Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 241

Tema: utrogestan- nuspojave?

nova nada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno utrogestan- nuspojave?

hello cure. Molim vas za pomoć!!

sorry kaj otvaram novi topić, ali nisam nigdje našla odgovor na moje pitanje.

Danas mi je 3 dan poslije ET, vraćene su 3stanice. Korisim vaginalno Utrogestan 3x2 nadan. Od jučer navečer me je počelo nekak peckati dolje. i bijelo izlazi, ali mislim daje to od utrogestana. Strah me da zbog toga ne uspije.

al kaj s peckanjem? to nije normalno? kome da obratim? u Zg ili giniću?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Peckanje nije nuspojava utrogestana.

Evo reported nuspojava:
    - dizanje tjelesne temperature (bazalne i one koja se mjeri pod pazuhom);
    - osjetljivost grudi (kažu neke žene);
    - češće pi-pi (kažu neke žene);
    - ekstremna pospanost (believe me), pogotovo ako se umjesto stavljanja, utrići popiju (dozvoljeno je, doktori više vole da se stave vaginalno i odleži pola sata, ali neke žene nisu u mogućnosti jer rade, nemaju higijenske uvjete na poslu za turanje utrića itd.).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako je blago peckanje, vjerojatno je neka blaga kandidijaza, slobodno možeš pitit oralni probiotik lactogyn 2x1, to bi trebalo riješit kandidu. Nemoj sad nakon transfera svojim ginićima da te pregledvaju i "razvlače", a šta ćeš sad zvat ZG zbog peckanja. To je moje mišljenje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kupuje se bez recepta u svakoj apoteci, pitaj i svog ljekarnika jel' sigurno za trudnoću, mislim gotovo 99% da apsolutno je. Sretno!

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

uz sve navedeno ja sam jednom imala mučnine od utrogestana :/ .

nova nada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

znam i meni je glupo zbog peckanja zvati u zg. zato vas i pitam

ja sam ,doma, nakon stavljanja odležim 2-3 sata. i ne spaava mi se samo su mi grudi bolne i bradavice isto.

Značimogu kupiti ove tabl, je to sigurno. ne želim ugroziti ove nutra?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja uzimam. Provjeriti još s ljekarnikom, oni bi to trebali znati.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nova nada možda si se malo i prehladila.Obrati pažnju da li je iscjedak nakon utrogestana ili i kasnije.Ako je jakog mirisa i bijelo žutkast,onako sirkast iscjedak onda bi mogla biti candida što ti je Ina napisala.Ali skuhaj lijepo pola teče kamilice i operi se dole u mlakoj kamilici,ja sam imala nekoliko puta candidu i to mi je pomagalo prije nego vaginalete.A ako se nastavi obavezno vaginalete.Nadam se da nije ništa strašno i da ćeš brzo riješiti.

nova nada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nea nikakav miris. samo je bijele boje. i javlja se par sati nakon vaginaleta.
    sad ću ja kamilicu skuhati , al za svaki slučaj
    bum otišla do svoje ginićke ujutro pa bum čula, al nem dala da me gleda dole. ak ne bude nikaj dala onda ću poslušat inu 33.

puno hvala cure.

svaki savjet dobro dođe.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, jesil' ti sigurna da pecka? Pa to ti je utrogestan iscurio, sto posto, mislim, nešto mora i iscurit.

nova nada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

znam danešto mora i iscurit. moglo bi to biti kad nema nikakav miris. ah sigurno je to, pa ja paničarim bezveze. probat ću par dana češće pranje, npr 2x dnevno pa ako ne prestane peckanje onda tablete oralne. bude to dobar plan?

e kad da napravim prvi testić? krvi ili ovaj kućni?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj nova nada prvotno napisa
    .. onda tablete oralne. bude to dobar plan?

e kad da napravim prvi testić? krvi ili ovaj kućni?
    nuspojave su "gadnije" kod oralnog uzimanja. mene tak "umrtvi" da pol sata-sat ne znam za sebe.

betu možeš raditi 14 dana nakon punkcije.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja sam imala poteškoća tijekom korištenja utrića nakon AIH (peckanje, natečenost usana, nadraženost). Otišla sam kod dr, i rekao mi da su možda gljivice, a možda i alergija na utriće (nije me htio pregledavati, nego sam otišla na pregled nakon M-nalaz PAPE još čekam).
    Sjećam se da nakon odnosa 3 dana nisam mogla normalno sjediti, užas!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

uvijek nesto iscure, koliko se sjecam bjelkasti malo masniji iscjedak,
    imala sam iste simptome kao s_iva i cinilo mi se kao da su se gljivice jaaako dobro hranile na toj podlozi od utrica (i nalazi poslije su potvrdili da su se poprilicno namnozile),dr mi je dala geonistin no nije bas pomogao

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam imala peckanje nakon prve inseminacije, ali mene je još i svrbilo. Isto mislim da je gljivicama pripomogao utrogestan. Tad sam mazala Canestenom, ali ni to nije pomoglo. Riješila sam ih se tek vaginaletama koje se zovu Vagisan.
    Želim ti sretnu i veliku betu!

nova nada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a da li smijem sada koristiti neke druge vaginalete dokkoristim utriće?
    ima koji drugi način da se riješim tih gljivica? ili da čekam mengu
    dok dođe? a ak ne ne dođe?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako je panika s gljivicama, mislim da su dozvoljene rojazol vaginalete i nistatin krema. Ali, to definitivno moraš sa svojim ginekologom.

nova nada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

za sada pali kamilica. od jučer samoprala 7-8 puta.

hvala na savjetu!

više me ne peče toliko, a mirisa iscjetka nije ni bilo, tak da ja mislim da see radio sAMOO nekakvoj upali. je to moguće?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moguće je.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo i mene. vidila sam da ste pisali o nuspojavama utrogestana. evo ja sam ga pocela uzimati danas vaginalno i jedno pola sata , sat posli me peckalo i morala sam na wc.
    inace ja sam ga vec uzimala prije par mjeseci u tri navrata ali oralno i nisam imala nikakve nuspojave. sad ih moram uzimati vaginalno 3/1, tako mi je prepisao dr. A. sljedeca 3 mjeseca

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Podižem ovu temu kako ne bih otvarala novu... iako nije navedeno u nuspojavama Utrogestana, imala sam mučnine cijelu luteinsku fazu, tako da mi je to rasplamsalo nade a i temperatura mi je od njega skočila više nego od Dabrostona.

Pitanje nije baš o nuspojavama - Utrogestan sam koristila od 13. - 26. dc (14 dana), danas ga ne stavljam treći dan (17. dpo je), temperatura mi je pala tako da očekujem danas ili sutra M.
    Standardno mi je luteinska faza duga 13 dana, maksimum je bio samo jednom, 14 (s dabrićima).
    E, sad, konačno pitanje: koliko je vama Utrogestan produživao luteinsku fazu? Prvi puta ga koristim, pa me ovo načelno zanima...

Hvala

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni za 2-3 dana (normalna mi je 12 dana), s tim da sam ga trebala uzimati od 16-25 dc ali obično bi mi se čak i uz njega pojavio spotting 11-12dpo (bez utrića bi se pojavio 9-10dpo) pa bi prestala, i onda bi M došla za 2-3 dana. S tim da sam ja za početak uzimala 1x2 i to oralno, što očito nije bilo dovoljno. Dr. će mi ga sad dignuti na 2x2 i vaginalno pa ćemo vidjeti.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa
    Dr. će mi ga sad dignuti na 2x2 i vaginalno pa ćemo vidjeti.
    Ja sam ga tako uzimala.

(nadam se da će tebi ta kombinacija sad produžiti luteinsku dugo, duuuugo... )

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ako će još neku zanimati kako brzo nakon prestanka stavljanja utrogestana dođe M - prošli ciklus mi je došla poslijepodne, treći dan bez utrogestana.

Još jedno pitanjce, jer vidim da to nitko nije spomenuo, ali možda vam se ipak dogodilo...

Prošli ciklus mi je počelo 5. dpo (tj. 5 dana stavljanja utrogestana 2 x 2): grčevi nisko u trbuhu (u uterusu).
    U ovom ciklusu su počeli 2. dpo (tj. 2. dana stavljanja utrogestana 3 x 2).
    Grčevi se pojave povremeno, svakog dana, nisu jako bolni ali podsjećaju na grčeve kakve sam imala neposredno pred M.

Je li i neka od vas imala slične grčeve?

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa
    Je li i neka od vas imala slične grčeve?
    Ti grcevi su, cini mi se, uobicajeni, kad se uzima utrogestan. I ja sam ih imala (vise kao neka tupa bol, bas kao pred M) negdje od 4.-5. dpo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidiš, to nisam primijetila. Sad sam već skoro 2 mjeseca na utrićima, nema grčeva. Ja bih svaki put u stimuliranom IVF-u imala grčeve, u FET-u i ineseminaciji ne bih, bez obzira na svaki put sličnu dozu utrogestana.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam imala tu tupu bol samo u IVF-ovima, bilo prirodnim, bilo stimuliranom. U onom jedinom AIH-u nisam osjetila, ili se ne sjecam, a FET nisam imala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Biće to onda ipak ima veze s punkcijom i aspiracijom, prije nego s utrićima.... Ne znam. U svakom slučaju, shanti, ti grčevi su ti nešto Ok i ne moraš se zabrinjavati. Jedino zabrinjavajuće bi bilo tvrd trbuh i nemogućnost mokrenja, što su simptomi hiperstimulacije, ali ako si pila klomifen uz folikulometriju, više-manje si pod kontrolom - tad trbuh ne boli, samo je velik i napet.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

S obzirom na to da sam ih imala u stimuliranom ciljanom i ovom sad AIH ciklusu, a da su im zajednički klomifen, štoperica i utrići, nekako mislim da je nešto od toga uzrok. :?

Anyway, ne zabrinjavam se (u ovom ciklusu ne, ali u prošlom sam bila zabezeknuta jer sam mislila da će mi M početi pod utrićima i to 5. dpo ), nego sam samo željela provjeriti ima li još neka slično iskustvo.

Ina i Enya

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Samo da podignem topic i pitam Vas nesto, jer trazim odgovor sto prije. Naime, prirodnim putem sam ostala trudna, za sada imamo samo plus na testicu (u ponedjeljak je beta), i s obzirom da sam imala u 5. mj. spontani dobila sam 3X2 utrice. Zanima me slijedece: da li je potrebno staviti ih sto dublje?? Jer od kada ih stavljam dolje se konstantno osjecam cudno, neka tupasta bol, veceras intenzivnija bol kao predmenstrualna, a popodne nakon stavljanja utrica imala sam u sluzi i kapilar - mozda sam se mrvicu povrijedila?? Ma lagano mi strah raste. Da li bi njegova funkcija bila zadovoljena ako ga ne bi sto dublje stavljala??
    Hvala Vam na odgovoru!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa utrići se moraju stavljati što dublje,mislim,ako ih ne gurneš dublje iscurit će ti van....Bolovi i malko krvi su ti normalana pojava,pa trudna si :D ,jedino ako primjetiš da je krv svježa i obilnija tada se javi dr.
    Želim ti zdravu trudnoću!!!

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vračam se na temu.Bez obzira šta sam prije stavljanja utriča ribala nokte četkicom i brisala se dolje vlažnim maramicama svejedno me počelo peckat i svrbit.Pošto od doktora nisam dobila nikakav pametan odgovor (osim-a to su hormoni ),počela sam se mazat zagrebačkim melemom ili još bolje običnom niveom.Onako obilnije.Meni stvarno bude dobro.Kad se vrati ja opet namažem i mirna bosna!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Iana27 prvotno napisa
    Zanima me slijedece: da li je potrebno staviti ih sto dublje?? Jer od kada ih stavljam dolje se konstantno osjecam cudno, neka tupasta bol, veceras intenzivnija bol kao predmenstrualna, a popodne nakon stavljanja utrica imala sam u sluzi i kapilar - mozda sam se mrvicu povrijedila?? Ma lagano mi strah raste. Da li bi njegova funkcija bila zadovoljena ako ga ne bi sto dublje stavljala??
    Hvala Vam na odgovoru!!
    Ja ih stavljam četvrti ciklus za redom "što dublje" i nisam imala tih problema.
    Da se nisi povrijedila mehaničkim putem (nokat)?

(šaljem pp )

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo i da se ovdje zahvalim na odgovorima tia_16

Shanti hvala ti!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

1. Cure, je li moguće da od utrogestana imam masnu kosu i kožu? :/
    2. Jesu li svima grudi reagirale, postoji li neka kojoj su grudi bile indiferentne na utrogestan, hoću reci, ni bolne ni napuhane (ovo zadnje upravo suprotno)?
    3. Postoje li nekakvi negativni, opasni učinci utrogestana (osim vrtoglavice...i gore spoenutih)?

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    1. Cure, je li moguće da od utrogestana imam masnu kosu i kožu?
    Sad kad si spomenula primijetila sam da mi se kosa brže masti. Ja mislila da mi ne odgovara novi šampon, no možda je ipak od Utrića :?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

1. Cure, je li moguće da od utrogestana imam masnu kosu i kožu? :/
    2. Jesu li svima grudi reagirale, postoji li neka kojoj su grudi bile indiferentne na utrogestan, hoću reci, ni bolne ni napuhane (ovo zadnje upravo suprotno)?
    3. Postoje li nekakvi negativni, opasni učinci utrogestana (osim vrtoglavice...i gore spoenutih)?
    meni su grudi nekad napuhnute i bolne a nekad ne, zadnji ciklus bolile za poludit, a tri prije ništa, ja sam pitala doktoricu pošto sam na utrićima već godinu dana kontinuirano svaki ciklus da li je potrebno napravit pauzu rekla mi je na ne treba, i danas sam dr.A rekla da sam na utrićima već godinu dana i nije reagirao na to, pa valjda onda nema opasnih tj negativnih učinaka

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam na ultrogestanu vec 3 mesec,... prvi sam imala uzasne bolove u grudima,..drugi nista,.. a ovaj isto me bole grudi, ali netipicno, bole me samo bradavice,.. cesto pipijam, la to ja radim i bez ultrica
    spavanje,.. hm,.. u jutro mi se ne spava, al navece kada popijem ultric ja sam posle pola sata... bzzzzzzzzzz,...
    i ja imam jaci iscedak, ali ne bas tako kao ti,.. meni je samo belji nego obicno, al nista me ne svrbi,.. ranije dok sam uzimala vaginalete uvek mi je iscurilo to belo nakon par sati kada se potpuno istopi,.. mislim da se i tebi to dogadja,..a sto pecka, pa moguce je da ti je sluzokoza nadrazena od tolikog "guranja" tabletica,..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tia prvotno napisa
    Sad kad si spomenula primijetila sam da mi se kosa brže masti. Ja mislila da mi ne odgovara novi šampon, no možda je ipak od Utrića
    Ma i to je onda garant djelo utrića. Ja inače uopće nemam masnu kožu i kosu (upravo suprotno), a ovo sad... već drugi dan moram prati kosu, čelo mi se sjaji, primijeti se izdaleka, , a koža na leđima, nisam mogla zamisliti da može biti tako masna...
    Inače prištića niti jednog...

Pirice i Gombice, znači sve je pod kontrolom, thnx

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Oprez ako ih morate baš piti-nikako poslije toga za volan.
    Vrtoglavica, mučnina.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam do sada cetiri ili pet ciklusa uzimala utrice - i svaki put bih dobila iscjedak bez mirisa, i koji u pocetku ne bi previse smetao, ali bi na kraju doveo do iritacije sluzokoze i peckanja... Nisam sigurna da li je to alergija ili nesto drugo, obzirom da mi se javlja iskljucivo uz utrice :?. Usput, imam uvijek tako napuhan stomak da ne mogu zakopcati ni jedne pantalone i pospana sam non-stop. Iskreno - utrogestan mi je zbog ovih nuspojava najgori od svih lijekova koje sam do sada uzimala

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

1. Cure, je li moguće da od utrogestana imam masnu kosu i kožu?
    Jutros sam komentirala kako ovo nije normalno 2 dana i kosa mi masna, a prije bi mogla i po 5-6 dana proc. Nisam uopce isla za tim da bi to moglo biti od utrica. Lice isto neko cudno nemam pristica, ali koza se sjaji :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ww prvotno napisa
    utrogestan mi je zbog ovih nuspojava najgori od svih lijekova koje sam do sada uzimala
    WW, s obzirom na iritacije i alergije, da ih probaš piti? Iako oralno zaista uspavljuju...
    Nemam iritacije od utrića. Pijem 3x2 tabletice od 100 mg. Malo kalkuliram s njima, ujutro, sat vremena prije izlaska iz kuće ih stavim vaginalno - da ne bih zaspala. Popodne i navečer ih popijem. Meni je fino od njih, uninaju me, vučem se po kući s dekicom, spavam ko beba.
    U nedjelju me oko 9 probudila uzasno jaka glad, ustala sam, napravila dva oveća tosta, smazala ih u trenu, vratila se u krevet i spavala do podne. :shock:

Eto...utrići probudili lijenčinu u meni!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zisu prvotno napisa
    Jutros sam komentirala kako ovo nije normalno 2 dana i kosa mi masna, a prije bi mogla i po 5-6 dana proc. Nisam uopce isla za tim da bi to moglo biti od utrica. Lice isto neko cudno nemam pristica, ali koza se sjaji
    Zisu sestro, ah... što blistamo!!!

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zisu sestro, ah... što blistamo!!!
    Da je bar ljeto pa bi se pravila da idem na plazu, lagano nauljena za osuncan izgled
    a ovako ostavit cu ljudima da razmisljaju o mom novom tenu, mozda pomisle da je to onako IN ovu zimu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zisu prvotno napisa
    Da je bar ljeto pa bi se pravila da idem na plazu, lagano nauljena za osuncan izgled
    a ovako ostavit cu ljudima da razmisljaju o mom novom tenu, mozda pomisle da je to onako IN ovu zimu.
    Za krepat.
    Naravno da je IN. Mat je OUT. A kosa...nosi se "mokar" izgled, naročito pri izrastu.

Gibam s ove teme, da ne dobijem žuti karton .

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jooj pa i ja moram da je perem svaki drugi dan ,... eto sad mi je jasno,.. ma imam ja jos nus pojava ne mogu ih sve ni nabrojiti,.. i meni je stomak kao da mi je neko stavio kosarkasku loptu, tesko idem u wc za nesto ozbiljnije al za pipi sam majstor definitivno i meni najgori lek koji sam popila ikada u zivotu,.. uzas! najgore mi je od svega jer pored ovih efekata ultrica ne mogu da procitam eventuane znake trudnoce,.. nocas sam se probudila u sred noci - sapvam potrbuske, i grudi su me toliko bolele da sam prvi put u zivotu spavala na ledjima,.. eh, cure, drzite se,.. meni samo nije jasno, koliku dozu pijete? ja pijem 2x1,.. tj. tako sam razumela dr, jer je na izvestaju pretipkala pa napisala 2x21 i sad sam se zapitala jel sam dobro protumacila, da nije 2x2? ufff,.. a inace ultric je ovde skup bas,ne znam kako kod vas u Hrvatskoj?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i kazite vi cure meni kako ja da idem na ispit? moram da vozim, a posle ultrica nisam za voznju, a pijem ih rano ujutru, sto znaci da me slogiraju taman dok sednem za volan :/

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam na ultra dozi 3x2, ali ja ih stavljam vaginalno pa imam manje nuspojava, nikada ih isam popila

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jel tacno da se iste pilule stavljaju i vaginalno i piju oralno? meni to totalno freak zvuci :/

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •