-
Pomoć - greška u ivf protokolu
Ovo je moj 3. ivf postupak. Dakle, nisam nova.
Do sada sam imala protokole sa decapeptylima od 1. dc i gonalima od
2. dc. Ovaj put mi je protokol promijenjen. Rečeno mi je da je protokol isti kao i prije samo se ranije počinje s decapeptylima i to od 26. dc. Ja sam očito krivo shvatila da kao i prije slijedeći dan primam i gonale. Tako sam 27. i 28. dc primila svaki dan po 1 decapeptyl i 4 gonala. Danas sam bila u bolnici i rečeno mi je da sam do menstruacije trebala uzimati samo decapeptyle, a tek 2. dc početi s gonalima. Da skratim, postupak je prekinut i rečeno mi je da se javim kad dobijem menstruaciju pa ćemo dalje vidjeti što ćemo.
Bijesna sam i na sebe i na njih.
Menstruacija je krenula kao spotting i stala, sad ništa.
Zna li netko što mi se može dogoditi od ovih 3 decapeptyla i 8 gonala u krivo vrijeme? Što je s menstruacijom? Hoće li mi se ovo računati u onih 6 postupaka preko hzzo-a?
U panici sam! Svaki savjet je dobodošao, unaprijed hvala!!
-
-
smotana baš mi je žao što je tako ispalo 
U kojoj si klinici? Meni su u Rijeci dali raspored uzimanja terapije na kojem je jasno navedeno kada (koji datum) je koja inekcija. Kad sam bila u dugom protokolu mi menopure nisu ni dali do dolaska M - mislim baš iz razloga da ne zbrkam stvar i počen pre rano s njima.
lillina ideja o plaćanju tih 8 gonala i par decapeptyla umjesto da ti se računa kao iskorišten postupak je super, probaj ih to pitati, trebali bi se složiti.
-
I ja bih bila ljuta - treba svakoj pacijentici dati jasne i čitke upute, ne da nešto same podrazumijevamo...
Zato se meni sviđa dr Reš, kod njega se dobije papir sa tabelicom, sve on to lijepo ispuni i napiše koliko čega i kada i nema zabune. U Mb sam se iznervirala jer me je dr Reljič pitao ko da je on sam pao s Marsa da zašto već nisam počela uzimati neke lijekove - a da nije niti pogledao moj karton... E pa stvarno... Ima svakakvih doktora i ne zaboravimo da nisu svi bili odlični studenti, neki - ako ne i većina je prolazila sa prosječnom ocjenom pa su takvi i prema pacijentima...
Smotana - sigurna sam da nisi smotana i da se ništa neće strašno desiti, daleko od toga. Sretno sa idućim postupkom!!!
-
Jao mogu misliti koliko si se nasekirala. A ja sam se ljutila na samu sebe sto sam k'o debil po 10 puta dr pitala kad moram koju injekciju primiti.Na kraju mi je covjek bukvalno napisao datume i ja sam opet pitala jel ako se misli od tog datuma jel to znaci i taj dan kad je taj datum ili od slijedeceg dana.MM je vise bilo neprijatno od mojih pitanja.Mislim da ako se dogovoris da tih par Gonala extra platis,nece ti to racunati u postupak.A mislim da ce se do slijedeceg ciklusa opet sve sa jajnicima vratiti u normalu. Mi smo zbog svakog ovog postupka ivf toliko u panici da nesto ne krene naopako da nam je bolje da ne mislimo same nego da se slijepo pridrzavamo svega sto nam je receno a ako nam ne kazu onda da dosadjujemo sa pitanjima dok nam sve lijepo ne napisu. Meni je npr. jedan od strahova da u 4 ujutro kad mi zazvoni mob da stavim vaginaletu greskom ne popijem vaginaletiu a ''dole'' ne apliciram dva estrofema
-
-
The Margot istu tablicu koju spominješ da daje Reš daju sestre na KBC Rijeka - na prvi pogled mi se činilo suvišno, međutim kad sam došla doma pobožno sam ju koristila i još i danas ju čuvam jer me spasila grešaka...
-
Cure, hvala na odgovorima, bila sam u komi od brige ovih dana, jos su uletili i ovi blagdani pa nikog nisam mogla nazvat u bolnicu.
Srećom, menga stigla jučer u zakašnjenju 5 dana, bojala sam se da će preskočiti i cijeli ciklus.
Menga je užasno obilna tako da se ne usuđujem izaći vani par dana.
Malo sam razmišljala što da napravim, a dobar je vaš prijedlog da im nadoknadim lovu za gonale pa da me ubace u neki drugi termin, a sad da probamo u prirodnom ciklusu, ako će to uopće biti moguće tj. ako se ova greška ne odrazi na ovulaciju i ostalo.
Uvijek nam daju više tih lijekova koje po završetku postupka moramo vratiti.
U svakom slučaju, imam doma još hrpu lijekova i neću im vratiti ostatak, jer ako mi ovo uračunaju kao postupak preko hzzo-a, s ostatkom ljekova bi mogla otići u postupak privatno.
U bolnici (Petrova) je uvijek neka strka i gužva, a taj dan kad sam došla po protokol sestra me gnjavila da nisam donijela uputnicu za pregled, iako pregleda nije bilo, nego samo dogovor, pa sam onda morala platiti 100 kn, a kako sam imala samo novčanicu od 200 nisu mi imali za vratiti, pa sam trčala do kioska itd. i naravno da se u toj strci nisam skoncentrirala na najbitnije pa je ispalo ovako.
Moj dr. stalno ponavlja da je dobro da o postupku znamo malo, ali ne previše i uvijek su ga živcirala moja pitanja.
A sad nakon ovoga mislim da je njima dobro vjerovati malo, ali ne previše.
-
-
I mi u Petrovoj dobijemo formular kako što kad davati. A i onda kad mi nešto nije bilo jasno, zvala bi ih i rekle bi mi što trebam napraviti. Samo jednom sam zeznula, trebala sam uzimati 2.,03.,i 4.dc po 3 Gonala, kasnije po dva, a ja blondie, nastavila i 5.dc 3 Gonala. Nikome ništa, ni meni ni njima...
-
ja sam imala taj protokol sa decapeptylima od 21. i gonalima od 2. dc...
ne znam stvarno šta da ti kažem...
ako su ti ovako rekli : " Rečeno mi je da je protokol isti kao i prije samo se ranije počinje s decapeptylima i to od 26. dc. " onda su stvarno debili i ja im ne bi to lako pustila.
ne moramo svi sve znati. treba se detaljno objasniti.
-
Lilly valjda su mi dale tablicu jer sam gugutala oko Vlasica,pa nisam djelovala kao da slusam... smotana bitno je da si ok i da je sve na mjestu sada.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma