (kao; za svaki slučaj) OGTT je ok...to vidim i sama, ali me sad zanima taj nalaz urina, jer svoju ginekologicu ne mogu dobiti do sutra iza 11.

Dakle, tko zna, nek pomaga

Izgled: bistar
    Boja: svjetlo žuta
    Reakcija ph: 5.0
    Spec.tež.: 1.010
    PROTEINI: 1
    GLUKOZA:0
    ACET.TVARI:0
    BILIRUBIN: 0
    UROBILINOGEN: normalan
    NITRITI:0
    KRV:0
    SEDIMENT: Mikroskopski pregled
    ERITROCITA: 2-5
    LEUKOCITA: 25-30

Ploč.epitel.:3
    Soli: 2
    Bakterija:1

(ostala polja su prazna)

Napomena: trudna sam 29 tjedana, neku manju upalu mi je uočila "dolje"...pa ću od danas, nakon davanja urina, početi sa vaginaletama (Geonistin)...to sigurno mora imati veze sa tim leukocitima, a i onako su povišeni u trudnoći, zar ne?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne zna nitko? :/

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koliko se kužim broj leukocita upućuje na upalu, a budući ti je pozitivan i protein to upućuje na bubrege.

Što ti je dr. rekla?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nije mi ništa rekla, poslala sam joj mailom nalaz, pa čekam da mi se javi, jučer nije, znaci moram čekati do ponedjeljka. Zato me sad to zanima...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prati samo otiču li ti noge i članaci tj. ako ti počmu sl.oticati preko vikenda, onda ne čekaj nego u doktora. Ona će te vjerojatno posalti na ponavljanje nalaza radi proteina + urino-kultura da se vidi da neka bakterija ne radi upalu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •