Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Tobi - imam pitanje?

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Tobi - imam pitanje?

Već neka 2 mjeseca koristimo Tobi sjedalicu i do sad smo bili zadovoljni. Naravno da sam bila pomalo razočarana novim testovima, no našla sam si objašnjenje i za to.

No ono što mene muči su remeni koji idu preko ramena. Kad ih stisnem koliko je potrebno mojoj curici ostavljaju crvene tragove po ramenima. Baš joj se dosta urežu, a ja ni sama nisam sigurna jel to zato što možda visina nije dobro podešena, jel nešto nije ok s remenjem ili indikatorom ili je jednostavno normalno da pojas ostavi trag na ramenu.

Prije par dana nam je pukla plastika na dijelu gdje se zatežu pojasevi (vidla sam da i druge cure imaju problem s tim). U TL-u su mi ponudili da mi cijelu kopču zamijene s drugom jer u dućanu imaju jednu oštećenu sjedalicu, a meni to baš ne zvuči prihvatljivo.

Što vi mislilte o tome?

Ja se čak razmišljam da tražim da zamjenim sjedalicu za Bebe Comfort Iseos ili Romer King no ni sama neznam. Moja mrva je jako mršava i kad smo kupovali sjedaicu odlučili smo se za Tobi jer jedino u njemu nije imala lufta i jedino je u njemu sjedila kako treba. I inače je zadovoljna voćnjom u Tobiju, ne budi se da je žulja, normalno spava unutra, ma sve 5. Ali je zato mama na 100 muka.

Dakle, jeli normalno da pojas toliko ostavlja trag?

Ako ima neka draga i raspoložena teta u Splitu koja ima iskustva u montiranju Tobija možda bi mogla odvojiti par minuta za nas da vidim jeli joj visina ispravno podešena i jeli sjedalica općenito dobro montirana, bila bi joj jako zahvalana da nam se javi

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Tobi - imam pitanje?

Citiraj Ria prvotno napisa
    Ja se čak razmišljam da tražim da zamjenim sjedalicu za Bebe Comfort Iseos ili Romer King no ni sama neznam. Moja mrva je jako mršava i kad smo kupovali sjedaicu odlučili smo se za Tobi jer jedino u njemu nije imala lufta i jedino je u njemu sjedila kako treba.I inače je zadovoljna voćnjom u Tobiju, ne budi se da je žulja, normalno spava unutra, ma sve 5. Ali je zato mama na 100 muka.
    ja bih se osvrnula samo na ovo boldano.

dijete u sjedalici ispravno i na mjestu drze ispravno namjesteni i pritegnuti pojasevi, ne sirina sjedalice. ako su pojasevi ispravno zategnuti preko djeteta, ono nece klatiti po stolici amo-tamo, bez obzira koliko ona siroka bila

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Slažem se s tobom. I uprav zato smo uzeli Tobija jer jedino su se u njemu pojasevi mogli dovoljnos tegnuti da ona ne bi klatila lijevo-desno.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vanjci je do sad montirala nekoliko tobija, posalji joj pp. ako se ne uspijes naci s njom ovaj tjedan, mogu ja, ali tek od onog tjedna od 22.07.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zar bas nitko nista ne zna o Tobiju :?

HM, hvala puno, idem poslat poruku Vanjci

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tomi se par puta desilo da mu je ostao trag od pojaseva na ramenima, ali sam skuzila da se to desilo uvijek kad sam ga nabrzinu slagala pa nije bio ravno posjednut ili nisam pazila gdje su pojasevi - sad uvijek sve slozim, zategnem do kraja i nema tragova

mozda ti stvarno pojasevi nisu na dobroj visini :?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kod nas na Tobiju je desni pojas uvijek visi od lijevog i koliko god da zategnem( naravno ne prejako jer onda ce lijevi biti previse), plesat ce po ramenu. Pokusavali smo sve, i nikako se ta dva remena ne mogu ujednaciti. Ona cak izvuce ruku tokom voznje kroz rupu.Toliko smo se veselili tobiju i tak' smo sada nekako razocarani, jer uvijek je problem sa tim jednim remenom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

hildegard je imala taj problem s jednim remenom, ali je to nekako riješila potpunim izvlačenjem pojaseva pa onda polaganim i ravnomjernim zatezanjem.

smile8, daj joj pošalji PP da ti objasni, bojim se da će joj ovaj topic ovako samo promaknuti.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj smile8 prvotno napisa
    Kod nas na Tobiju je desni pojas uvijek visi od lijevog i koliko god da zategnem( naravno ne prejako jer onda ce lijevi biti previse), plesat ce po ramenu. Pokusavali smo sve, i nikako se ta dva remena ne mogu ujednaciti. Ona cak izvuce ruku tokom voznje kroz rupu.
    n-da. ovo je očita boljka tobice.

što se tiće zatezanja remena da budu isto zategnuti ja sam to riješila ovako: kod mene je uvijek lijevi ostao tako da je bilo lufta dok bi desni bio ok. onda sam potegnula taj desni i lijevi bi se izjednačio pa ako je potrebno zategnem još. znači ne povlačim za onu traku dole nego baš malo povučem desni remenčić i onda se i lijevi izjednači.

a što se tiće izvlačenja rukice. to se i meni desilo par puta pa sam skužila da onaj zeleni indikator ništ ne znači, jer kad on pokaže zeleno remen se da još zategnuti i to dosta.
    tako da mi više uopće ne gledamo na taj indikator nego jednostavno zatežemo remen dok nije između kože i remena prst lufta i to je to.
    nikad nije imala otiske remena osim sad kad smo išli na more a to je bilo samo zbog toga što je na bratelicama od majice imala nešto našiveno što ju je žuljalo, a ona jadna nije ništ govorila pa joj se to sve utisnulo dok smo došli do mora.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala. Pokusao je mm sve, pokusat cemo jos!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •