meni se gljivice manifestiraju sa peckanjem, svrbežom i sirastim iscjetkom.
meni se gljivice manifestiraju sa peckanjem, svrbežom i sirastim iscjetkom.
a idem u sri kod ginićkeGinger prvotno napisa
iscjedak je vodenast, svrbeža nema, ali ima peckanja
i kupila sam canesten
kada sam poslje prvog postupka koristila utrogestan dobro bi oprala ruke i još dodatno sa četkicom oribala nokte .Dolje bi se obrisala vlažnom maramicom i svejedno me cijelu iziritiralo.Sada više nokte ne ribam i stvarno mi za sada ništa ne smeta.
U apoteci su me znali čudno gledat kada bi pitala da mi daju nekakvu mast jer me utrogestan iritira.Jedna mi čak rekla neka radim briseve na klamidiju.
To mi je bilo glupo jer sam prije postupka napravila sve briseve i znala sam da nije to u pitanju.
pirica,mislim da je i meni moj doktor govorio za taj canesten.samo ja sam zaboravila kako se zove dočim sam izašla iz ordinacije.sad sam se sjetila kada si ti rekla.
Nije ni čudo kad 3x dnevno guramo prste da nešto i poberemo. Treba jako paziti da se dobro operu ruke, nokti i uklone tragovi sapuna ali nekada niti to nije dovoljno.
Meni je mog ginić samoinicijativno sugerirao da si kupim rukavice za jednokratnu upotrebu (kirurške) i da ih svaki put kad stavljam utriće koristim. Tako sam i napravila. Imaš ih u apoteci za kupiti - čini mi se da su bile oko 35 kn - 100 kom.Dodirko prvotno napisa
ja ću poludit![]()
trebala sam sutra kod ginićke, ali počelo mi neko mrljanje
je li moguće da ako je to peckanje od utrića da prođe s M
Podižem sa pomalo blentavim pitanjem. Kako znat eda je utrić "dovoljno duboko"? naime ja nemam pojma što to znači dovoljno. nekome je problem umetnuti i tampon..meni osobno nije ali znam da mi utrić dalje od 2/3 prsta ne ide (oprostite na izrazu). Imam tu neki džep u koji mu upadnu i uza sav trud ni makac dalje. MM se ne želi baviti tim problemima.Probala sam s aplikatorom za vaginalnu kremu i iako se ini praktično (i sterilno u nekoj mjeri) strah me da se ne ozlijedim jer je plastika aplikatora prilično tvrda i neugodna a gurati je svaki dan 2-3 puta...
Od nuspojava tvrd trbuh i zatvor do bola!
Kupi si 100 komada kirurških rukavica u apoteci - bolja opcija nego bez, a čudne su te naše unutrašnjosti i meni nekada zastrane i izgube se u krivinama. Uglavnom uspijem ugurati prst do kraja.
A za zatvor draga skuhaj suhe šljive kao kompot i proradit će sve.![]()
Kupite si Canesten tablete sa aplikatorom. Mozete ga ocistiti alkoholom nakon svake upotrebe. Na vrh aplikatora stavite tabletu, gurnete sto dublje mozete u rodnicu i pritiskom na vrh aplikatora, tabletica izleti van.
Tak je super a i ode dosta duboko kako i treba. A Canesten se obicno iskoristi nakon utrica. Evo, ovaj put sam i ja gljivice dobila od njih.
Ja sam u Njemackoj uzimala neki progesteronski gel koji je bio u nekoj plastičnoj cjevcici, nalik kemijskoj olovci, koja je na kraju imala kao neku pumpicu i svaki put se nova raspakiravala, stavila dolje i stisnula se pumpica, a "alat" u kantu za smece, tako da je rizik infekcije bio zbilja minimiran. Zaboravila sam nazalost kako se zvao taj lijek. Cijene lijekova u Nj. su u pravilu podjednake kao kod nas, cesto i nize. Taj aplikator sto Tikica_69 preporuca bi trebao biti OK.
Sad 11 dana uzimam utrice 3x2 vaginalno od punkcije i spava mi se stalno i kosa i cicke i stolica i trbuh, ali nisam zbog toga lose volje, naprotiv bas sam dobre volje. Jedino mi je bed na poslu si ih stavljati.
Pa na poslu ih probaj popiti. Jedino ako te previše ošamute onda nemoj. I to je ok da si dobre volje. Pozitiva se traži.
mummy _s,ja ti utriče stavljam na stoječki i jednu nogu stavim na povišeno.(mislim da je tako najsigurnije da ne love krivinu)sa srednjim prstom ih gurneš dokle god ide pa još malo poguraš.Nikada još nisu otišli toliko duboko da ih više nisam osjetila,ali mislim da je i to dovoljno.
bila sam jučer kod soc.gin. nije me mogao pogledat zbog krvarenja, ali je rekao da nije nikakvo čudo to šta me pecka jer nakon toliko utrića da je to sasvim normalna iritacija, najgore šta može bit su gljivice mada on ne vjeruje u to i kaže da će se smirit, rekao mi je da na kraju M stavim 1 canesten vaginaletu i da će sve bit 5, a ako se nastavi da dođem. ja već 3 dana pijem lactogyn i to 2 dnevno i moram se pohvalit peckanja više nema.
mummy ja utrić gurnem onoliko koliko mi je prst dug![]()
Ja od prekjučer pijem 3x2 nakon punkcije i totalno se osjećam pospano, malaksalo i vrti mi se :shock:
Danas sam skoro cijeli dan u krevetu, pa neznam je li to od utrića ili posljedica punkcije (bilo je s anestezijom i krvarila)
željka,to ti je od utriča.Idruge cure su to spominjale,a i pročitala sam na uputama za takve reakcije kada se uzimaju oralno.
može li se to kupiti bez recepta i treba li naglasiti "s aplikatorom"?tikica_69 prvotno napisa
Bez recepta. Ja poslala SM. Trazis Canesten vaginalete sa aplikatorom i to je to![]()
Molim vas za vaša iskustva.
Bila sam na transferu prošli mjesec i 20 dana koristila utrogestan vag. Beta je negativna i idem ponovno na postupak (prirodni!).
Da li je moguće da mi utrogeston poremeti ciklus? Danas sam bila na folikulometriji i još uvijek su mali folikuli, mada je cca. 15. dan od krvarenja.
U biti i teško mi je odrediti koji je bio 1. dan, ali otprilike je 15. dan danas.
I što? dođem na posao nakon folikul. i vidim krvarenje. Ne prejako, ali ga ima na papiru.
ponedjeljak - meni nakon utrogestana obično ciklus ne štima tj. skrati mi se. možda je to ovulatorno krvarenje :/ ?
Moguće. ali bi mi onda folikul mogao biti malo veći.
sad je ispod 10 mm. to je premalo za ovulaciju
Ponedjeljak, a možda je ovulacija bila ranije? Zašto nisi išla ranije na folikulometriju 7-8d.c. ?
jesam. isto su bili mali.tini prvotno napisa
Da li je moguca napuhnutost i napeti trbuh od utrica? A lagani grcevi?
Koristim ih 3x dnevno, vaginalno.
Naomi da,moguce je..To je normalna nuspojava pri koristenju utrica..
A sad pitanje od mene..Sto vama znaci 3x dnevno?? Redovno svakih 8 sati ili kako stignete??
Meni to bas nije moguce uvijek stavljati u isto vrijeme pa svrljam..jel to velik problem??
Bebomanka, ja se trudim stavljati uvijek u isto vrijeme, ali puno puta je to nemoguce, pogotovo na poslu. Mislim da treba pokusati okvirno svakih 8 sati, ali mislim da ne mora biti idealno.![]()
bebomanka ja ti stavim kad stignem,otprilike to bude u isto vrijeme,ali ne gledam da bude razmak svakih osam sati.vjerujem da bi doktor naglasio ili napisao svako osam sati.
što se tiče umetanja MM je bio maltretiran što se tiče toga,jer ja nikad ništa nisam dolje gurala,pa mi ih je morao stavljati on.kad sam radila AIH,onda nisam mirovala pa kad bi išla na posao u 6 sati uredno bi ga budila da mi ih stavlja
.pošto sad radi skoro po cijele dane morala sam sama naučiti.
Mene tako sve pece od tih utricaNe znam da li si na neki nacin mogu olaksati, ad bude barem malo manje neugodno?
Pij acidofil, ili nesto slicno. Mozes si nabaviti i neke probiotik tablete, ovdje se zovu Lactogyn. ~~~~~~~ da peckanje prestaneNaomi prvotno napisa
![]()
Hvala, enyaBacam se promptno na acidofil i jogurt!
što se intervala tiče, meni je dr. naglasio da svakih osam sati uzmem utrice, pa sam uzimala u 6, 14 i 22h, s tim da je ovaj u 14 znao biti 15 minuta prije ili kasnije.
inace ne vjerujem da sve mora biti supersterilno jer i inace kod odnosa nije sve supersterilno. naravno da sam i ja maksimalno pazila da je sve savrseno cisto, za svaki slucaj. ono sto mislim da je vazno je da nije dolje vlazno. ja sam nosila male pamucne uloscice. vjerojatnije mi je da se neke kulture razviju u vlaznom i toplom okruzenju.
o da znam kako ti jeNaomi prvotno napisa
, ja sam si kupila canesten i kad osjetim da počinje peć samo malo namažem i za sad (12 dana) super funkcionira, a prošli mj. je bilo grozna već me 8. dan sve peklo
a taj u 14 si stavljala na poslu :?Jelena prvotno napisa
ja ih kad je radni tj. stavljam 6:30, 17:30 i kad idem spavat (cca 24-01)
preko vikenda sam uredna svako 8 sati![]()
i ja sam ih štreberski stavljala svakih 8 sati
ali znala sam i kasniti/uraniti
mislim da nije tako bitno...
cure, al ne bi vas smjelo peckati, pa kako ćete do kraja cijelog prvog tromjesečja?
pirice, smije se canesten u trudnoći?
možda da probaš kantarionovo ulje?
menji je mrak, ja se s njim mazala preventivno i sve 5!
jesam, ali ja imam dosta slobode na poslu i dijelim wc s 4-5 zena, i taj izgleda dosta pristojno.pirica prvotno napisa
Cure, moze jos jedno pitanje od jedne koja se tek sprema na utriće nakon ET. Jeli zbilja svejedno koristi li se oralno ili vaginalno? Naime, kako reče netko ranije, meni je to malo čudno da je baš svejedno, mislim, potpuno je... različito...
Ja planiram isto to nekako izvesti na poslu (ili kombinirati prije posla i odmah kad dođem s posla), a ovo sa aplikatorom mi se čini dobra stvar.
Pogotovo ako trebam stavljati dva odjednom :/ , jel da?
Meni su sestre na VV rekle da bi trebalo ujutro i navečer stavljati vaginalno, a ovaj u sredini dana može onda oralno. Uglavnom sam tako i postupala.Jeli zbilja svejedno koristi li se oralno ili vaginalno?
Ginići najviše vole vaginalno + pola sata ležanja, naravno, to je teško izvedivo u sredini dana. Ja sam, jer me pijenje koma zamantavalo na poslu - ovaj u sredini dana stavljala pa sjeduckala više, onaj navečer bi stavila vaginalno, ako bi mi trebalo uspavljivanje, onda bi ga popila, onaj jutarnji uglavnom stavila i odmirovala tih pola sata.andream prvotno napisa
ja ih stavljam isklucivo vaginalno za sada nemam neke probleme osvem napuhani trbuh , no mozes kombinirati kako tebi odgovara![]()
ujutro i navečer vaginalno, a preko dana oralno.
kad ih popijem nakon 20 min. imam užasne vrtoglavice i jako
sam pospana![]()
Ja nisam nikad primijetila nikakve simptome. Do 12. tj. trudnoće sam ih stavljala tri puta dnevno po dvije tbl.
Svejedno je da li ih koristiš vaginalno ili oralno.
Mislim da su razlike zanemarive.
Ranije sam uvijek uzimala oralno, a sad kombiniram. Vrtoglavica mi jako paše, a i raspoloženje mi digne. Jedino kad mi krene prerano, za vrijeme vožnje s posla nisam baš sretna, moram se jako skoncentrirati. Vaginalno stavljam prstima i to mi nikako ne odgovara jer mi se brzo javilo neko peckanje, nije baš higijenski. Super mi je progesteron crinone gel koji ima aplikator pa to ispadne skroz dobro. No za prirodnii IVF ga ne trebam koristiti.
Ja ujutro i navečer (u 6 i 22 sata) stavljam vaginalno, ali meni puno toga iscuri van iako se trudim pogurati ih što dublje :? i odležim 30 min.
Ovaj dnevni (14 sati) popijem jer sam na poslu. Prije nego što ovaj popijem potrudim se nešto pojesti pa me sad manje uspava![]()
Znači, to je više po volji?
Meni se čini da će bit problema sa ovim curenjem i stavljanjem "dovoljno duboko" (to znam od nekih prijašnjih vaginaleta) ali svakako želim napraviti sve što bolje zapa ću se potruditi. Ako mislite da dr više preporučuju vaginalno, a i ako vam je tako loše od oralnog, nadam se da ću uspjeti vag. Super je znati da se može kombinirati. Ja sam prvo pomislila- ako se odlučiš za jedno da moraš stalno tako
![]()
A još ću potražiti i onaj aplikator...![]()