Citiraj slap prvotno napisa
Snježana,daj mi malo pojasni,tko ti je rekao da su ti janici neprohodni zbog kiretaže,tojoš nisam čula!Znam da infekcija nakon kiretaže može oštetiti jajovode ali nisam nikad čula da može sama kiretaža!Oprosti na pitanju ,imala sam dvije kiretaže pa se bojim!

To su mi rekli u poliklinici nakon što su mi napravili hsg, točnije rečeno mi je da su mi oštećeni ulazi u jajovode. Na moje pitanje kako je to moguće kad sam već jednom bila trudna, objasnili su mi da se to zna dogoditi prilikom kiretaže (jer ta trudnoća mi je trajala samo 12 tjedana, nije bilo otkucaja srca kod bebe). Još su me pitali gdje sam to radila i koji doktor mi je radio kiretažu.

E sad, imam ti ja nekih novijih informacija u vezi mojih oštećenih jajovoda, naime moja ginekologica kojoj sam pokazala ovaj nalaz uzv hsg mi je rekla da je točno da se prilikom kiretaže to može dogoditi, ali da se to jako rijetko događa, skoro nikad i da ona smatra da je kod mene stvar u tome što sam se prije 5 godina liječila od klamidije (a neznam koliko dugo smo ju mm i ja imali prije nego je otkrivena) i da je klamidija glavni krivac za oštećene jajovode, jer ona radi upravo takvu štetu u organizmu. Ja sam uvjerena da je to razlog mojih oštećenih jajovoda, a ne kiretaža.

Zato, nemoj se ništa bojati (moja svekrva je u svojoj mladosti imala 7 kiretaža), pa je rodila dvoje zdrave djece.
Mislim da su se ovi u poliklinici malo prerano istrčali s tim zaključkom i pravi krivac je klamidija.