Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Pomoć - greška u ivf protokolu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno Pomoć - greška u ivf protokolu

Ovo je moj 3. ivf postupak. Dakle, nisam nova.
    Do sada sam imala protokole sa decapeptylima od 1. dc i gonalima od
    2. dc. Ovaj put mi je protokol promijenjen. Rečeno mi je da je protokol isti kao i prije samo se ranije počinje s decapeptylima i to od 26. dc. Ja sam očito krivo shvatila da kao i prije slijedeći dan primam i gonale. Tako sam 27. i 28. dc primila svaki dan po 1 decapeptyl i 4 gonala. Danas sam bila u bolnici i rečeno mi je da sam do menstruacije trebala uzimati samo decapeptyle, a tek 2. dc početi s gonalima. Da skratim, postupak je prekinut i rečeno mi je da se javim kad dobijem menstruaciju pa ćemo dalje vidjeti što ćemo.
    Bijesna sam i na sebe i na njih.
    Menstruacija je krenula kao spotting i stala, sad ništa.
    Zna li netko što mi se može dogoditi od ovih 3 decapeptyla i 8 gonala u krivo vrijeme? Što je s menstruacijom? Hoće li mi se ovo računati u onih 6 postupaka preko hzzo-a?
    U panici sam! Svaki savjet je dobodošao, unaprijed hvala!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ne bih znala reci sto ce ti se dalje desiti s ciklusom ali pretpostavljam da ces ti se kroz neko vrijeme normalnizirati i da nije neka nepopravljiva steta ucinjena. Inace bi ti vjerojatno dali neki lijek ili te upozorili. Bas mi je zao sto ti se tako dogodilo sve udjemo u novi postupak pune nade i onda da se desi neka ovakva pogreska mora biti frustrirajuce
    Nazalost, pretpostavljam da ce ti ovo pisati i kao iskoristeni besplatni postupak buduci su ti dali gonale, ali mozda bi im mogla predloziti da namiris svoj trosak za tih 8 gonala pa da se ovo ne pise kao citav postupak koji je u cijelosti daleko skuplji od tih 8 gonala. U svakom slucaju, ako ti kazu da ti je ovo jedan postupak manje, svakako im to predlozi. Znam da su si cure u prirodnim postupcima ili blago stimuliranim znale same platiti stopericu ili koji gonal kako im se nebi taj postupak uracunao u besplatni. Nadam se da ces uskoro prokrvarit i vrlo brzo krenuti u novi postupak, po mogucnosti dobitan Sretno!
    Posljednje uređivanje od LilyOfTheValley : 24.06.2011. at 22:29

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

smotana baš mi je žao što je tako ispalo
    U kojoj si klinici? Meni su u Rijeci dali raspored uzimanja terapije na kojem je jasno navedeno kada (koji datum) je koja inekcija. Kad sam bila u dugom protokolu mi menopure nisu ni dali do dolaska M - mislim baš iz razloga da ne zbrkam stvar i počen pre rano s njima.
    lillina ideja o plaćanju tih 8 gonala i par decapeptyla umjesto da ti se računa kao iskorišten postupak je super, probaj ih to pitati, trebali bi se složiti.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I ja bih bila ljuta - treba svakoj pacijentici dati jasne i čitke upute, ne da nešto same podrazumijevamo...

Zato se meni sviđa dr Reš, kod njega se dobije papir sa tabelicom, sve on to lijepo ispuni i napiše koliko čega i kada i nema zabune. U Mb sam se iznervirala jer me je dr Reljič pitao ko da je on sam pao s Marsa da zašto već nisam počela uzimati neke lijekove - a da nije niti pogledao moj karton... E pa stvarno... Ima svakakvih doktora i ne zaboravimo da nisu svi bili odlični studenti, neki - ako ne i većina je prolazila sa prosječnom ocjenom pa su takvi i prema pacijentima...
    Smotana - sigurna sam da nisi smotana i da se ništa neće strašno desiti, daleko od toga. Sretno sa idućim postupkom!!!

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jao mogu misliti koliko si se nasekirala. A ja sam se ljutila na samu sebe sto sam k'o debil po 10 puta dr pitala kad moram koju injekciju primiti.Na kraju mi je covjek bukvalno napisao datume i ja sam opet pitala jel ako se misli od tog datuma jel to znaci i taj dan kad je taj datum ili od slijedeceg dana.MM je vise bilo neprijatno od mojih pitanja.Mislim da ako se dogovoris da tih par Gonala extra platis,nece ti to racunati u postupak.A mislim da ce se do slijedeceg ciklusa opet sve sa jajnicima vratiti u normalu. Mi smo zbog svakog ovog postupka ivf toliko u panici da nesto ne krene naopako da nam je bolje da ne mislimo same nego da se slijepo pridrzavamo svega sto nam je receno a ako nam ne kazu onda da dosadjujemo sa pitanjima dok nam sve lijepo ne napisu. Meni je npr. jedan od strahova da u 4 ujutro kad mi zazvoni mob da stavim vaginaletu greskom ne popijem vaginaletiu a ''dole'' ne apliciram dva estrofema

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

O da jos sam zaboravila,u prvoj stimulaciji MM se bojao da povuce prejako onaj klip za doziranje Gonala u penu(mislio da ce pokvariti),pa mi je do slijedece kontrole davao umjesto 150 necega samo 75

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

The Margot istu tablicu koju spominješ da daje Reš daju sestre na KBC Rijeka - na prvi pogled mi se činilo suvišno, međutim kad sam došla doma pobožno sam ju koristila i još i danas ju čuvam jer me spasila grešaka...

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Cure, hvala na odgovorima, bila sam u komi od brige ovih dana, jos su uletili i ovi blagdani pa nikog nisam mogla nazvat u bolnicu.
    Srećom, menga stigla jučer u zakašnjenju 5 dana, bojala sam se da će preskočiti i cijeli ciklus.
    Menga je užasno obilna tako da se ne usuđujem izaći vani par dana.
    Malo sam razmišljala što da napravim, a dobar je vaš prijedlog da im nadoknadim lovu za gonale pa da me ubace u neki drugi termin, a sad da probamo u prirodnom ciklusu, ako će to uopće biti moguće tj. ako se ova greška ne odrazi na ovulaciju i ostalo.
    Uvijek nam daju više tih lijekova koje po završetku postupka moramo vratiti.
    U svakom slučaju, imam doma još hrpu lijekova i neću im vratiti ostatak, jer ako mi ovo uračunaju kao postupak preko hzzo-a, s ostatkom ljekova bi mogla otići u postupak privatno.
    U bolnici (Petrova) je uvijek neka strka i gužva, a taj dan kad sam došla po protokol sestra me gnjavila da nisam donijela uputnicu za pregled, iako pregleda nije bilo, nego samo dogovor, pa sam onda morala platiti 100 kn, a kako sam imala samo novčanicu od 200 nisu mi imali za vratiti, pa sam trčala do kioska itd. i naravno da se u toj strci nisam skoncentrirala na najbitnije pa je ispalo ovako.
    Moj dr. stalno ponavlja da je dobro da o postupku znamo malo, ali ne previše i uvijek su ga živcirala moja pitanja.
    A sad nakon ovoga mislim da je njima dobro vjerovati malo, ali ne previše.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sumsko, ja nisam dobila tablicu...
    Prvi put su mi nesto provizorno napisale na papir i poslale po muzicu a sad drugi put mislim da ce sve ostati na usmenom, nije da s ezalim, ali zasto i ja nisam dobila tablicu kmeee

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I mi u Petrovoj dobijemo formular kako što kad davati. A i onda kad mi nešto nije bilo jasno, zvala bi ih i rekle bi mi što trebam napraviti. Samo jednom sam zeznula, trebala sam uzimati 2.,03.,i 4.dc po 3 Gonala, kasnije po dva, a ja blondie, nastavila i 5.dc 3 Gonala. Nikome ništa, ni meni ni njima...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam imala taj protokol sa decapeptylima od 21. i gonalima od 2. dc...
    ne znam stvarno šta da ti kažem...
    ako su ti ovako rekli : " Rečeno mi je da je protokol isti kao i prije samo se ranije počinje s decapeptylima i to od 26. dc. " onda su stvarno debili i ja im ne bi to lako pustila.
    ne moramo svi sve znati. treba se detaljno objasniti.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Lilly valjda su mi dale tablicu jer sam gugutala oko Vlasica,pa nisam djelovala kao da slusam... smotana bitno je da si ok i da je sve na mjestu sada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •