meni se po njima užasno užasno vrtilo. Toliko da sam se morala držati za neki predmet da ne padnem. :shock:
i to jedno sat i pol nakon uzimanja,i onda bi prošlo.
meni se po njima užasno užasno vrtilo. Toliko da sam se morala držati za neki predmet da ne padnem. :shock:
i to jedno sat i pol nakon uzimanja,i onda bi prošlo.
Imam pitanjce.. ak mi može tko pomoći!!
Koliko treba utrogestanu da se izluči iz tijela?
Zadnji sam stavila u utorak navečer a tijelo se ponaša kao da ih još uvjek koristim!!!
Muka mi je i muči me zatvor..
Kod mene 2 - 3 dana. Da sam ga prestala stavljati u utorak navečer, danas bi mi popustili simptomi i otprilike večeras ili ujutro bi stigla m.
U petak ujutro moram kod dr. na uzv i uzeti će mi briseve jer izgleda imam neku upalu - 8/9 tjedan trudnoće.
E sad, ne znam da li mogu staviti zadnji Utrogestan vaginalno u četvrtak popodne tj. da li će to utjecati na valjanost briseva? Ili da uzmem oralno, ali čitam na uputstvima da se u prvom tromjesečju trudnoće uzima isključivo vaginalnim putem.
Pa sad ne znam, kako ste vi radile??? :?
ovaj put pojavilo se nesto sto se pokazalo kao uobcajena pojava u vezi utragestona.
naime, sesti dan nakon transfera bila sam napuhana kao balon, stomak me je uzasno boli...zatvor...ma totalna katastrofa.
sada se malo smirlio ali jos uvijek patim od nadutosti.
vrtoglavice, mucnina i nervoza i da pospanost (samo bih spavala)
ranije osim nervoze, bolova u stomaku i ledjima nije bilo nekih drugih nus pojava.
Danas mi je 10 dan nakon aih, uzimam utrogestan vaginalno i to 2x2 dnevno. Cice su mi uvećane još od aih, a što dalje sve bolnije bradavice, 7 dan od aih sam imala nekakve grčeve u stomaku a i sada me kad kad zaboli kao da ću procuriti čak me tako zaboljelo nakon keksića, stalno sam kao omamljena, ništa mi se ne radi i spava mi se, ujutro me bole "krsta"a 5 ili 6 dan nakon korištenja utrića imala sam val bobuljica koje su se sada povukle.
Zaista sam zbunjena, ne znam da li da to pripisujem pms-u ili utrićima (ona treća situacija je nemoguća)?????
Help!!!! :/
evo još jedna moja nuspojava-fleke po licu
Posljednje uređivanje od Ginger : 24.02.2010. at 10:37
Ginger piješ li utriće ili ih stavljaš?
meni se tako lice opristavilo a nikad nisam imala pristavo.....![]()
stavljam ih 3x2
ne mogu 100% tvrditi da je od utrića, al ne znam od čega bi bilo...
ništa nisam mijenjala, ni prehranu, ni kremice, ništa... a pojavilo se 3 dana nakon punkcije
u prethodnim postupcima, pa ni u trudnoći (koristila ih negdje do 13.tjedna) toga nije bilo
A ništa,mislila sam da ih piješ.Ne bi trebala imati nuspojava od stavljanja vaginalno.
onda brijem da su to trudničke fleke
ma nisu trudničke, počele su prije transfera(iako za trudoću pristajem i na fleke i na prištiće)
meni se od njih i spava i napuhnuta sam, bez obzira što ih uzimam vaginalno
Posljednje uređivanje od Ginger : 24.02.2010. at 14:21
moje nuspojave u ovom postupku (vaginalno 3x2):
napuhnutost
povećane cice (dođe mi da ga koristim stalno...)
fleke na licu
i glaaaaad
I kod mene nepisiva glad stalno sam gladnaaaaaaaaaaaaaaaa mogla bih po cijeli dan jesti.
I da naravno tu su velike cice, da moj muž padne u nesvijest kada me vidi.(hahahahaha)
vi pričate o fakat velikim cicama... ja imam siću pa je meni ovo fakat promjena![]()
Danas mi je 2. dpt i stalno imam jako niski tlak, ne znam jel to nuspojava utrica.![]()
Meni je 7.dpt, utrići 3x2, cice dvojka prešle na trojku,stomak napuhnut, a lice kao da je bilo u ratu s prištevima... A nema ni godina dana da sam se prestala boriti s njima...
!
ja vidse ne znam sta da radim s mojim licem...jedne pristice jedva uspijem maknut sa svim zivim preparatima evo vec drugih,krcata sam,uzasno!!!! nikad u zivotu nisam imala takvo lice,cak u pubertetu mi bilo cisto skroz....
e da, povukle se fleke pa sad više ne znam jel to bilo od utrića
još malo mi je koža suha na nekim mjestima, al ni približno to nije kak je bilo...
Htjela sam ovo podjelit s vama, i naravno ak je bilo sličnih situacija.
od kad sam pocela uzimati U. konstantna glad i napuhanost. Jucer (9 dpt) prvo zatvor cijeli dan a nakon toga sam s wc školjke pala u kupaoni u nesvijest (i to 2 puta u roku od 2 minute). nakon toga mučnina, povraćanje i konačno proljev. Provela cijeli dan u krevetu. Zvala moju doktoricu OP, veli mi da je vjerojatno neka viroza (nemam temperaturu), a primarna ginekologica veli da je moguće od hormona. Danas sam jos uvijek ošamućena al bolje. Nastavila sam stvaljati U. 3x2, al sad značajnije sumnjam da je ipak to možda malo previše.
Molim vas da mi neko odagna dilemedanas je bila punkcija i rekli su da obavezno vec od danas pocnem sa Utrogestanom 3x2 vaginalno. Ja sam prvi put danas stavila dva komada u 14.00, sad imam dilemu kad da zguram uzimanje istih jos dva puta veceras do ponoci?
kako jos dva puta?? stavila si u 14h stavit ces oko 22h i ujutro oko 6h i tako........
ja stavljam isto 3x2 .....moje vrijeme je 7h....15h....23h
fato, potpisujem crvenkapicu...napraviš tako i bit će sve ok!
ja bi na tvom mjestu stavila tek ujutro.....bit ce ti previse ako stavis jos veceras.....a neces pogrijesiti puno ako sacekas jutro i stavis i onda se drzis onoga odprilike svakih 8h stavljati....nista se ne brini.....
crvenkapica, hvala velika, uzet cu shemu stavljanja utrica isto kao i ti, psa
pozdrav svima, prepoznajem se u svim nuspojavama utrića, ali ja sam se udebljala puno kila, bokovi mi se raširili, noge (prepone) se jako povećale....kroz ove mjesece uzimanja utrića (bila jedna trudnoća, nažalost spontani) ali išla na aih pa od 15 dc utrići. Da li se kome dogodile ove promjene u "debelu Bertu" u bokovima i salu na trbuhu, ah da, i u guzi..
Možda ti se povećalo od trudnoće.ja sam u 6.mjesecu trudnoće i noge su mi jače,raširila se u bokovima.Kažu da se vrati sve nakon poroda(u dogledno vrijeme.Meni su se čak grudi smanjile nakon prestanka uzimanja utrića(bile natekle pa splasnule)
Posljednje uređivanje od pčelica2009 : 07.08.2010. at 08:30
cure ja trudna jako jako malo,dobla utrogestan jer imam povijest niskog progesterona pa me zanima dal ko od vas imao osjecaj suhoce dolje,ko da je jako suho,kao pred candidu,imma to vec 2 dana,plus jako jako mali smeckasi ,nikaj me ne svrbi sam je jako jako suho
mene podosta svrbi, i to izvana, i isto sam na početku T. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoći. I ja imam osjećaj suhoće. E sad, je li to od utrića ili nije, ne znam.
Dobro jutro!
Ja sam cijelo vrijeme mislila da utrogestani pokazuju lažno pozitivan test na trudnoću i da zato treba vaditi betu a sad vidim da neke od vas rade testove.
Jel mogu onda umjesto bete napraviti test da se ne patim s uputnicama? Sutra mi bude dva tjedna od AIH.
Također me zanima jel mogu bilo koji test il preporučate neki "pouzdaniji"? hvala!
Vanchriban utrogestani ne mogu pokazati lažno pozitivan test.
Mislim da možeš napraviti test 2 tjedna od AIH-a, definitivno bi trebao pokazati, i svejedno ti je koji test, i oni jeftiniji i oni skuplji reagiraju na 25-50 jedinica.
Sretno!!!