daGombica prvotno napisa
U RH košta oko 45 kuna kutija.
:shock: to je upola jeftinije nego ovde ,.. ovde je oko 15 evra jednaCharlie prvotno napisa
Cure, znate li slucajno moze li se koristiti Crinone gel umjesto Utrogestana obzirom da je i jedno i drugo progesteron? Izludit cu vise od ovih utrica![]()
Pa u IVF klinici daju taj gel samo nisam sigurna da li ga još kombiniraju sa utrićima. Bude ti se neko već javio a ti vidi sa docom. S time da ti je gel skuplji čini mi se.
je li istina da utrići, kad se koriste vaginalno, imaju manje nuspojava nego kad se koriste oralno? mislim, tako sam shvatila...
ja sam na ivf pol. al bi tražila dr. dopuštenje da ih koristim vaginalno (mislim, na poslu i treba koncenteracija pa zato... da ne budem baš skroz smušena...)
Ginger,u pravu si...vrtoglavica,smušenost i ostale nuspojave vezane su za oralno uzimanje utrića...hoće li biti previše i gel i utriće vaginalno,obično razdvajaju,ali najbolje pitaj doc?!
:shock: A joj sada ste me uplašile! Ja sutra krećem sa utrićima 3 x 2 vaginalno i sada si mislim Bože kakva ću biti sutra, hoću zaspati ujutro na posao (planiram ih staviti sat prije nego krenem), hoću biti ovakva ili onakva na poslu od njih. Nisam baš oduševljena sa time šta sam ovdje pročitala. Javim sutra nuspojave.
luni, nemoj toliko da brines, nemaju svi iste nus pojave
ja sam prvi mesec umirala, al sam drugi bez problema prezivela,.. a bogami i treci![]()
nije to toliko strasno,.. jeste da ti se spava, da si bez volje i da te cike bole, al nista to nije mnogo strasnije od PMS-a![]()
ajde, samo napred,.. pa nek bude sa srecom![]()
Mislim da vaginalno nećeš osjetiti neke jake nuspojave...Ja sutra krećem sa utrićima 3 x 2 vaginalno
Ginger, meni su na IVF poliklinici dali da između punkcije i transfera uzimam oralno, a nakon transfera vaginalnoGinger prvotno napisa
Cure, mislim da se ne trebate toliko brinuti zbog nuspojava utrića, sve je individualno. Ja sam ih uzimala u svim kombinacijama i vaginalno nisam imala nikakve nuspojave, a oralno malo uspavljuju, ali da nisam razmišljala o tome da je to od njih i proučavala svoje reakcije na lijekove (što valjda sve radimo kad smo u postupcima) ne bi ni skužila, pripisala bi to lošoj biometeorološkoj prognozi (a još sam uz njih pila i normabele pa je pospanost možda bila i od njih).
Ne mogu reći ni da sam bila bezvoljna, nego recimo ugodno opuštena.
Ginger, mislim da bi mogla kombinirati, preko dana vaginalno, a onda navečer popiti utriće i staviti crinone. Ja sam u postupcima u kojima sam dobila crinone, utiće pila, a kada mi nije prepisan crinon, onda sam ih stavljala. Ipak provjeri s dr. da ne bi pomoćne tvari iz crinona bile u nekoj interakciji s onima iz utrogestana.je li istina da utrići, kad se koriste vaginalno, imaju manje nuspojava nego kad se koriste oralno? mislim, tako sam shvatila...
ja sam na ivf pol. al bi tražila dr. dopuštenje da ih koristim vaginalno (mislim, na poslu i treba koncenteracija pa zato... da ne budem baš skroz smušena...)
Wonderwoman, mislim da nema zapreke da zamijeniš utiće sa crinonom, razlika je u pomoćnim tvarima i u tome što u crinonu ima 90 mg progesterona, a u utrićima 100 mg.Cure, znate li slucajno moze li se koristiti Crinone gel umjesto Utrogestana obzirom da je i jedno i drugo progesteron? Izludit cu vise od ovih utrica
I u cijeni (to je i najveća razlika).
Kad sam se već raspisala onda još i jedno upozorenje curama koje će koristiti crinone. Ja sam se negdje treći, četvrti dan od početka korištenja totalno spaničarila da sam dobila gaaaadnuu candidu, jer su iz mene počele izlaziti siraste bijele nakupine. Nije bilo ni bolova ni peckanja, samo taj iscjedak. Ali je ispalo da su to samo pomoćne tvari koje se nisu skroz apsorbirale.
Pa ako se još nekom desi da ne brine!
Ma ništa mi nije. Sve gledam hoću imati kakve simptome, ono ništa. Kao nova. :D
Hm, prijavljujem 2. dan utrića. Grudi napetije i pomalo počinju boljeti, malo sam bezvoljna i nervozna, e sada jel to od njih ili onako bez veze nemam pojma. MM kaže da ne "brojim" ništa manje ni više nego inače, ali kako kaže gombica ništa strašno kao neki PMS
luni, bice ti lakse sa vremenomsvaki mesec je lakse,.. valjda se organizam navikne,.. a ja jedino sto imam da me izludjuje su jako bolne grudi,. toliko bole da nema spavanja na stomaku,.. i taaaako mi prijaju MM hladne ruke kad stavi na njih
![]()
isproban recept
Ispravljam, Grudi ubijaju, poludjet ću. Ne mogu spavati na stomaku, ne mogu hodati, ne mogu bez grudnjaka, ne mogu sa grudnjakom. Užaš. Ali ne muči me to što tako jako bole, nego bradavice :shock: žare, peku, katastrofa. E drage moje šta sve nećemo za malogluni prvotno napisa
![]()
Meni se od utirća iznimno spavala iako sam ih koristila vaginalno. Sa onim upodne sam jedva izdržala budna.
Bilo je to slatko vrijeme zimskog sna od minimalno 10 sati dnevno.
:/ Imam pitanje. Jel se smiju normalno imati odnose dok se stavljaju utrići - vaginalno.
Ups sorry i još nešta. Danas me ubijaju jajnici i imam osjećaj da ću dobiti svaki tren. Jel moguće dobiti M u pola korištenja utrića ili se M dobiva tek nakon prestanka korištenja i u kojem vremenu otprilike.
meni je doc govorila ništa od keksa do beteluni prvotno napisa
mislim da većina cura ne dobije M dok ne prestane s utrićima. Meni bi utrići produžili ciklus, no M bi došla i preko njih.luni prvotno napisa
Evo malo podižem temu, jer mi trebaju vaša iskustva.
Imala sam stimulaciju klomifenom, zatim ciljanje odnose i od ponedjeljka - 17dc koristim turogestan 2X2.
Otprilike nakon 2 dana, znači 19 dc osjećam probadanje u jajnicima, jako sam napuhnuta, trbuh mi je tvrd. bila sam se ponadala da su to možda neki jako, jako uranjeni simptomi trudnoće![]()
No danas sam ujutro zaboravila staviti utrogestan, otišla sam na posao, također zaboravila ponijeti utriće sa sobom i sada primjećujem da me ništa ne boli, nisam napuhnuta. Zar je zaista moguće da ja tako jako ragiram na utriće, a stavljam ih vaginalno :? Na kutiji piše da nema nuspojava ukoliko se stavljaju vaginalno :?
Evo malo podižem temu, jer mi trebaju vaša iskustva.
Imala sam stimulaciju klomifenom, zatim ciljanje odnose i od ponedjeljka - 17dc koristim turogestan 2X2.
Otprilike nakon 2 dana, znači 19 dc osjećam probadanje u jajnicima, jako sam napuhnuta, trbuh mi je tvrd. bila sam se ponadala da su to možda neki jako, jako uranjeni simptomi trudnoće![]()
No danas sam ujutro zaboravila staviti utrogestan, otišla sam na posao, također zaboravila ponijeti utriće sa sobom i sada primjećujem da me ništa ne boli, nisam napuhnuta. Zar je zaista moguće da ja tako jako ragiram na utriće, a stavljam ih vaginalno :? Na kutiji piše da nema nuspojava ukoliko se stavljaju vaginalno :?
i meni je bila trbušina bila od utrića.
mislim da je jedina razlika u nuspojavama: kaj ti se spava ak ih piješ, a ak ih stavljaš vaginalno, onda ne...barem tak mislim.
Je, izgleda da je napet trbuh i bol u jajnicima ipak od utrića. Evo cijeli dan danas na poslu i ništa me ne boli.
Nadam se da neće biti velika šteta što sam 2 tabletice propustila :?
Je, izgleda da je napet trbuh i bol u jajnicima ipak od utrića. Evo cijeli dan danas na poslu i ništa me ne boli.
Nadam se da neće biti velika šteta što sam 2 tabletice propustila :?
Vidim da nitko ne spominje glad.
Od kad sam počela s utićima konstantno osjećam neutaživu i neopisivu glaaaaad. Ne mogu prestat jesti. Udebljat ću se ko svinja...a do bete još 10 dana![]()
ja nisam od utrića imala nikakve nuspojave, osim što sam imala malo tvrđu stolicu a od spavanje i mantanja ništa.
ja ih uzimam oralno 3x1
-prva tri dana (od punkcije do transfera) sam doslovce prespavala, još koja 3 dana mi se jače spavalo, a nakon toga ništa (trenutno me muči nesanica, al mislim da to nema veze s utrogestanima)
-cike su mi jaaaako osjetljive, ne smijem ih ni dotaknuti, čak me i majica smeta. i narasle su (ova nuspojava mi se sviđa)
-vrtoglavice nemam
-napadaje gladi također nemam, jedem normalno kao i prije, i još dodatno pazim da bude raznovrsno i zdravo
Ja se osjećam kao i obično(5 dan ih koristim vaginalno).Ni napuhnutog trbuha,ni osjetljivih grudi,ništa...
Osim što sam,kao i Ameli,primjetila da imam malo tvrđu stolicu.
eh da, ja već nekoliko dana imam povremene grčeve, kao pred M
stolica čist fajn - jogurt dnevno (iako baš ne volim mliječne proizvode :/ )
Ja nikakve nuspojave nemam. Dnevno 1 do 2 bioaktiva. Jedem malo više i moram se suzdržavati ali to je više od dosade dok se čeka beta (i ne radi ništa) nego od terapije! Voljela bi da bar nekaj osjećam da mogu umišljati trudnoću... ali ništa! Ponekad malo zaboli jajnik i to onaj na kojem nije bila punkcija.... Ko da je ovulacija.
pitanjce - kako jako vas bole cike od utića?
mene ono :shock: rasturaju, al doslovce se ne smijem dotaknuti
pošto prvi put koristim utriće, zanima me jel to uobičajeno?
mm se nada da je to nuspojava nečeg drugog- vječiti optimista
Ginger - i mene su rasturale cike. na žalost bile je samo od utrića, ali tebi vibram da je ipak ono drugo ~~~~~~~~~.
tako je i mm bio prvi put, a sada on mene podsjeća da sam nna utrićima kad se zaboravim i počnem fantazirati.
ja sam imala klasične nuspojave:zatvor,bol u jajnicina .leđima ali desila mi se još jedna neobična stvar zadnj dan prije vađenja bete mi je bilo loše cijeli dan mučnina da bi na kraju pala u nesvjest (jadan MM u panici zvao i policiju i prvu pomoć),vrlo brzo sam došla sebi ali sam kasnije dušu ispovračala.To me sve navelo da posumnjam da je to to ali nažalost ništa beta je bila 0,100.
da nadopunim - u ovom psotupku (prirodnjak) sam od punkcije do transfera uzimala 3x1 oralno, a nakon transfera 3x2 vaginalno
ovaj put mi se uopće ne spava - pa čak ni u onom periodu dok sam ih uzimala oralno
cike mi nisu baš nešto narasle, tek malo u zadnjih par dana (danas mi je 7 dana od et-a), a nisu niti onako jako osjetljive (tek malo)
napadaje gladi nemam, čak jedem i manje nego prije - nekako mi ništa nije fino :/
malo sam napuhnuta, a zatvot me ubi - ne pomaže ni bioaktiv
kod vaginalnog korištenja mi se ne sviđa što svako malo prćkam i turkam tamo dolje i imam panični strah da tako ne pokupim nekakvu beštiju :/
ja osim nadutosti u trbuhu, hvala bogu nemam nikave simptome od svih ovih koje sam tu procitala da imate...jedino jos mozda ko Ginger smanjen apetit![]()
Pa da se i ja uključim u vašu temu.Ja već više od dva tjedna uzimam utriće i moram priznati da osim istih simptoma kao i vi imam osječaj da mi nečeg fali mislim na hranu pa pojedem nekoliko voća i popijem do dvije litre prirodnih sokova (kad mi se više ne da jesti) a uz tv grickam bademe i neslani kikiriki -osječam se ko vjevericaDoduše za vrijeme ručka ,kad je u pitanju prava hrana pojedem upola manje nego inače,na sreču.
Joj ja vec mislila da nesto nije u redu jer od svih simptoma koje ste gore spomenule i ja imam: kosa mi se masti da ju mogu prati svaki dr.dan, koza mi se brze masti, trbuh tvrd, napuhnut i ogroman, zatvor po 2-3 dana, non stop piskanje i ponekad grcevi u trbuhu, ali to stvarno mislim da je od zatvora, e da i spava mi se da bi mogla non stop spavati. Inace utrice stavljam od 28.02. 3x2 kom, vec sam i svog ginica pitala jel to normalno kaze on da je, a sad vidim i kod vas takve simptome i malo mi lakse.
17.03. cekam betu pa cemo vidjeti
Ajde da pitam ovdje..
Kako sigurno staviti utrogestan a da na unesemo gljivice ili bakterije?
Prsti nam sigurno nisu sterilni.... :/
e da, ja mislim da sam ih dobila (mislim gljivice) :/ , sad ih se hitno moram rješit, a čim sam počela pit utrogestan a ne ga stavljat osjetila sam da se malo stanje popraviloDodirko prvotno napisa
Dodirko, ja prvo ruke dobro operem antibakterijskim sapunom, a onda na blazinicu stavim alkohol i istrljam prste (naročito onaj s kojim guram tabletice)
sačekam da se malo posuše, jer me inače peče i to je to...
ne znam kako bih drugačije
a ne znam :/Ginger prvotno napisa
kad ih stavljam 10 dana onda me tamo 8-9 dan počme peckat, ali čim ih prestanem stavljat prestane peckanje, a sad mi baš i ne prestaje
a ne znam... jesu pakirane svaka za sebe?
ako ne, kako onda znati da se nije nešto na njih prikeljilo?
i kako se uopće manifestiraju gljivice?
inače, mislim da ja nisam ništa pokupila, a fakat utriće koristim duuuugo
hm, ne znam draga... možda najbolje da pitaš ginića...pirica prvotno napisa