Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Voda iz pipe, galoni, pročišćivači...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Voda iz pipe, galoni, pročišćivači...

Prije par tjedana nas je posjetio akviziter jedne firme koja nudi pročišćivače za vodu. Uglavnom, osim kaj nas je poprilično udavio i na kraju rekao cijenu od koje smo skoro pali sa stolca, potaknuo nas je na razmišljanje o vodi koju pijemo i koliko upravo voda utječe na zdravlje. Tu njegovu mašineriju si nikako ne možemo priuštiti (7500 kn + 350 kn svakih par mjeseci za servis), Britu smo imali, ali se ja nikako nisam nisam uspjela naviknuti na bljutavi okus, dakle, ostaju nam još galoni za vodu s onim aparatima.

Zanimaju me vaša iskustva? Čiji su najpovoljniji, najbolji... da li je bolje unajmiti, kupiti..?
    Opterećuje li vas pomisao na to da je voda iz pipe puna koječega i da nije najzdravije rješenje?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Voda iz pipe, galoni, pročišćivači...

Citiraj Linda prvotno napisa
    Opterećuje li vas pomisao na to da je voda iz pipe puna koječega i da nije najzdravije rješenje?
    ne
    pa to su ti dodatni minerali
    željezo ....

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A klor?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i on je "dobar" - dezificira crijeva

šaliu na stranu, dok ne uvedu zabranu za vodu iz pipe, nemaš brige
    kad bih pokušala živjeti 100%zdravo, završila bi na psihijatriji
    što jedemo, što dišemo, što pijemo ...
    brineš se oko npr. vode a jedeš pohano ...

njegov posao je da te uvjeri pošto-poto da TREBAŠ njegov pročišćiuvač inače ti se crno piše
    čovjek radi na % od prodaje, triba i njega razumit

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    dok ne uvedu zabranu za vodu iz pipe, nemaš brige
    Tako i ja, pijem i ovu flaširanu i onu iz pipe.Probala sam i onu "filtriranu" i kako kažeš Linda, bljutava je.(Mada kada dođem na more i ona njihova iz pipe mi ne odgovara).

Mislim da još uvijek imamo sreću kaj možemo piti vodu iz pipe.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bilo je nedavno na tv, mislim potrošački kod, kako ti prezenteri raznih pročiščivača vode koriste nekakve kemikalije da bi potencijalnom kupcu "dokazali" kako voda iz pipe nije dobra. okarakteriziralo ih se kao prevarante i onda su u emisiji gostovali ljudi koji rade na kontroli kakvoće vode i rekli da je voda koju pijemo potpuno ispravna a razne brite i slično sasvim suvišno :/

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo prvo pili vodu iz pipe, pa mi se zgadila, jer je baš bila ružna, i onda smo se odvažili i naručili aparat za vodu sa galonima od 18,9 l, i to smo uzeli cetinu, i trošili smo 4 galona mjesečno kako ne bi plaćali servis, takav je bio dogovor, ali mogu ti reći da smo stvarno toliko i pili, moj muž, ja i moje sitno dijete, i to ne za kuhanje!
    i nakon 4 mjeseca, kad sam skontala da svaki mjesec dajem 205 kuna za fucking vodu, a pri tom jedem jabuke špricane, konzerviranu hranu, razne salame, dišem ovaj zrak...zaključila sam da mi uz sve to neće škoditi još malo prirodnih minerala iz vode iz pipe, i otkazala sam!!!
    sad samo Anji kupujemo vodu, dok mi pijemo ovu iz pipe, I MISLIM DA ĆEMO PREŽIVIT !!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u subotu nam je žena na izlazu iz konzuma tutnula zepterovu brošuru za pročišćavač vode
    onaj što montiraš ispod sudopera
    ne sviđa mi se što onda imaš 2 pipe, a sigurno nije ni jeftino
    radije si kupim britu za piće i kuhanje
    voda nam je puna kamenca, kad kuha pa malo pošprica po šporetu, vidi se svaka i najmanja osušena kapljica, skroz bijela
    nakon prokuhavanja voda mi bude mutna, puna bijelog taloga i ima tanku koricu na površini, fuj

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nemojte kupovati nikakve filtere, voda iz slavina je još uvijek pitka voda, a to što netko da bi prodao filter nadrobi istine i neistine, čini samo radi svoje zarade. Nek se ne uvrijedi netko, ali nedavno su govorili da je bolje piti vodu iz pipe, nego onu koja prolazi kroz raznorazne filtere.
    Mi na poslu,radi neznam ni ja sama čega, imamo onaj aparat sa onom bačvicom od 18 litara vode Unique i to pijemo. I sad jedna boca košta 40 kn, a servis aparata rade svaka tri mjeseca za 222 kn, a kaj je najbolje od svega, to je voda iz slavine u koju dodaju neke minerale.
    I nije loša, fakat ju je gušt piti, ali neznam koliko je to isplativije po zdravlje, a i po džep, jer sam počela sumnjati u sve živo, evo npr.radim u firmi koja uvozi mješalice(slavine) koje svak od nas ima u svome domu, i sad pri uvozu na carini inspektori uzmu uzorak pipe i otfuraju na analizu, pri jednom uvozu analiza pokaže da u sastavu materijala od kojeg je izrađena ima previše Nikla, a već pri drugom da odgovara analizi i da sve štima. Pa ti sad znaj. Najrađe bi išla na bunar po vodu, ali eto neznam od čega mi je kanta napravljena.
    I kad vidim reklamu kak fino toće sve te Jane,Bistre,Studene...na izvoru i iz srca Ivančice, dođe mi zlo, jer ljude "odgajaju" reklamama, radi svog profita, a ne zdravom pameti koja bi nam svima dugoroćno osigurala zdraviju budućnost.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imam Britu, pročišćivač i kuhalo za vodu. Malenome dajem samo iz toga. Inače, kod nas je voda fina, živim u podsljemenskoj zoni. Kod frendice u centru je fakat užasna.
    BTW, nedavno su u Metrou dobili Aro pročišćivače, izgledaju ko Brita. Imaju i filtere, 3 komada 56 kn, mogu se staviti i u Britu(Britini su 3 komada 130 kn).

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moja frendica u Britu stavlja poludrago kamenje (malahit, lapis lazuli, gorski kristal, tigrovo oko, ametist...itd, sve kaj vam padne pod ruku), očišćeno, naravno i tvrdi da voda ima izvrstan okus. Ja se stalno spremam probati...

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Naši susjedi su dali si ugraditi nekakve filtere i pročiščivače kad se gradila zgrada, tak da im prije ulaska u stan voda bude čista. A neznam..oni to hvale i oduševljeni su, a meni se to danas još uvijek čini nepotrebnim, i užasno skupim. Dok je voda dobra iz pipe , zašto ne. Nekako mi se čini da za dadest godina sigurno neće biti tako, al dotad ima vremena.
    Mi koristimo britu za kuhanje , a kaj se tiče pijenja tu je negdje pola- pola:pipa-brita. Ja ne mogu stalno pit britu.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi si definitivno moramo neš nabavit...kod nas su olovne cijevi...u vodi znam vidit crvena zrnca...a jednom kad sam tila skuhat kavu, mogla sam doslovce čajnu žlicu napunit koliko je bilo bijelih zrnaca :shock:
    pijemo flaširanu, al kuhamo ovi iz pipe...što napravit? :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    bilo je nedavno na tv, mislim potrošački kod, kako ti prezenteri raznih pročiščivača vode koriste nekakve kemikalije da bi potencijalnom kupcu "dokazali" kako voda iz pipe nije dobra. okarakteriziralo ih se kao prevarante i onda su u emisiji gostovali ljudi koji rade na kontroli kakvoće vode i rekli da je voda koju pijemo potpuno ispravna a razne brite i slično sasvim suvišno :/
    ...+ da je ta pročišćena vodna čak i lošija od ove iz pipe, ne znam sada točno reći zbog čega, ali sve u svemu...Umrla sam od smjeha kad sam to čula, jer je i kod nas bila jedna odurna baba, isto je prezentirala neke pročišćivače za vodu, cifra isto neka bjesna...i bila je tako bezobrazna kad mi nimo htjeli to uzeti ni na 800 rata, da mi se sve zgadilo i baš sam se nje sjetila kad sam gledala to na tv-u, jer jadna kome će sada prodati kad ni ovako nije mogla.
    Ali žena je stvarno bila fuj! Prvo su nas nazvali a bi nam došli testirati kvalitetu vode. Ok ja pristala, mislim si kaj, testiraju vodu i to je to. Na kraju je žena došla, uzela nam 2 sata dragocjenog vremena (da sam to znala ne bih pristala da dođe), a kad je vidjela da nam nikako ne može prodati, malte ne nas izvrijeđala, nešto u stilu "Pa onda vi pijte tu svoju žabokrečinu" Dobro da ju MM nije kroz 4. kat katapultirao van! .

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    mi si definitivno moramo neš nabavit...kod nas su olovne cijevi...u vodi znam vidit crvena zrnca...a jednom kad sam tila skuhat kavu, mogla sam doslovce čajnu žlicu napunit koliko je bilo bijelih zrnaca :shock:
    mijenjati cijevi jedino
    crvena zrnca su valjda hrđa, jer se olovne cijevi nisu koristile za dovod vode, nego za kanalizaciju, a li pocinčano željezo je materijal dovodnih cijevi, dakako pšocinčani sloj se nakon dugo vremena počme trošiti i nastupa korozija željezne cijevi

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    mijenjati cijevi jedino
    crvena zrnca su valjda hrđa, jer se olovne cijevi nisu koristile za dovod vode, nego za kanalizaciju, a li pocinčano željezo je materijal dovodnih cijevi, dakako pšocinčani sloj se nakon dugo vremena počme trošiti i nastupa korozija željezne cijevi
    Potpisujem. Imali smo isti problem pa smo lani mijenjali kompletne vodovodne instalacije. Danas se stavljaju plastične cijevi.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    ...+ da je ta pročišćena vodna čak i lošija od ove iz pipe, ne znam sada točno reći zbog čega, ali sve u svemu...Umrla sam od smjeha kad sam to čula, jer je i kod nas bila jedna odurna baba, isto je prezentirala neke pročišćivače za vodu, cifra isto neka bjesna...i bila je tako bezobrazna kad mi nimo htjeli to uzeti ni na 800 rata, da mi se sve zgadilo i baš sam se nje sjetila kad sam gledala to na tv-u, jer jadna kome će sada prodati kad ni ovako nije mogla.
    Ali žena je stvarno bila fuj! Prvo su nas nazvali a bi nam došli testirati kvalitetu vode. Ok ja pristala, mislim si kaj, testiraju vodu i to je to. Na kraju je žena došla, uzela nam 2 sata dragocjenog vremena (da sam to znala ne bih pristala da dođe), a kad je vidjela da nam nikako ne može prodati, malte ne nas izvrijeđala, nešto u stilu "Pa onda vi pijte tu svoju žabokrečinu" Dobro da ju MM nije kroz 4. kat katapultirao van! .
    malo off topic..
    e, nema gore vrste od tih prezentera. trude se iz petnih žila da ti nekaj prodaju, a kad im najaviš svoju namjeru da nećeš kupit, onda te tretiraju ko zadnji scum.

inače, s obzirom da mi je sad bebolina stara (mlada) skoro godinu dana, mislim da je ok voda iz pipe. nekako najviše vjerujem tekućoj vodi. kad smo vani, naravno da kupujemo flaširanu, ali mislim da tekuća prolazi najčešće kontrole kvalitete.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo baš je na Z1 ženskica pričala o vodi i za ono što sam ja gore spomenula da flaširane vode toće iz pipe ipak nije istina jer se sva ta voda koju kupujemo crpi iz podzemnih ležišta vode, a koja se prije punjenja mikrobiološki obrađuje da bude pogodna za trošenje.
    Ona plava negazirana mineralna voda od Jamnice je jedina na našem tržištu i sadrži magnezij i kalcij i još nešto u tragovima.preporučaju je osobama koje se bave sportom i teškim fizičkim radom jer nadoknađuje elektrolite koje gubimo znojenjem.Spomenula je i da je voda iz pipe dobre kvalitete i da bi bilo najbolje ostaviti je da odstoji prije nego je pijemo da ispari klor, pa samim time i izgubi onaj miris.baš mi je drago da sam naletila na emisiju.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dragi ljudi, ja radim u laboratoriju u kojem između ostalog ispitujemo i vodu. I tako smo na trač koji smo čuli istestirali vodu iz balona koju pijemo i sastav nje i vode iz pipe je bio gotovo identičan. Hrpa voda na našem tržištu nije iz podzemnih izvora nego iz pipe.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne ulazim u sastav vode , tu sam nestručnjak.

ja već godinama kupujem flaširanu vodu. prije smo u sloveniji kupovali tihu i zalu, povremeno kod nas studenu. jana nam je tak-tak :/ .

sad kupujemo coop vodu u ipercoopu.

kod nas je voda dobra, ali su cijevi stare. i ja sam primjetila da nakon dvije čaše vode iz pipe - izgledam ko balon. a čak i veća količina vode iz flaše me ne napuhne. dakle - ja ju pijem isključivo iz praktičnih razloga.

svaka voda ima svoj okus, i ne pašu nam svi.

ali - otkad kupujem flaširanu vodu - kikica više nema problema s urinoinfekcijama, jer ju tamani u ogromnim količinama.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupujemo Janu za pice, Britu imamo za kuhanje.
    Kod nas u Istri je javna tajna da je voda katastrofalna.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

vjerojatno su ti filteri ok za sve one koji žive u starim zgradama pa su im cijevi loše
    svi ostali neka bace oko na ovaj link

http://www.zdravlje.hr/clanak.php?id=12380

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi također imamo crvena zrnca, ne baš u čaši, ali se skupe na mrežici pipe i zbog toga za malog kupujemo flaširanu vodu.
    Međutim, kad smo baš prije nekog vremena razgovarali doma, ako voda u boci ima rok trajanja najmanje godinu dana, mora biti još nešto u njoj.
    Da uzmemo bilo koju izvorsku vodu i natočimo za godinu dana, nisam baš sigurna kakva bi bila.
    I još, kao što cure vele, kad gledaš što sve pojedeš i udišeš, jer ne možeš biti pod staklenim zvonom, voda iz pipe je još najmanji problem.
    Meni osobno je i najukusnija.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj miloc prvotno napisa
    I još, kao što cure vele, kad gledaš što sve pojedeš i udišeš, jer ne možeš biti pod staklenim zvonom, voda iz pipe je još najmanji problem
    Ne bih se složila i mislim da nam je dužnost brinuti se o zdravlju djece i nas samih. Ako smo svjesno izbacili iz frižidera salame, paštete, smokiće, montiće... ako dojimo i općenito pazimo na prehranu, ne razumijem zašto bi bilo nepotrebno pobrinuti se za kvalitetu vode koju pijemo. Pa, voda je izvor života, ona je najvažnija za ljudski organizam i nje unosimo u najvećoj količini u odnosu na svaku drugu pojedinu namirnicu.
    Mi stvarno pijemo dosta vode i muka mi je kad vidim kako je mutna, a ponekad i narančasta... da ne pričam o talogu kamenca na kuhalu i posuđu (a ja podložna bubrežnim kamencima- sigurna sam da je od te naše vode).

Zapravo, više niti nemam dvojbe i znam da želim svojoj obitelji osigurati zdraviji izvor vode od ove naše dugoselske iz pipe (ne kažem da u nekim dijelovima Hr voda nije bolja). Problem je taj što si trenutno ne možemo priuštiti pročišćivač, voda iz Brite mi je bljak i ostaju nam još samo galoni, pa vas pitam ima li ih tko doma, koji su najbolji, najpovoljniji...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Linda, daleko od toga da se ne trebamo brinuti o kvaliteti onoga što unosimo u sebe.
    Nisam to ni rekla!
    Ali, slažeš li se da je najlakše ne kupiti paštetu?
    Vodu moramo piti i ja se sama izluđujem koju i kakvu!
    Mi, npr. nemamo mjesta za galon, pa kupujemo vodu u bocama.
    Kako, međutim, mogu biti sigurna da je baš ta voda potpuno zdrava? :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi u Jaski imamo vodu najbolje kakvoće(a bome i vino he he ),uostalom Janino vrelo u sv.Jani je tu kod nas.

Kako voda može biti tako različitog okusa?
    Ja sam naviknuta na svoju "finu"vodu,kad sam živjela u Zagrebu uopće nisam mogla piti tu vodu,bila mi je bljutava,a tek na moru....tamo u obzir dolazi samo flaširana.

Najbolju vodu na svijetu pijem kad odemo na viksu u Slavetić,1 km zračne linije od sv.Jane,a još je 200 m daleko prirodni izvor ledene čiste vode....e to je voda...tako je ledena da te glava zaboli kad popiješ gutljaj.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    ...tako je ledena da te glava zaboli kad popiješ gutljaj.
    A naša uvijek mlaka, nikad čak niti hladna, a kamoli ledena. Joj, kako vam zavidim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi imamo Zepterov pročiščivač vode i prezadovoljni smo. Inače sam ja redovno svako ljeto pokupila neku zarazu od naše vode. (povraćanje, proljev...). Tako smo odlučili kupiti pročiščivač čim se malac rodio.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi imamo pročišćivač, onaj skupi ugradbeni. Dar od svekija, sami si nikako to ne bi mogli priuštiti. Mene čini sretnom jer znam da unosim puno manje otrova u organizam. Bljutava ispočetka jest, ali navikneš se na okus relativno brzo-sada mi je voda iz pipe groznog metalno-smrdljvog okusa.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je ta vodica baš fina. A zaboravila sam reći da taj Zepterov pročiščivač ima mineralizator tako da sve korisne minerale vraća u vodu.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas u požeštini je isto tako kao i u Istri, javna tajna da voda ne valja...jerbo mi još imamo azbestne cijevi tj. kanalizaciju... ...čovjek-travar koji nam pomaže za druge stvari iz St-a je i kaže da ne konzumiramo vodu iz pipe - ni pod razno! Neka si kupujemo vodu ili Britu ili već nešto jer je ovo za MM-a i njegov spermiogram - koma!

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Annar prvotno napisa
    Moja frendica u Britu stavlja poludrago kamenje (malahit, lapis lazuli, gorski kristal, tigrovo oko, ametist...itd, sve kaj vam padne pod ruku), očišćeno, naravno i tvrdi da voda ima izvrstan okus. Ja se stalno spremam probati...
    Već danima se spremam naći ovaj tvoj post i nikako....
    To su sve kristali, a kristali kupe razne energije, kako dobre tako i loše. Ne smiju se tako koristiti i nije ih dobro stavljati na sebe ili u sebe kroz vodu, ako nisu pročiščeni i programirani za ono što osobi treba.
    Tim načinom, koji ona koristi kristale, unosi u sebe tuđe energije, bilo da su dobre ili loše.
    Neka nađe nekoga ko se bavi kristalima da joj ih pročisti i programira na ono što joj treba .

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi koristimo britu i za kuhanje i piće i ako ništa drugo meni su
    i kava i čaj puno ukusniji a ni nema onog groznog kamenca

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prije nego sam rodila raspitala sam se kod frendice koja radi u zgb. vodama o kvaliteti vode. zivimo u podsljemenskoj zoni i ona je dala zeleno svjetlo za koristenje.
    no, bez obzira na to, pod utjecajem svega i svacega, do sada sam malcima davala flasiranu (najcesce janu). po malo uvodimo i vodu iz pipe.

a, vezano za emisije-nemojte zaboravit na raznorazne lobije- tako je jednom bolja jana, drugi puta studena...

radim u slicnoj industriji. znam kako to ide.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam u trudnoći shvatila koliko je voda iz slavine odvratnog okusa i od tad je ne mogu smisliti. NedajBože da u kafiću naručim Cedevitu, nema šanse da to popijem koliko mi je voda koma.

Doma koristimo Studenu iz aparata, a na putovanjima flaširanu.

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je okus iz brite grozan,tako da sam od nje odustala.
    Doma pijem iz galona,a vani kupujem flasiranu...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A jeste čuli za Aqua Power?

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod nas su olovne cijevi...
    Pa u Zagrebu još ima dosta olovnih cijevi, koliko ja znam, pa i najbolja voda da prođe kroz njih, to je otrovno. Mi kupujemo flaširanu vodu, a ponekad (kad nisam doma) popijem i ovu iz slavine. Nekako previše vode pijem (to mi je glavno piće) pa mislim da bih previše štetnih tvari unijela u sebe. Dovoljno je da kuham s vodom iz pipe. Moram priznati da sam se i razmazila i da mi voda iz pipe jednostavno nije fina.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U firmi imamo aparate s galonima vode, radi se o Cetini. Kako smo samo kolegica i ja u kancelariji, tako nikako nismo uspjevale isprazniti taj balon s vodom i tak je kod nas trajao oko mjesec dana i jedno jutro smo skužile zeleni talog u njemu, kao alge. Zvale smo dobavljača koji je poslao tipa s novim balonom vode, a ovog su odnjeli. Nakon mjesec dana priča se ponovila i od tada pijemo samo vodu iz slavine.
    Jedina flaširana voda koju priznajem i koja mi fakat nije bljutava je Jana, sve ostalo nula bodova.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sad više ne mogu piti vodu iz pipe - baš mi ima gadan okus. Doduše, i prije pročiščivača sam češće pila flaširanu vodu. Valjda je sve stvar na kakav se okus navikneš. Za bebu nismo htjeli riskirati...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •