Tražila sam ovdje po našem pdf-u nešto o uzv hsg, ali ili sam previdjela ili nema ništa o tome.
Uglavnom, danas sam bila u poliklinici Vili. Obavila tu pretragu i, šta da vam kažem....prilično me boljelo (i fizički i psihički kad sam čula nalaz.)
Sve do sad sam gajila nadu da ću ipak tijekom ovih ljetnih mjeseci ostati trudna, jer kao samnom i mm je sve u redu, štitnjača se sredila (uz euthyrox sada su hormoni super), dakle, nema razloga da ne ostanem trudna. Dr. Lučiner me je u lipnju uputio da za svaki slučaj napravim uzv hsg, iako je mislio da za to nema potrebe, jer sam već jednom bila trudna (no samo tri mjeseca).
Kad jutros, šok...., Dr. Radončić je napisao ovakav nalaz: obostrano, nema vidljivog dokaza o prohodnosti niti jednog jajovoa, povećanje intrauterinog tlaka praćeno je refleksnom boli te retencijom kontrasta unutar kavuma. Prema nalazu najvjerovatnije se radi o intersticijskom bloku. S obzirom na nalaz i dob, javiti se za ivf."
Običnim rječnikom, oštećeni su ulazi u jajovode, sama ušća i to se izgleda dogodilo prilikom kiretaže.
U četvrtak nosim Lučingeru nalaze, pa ćemo vidjeti šta dalje.
Baš mi je teško, samo se cmoljim cijelo prijepodne i zato vam se javljam, jer znam da ću u vama imati podršku.
![]()

, šta da vam kažem....prilično me boljelo (i fizički i psihički kad sam čula nalaz.)
Odgovori s citatom
jako mi je žao što je nalaz takav. Ja se ipak nadam da će dr L. naći neko dobro rješenje za vas dvoje. Suze nam olakšavaju dušu, zato se isplači. Onda, glavu gore - i sa gorim nalazima kod žena svjedoci smo lijepih T i zdravih bebica.
u Mariboru ali sve je to isto uglavnom u nijansama
!
pa da vam se mogu i ja priključiti u razgovorima koji su za mene zadnji puta bili :? (samo sam cure oko sebe ispitivala a kaj je to štoperica, a kaj je to transfer, a kaj je ovo, a kaj je ono....).