Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Pita s kupinama by Jamie Oliver

  1. #1
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno Pita s kupinama by Jamie Oliver

    Obzirom da smo mi na ljetnim bebama opako u pripemama za fešte povodom prvog rođendana i da su me cure molile, prepisala sam original recept iz J. Olivera koji ću modificirati kako bi i mali slavljenik mogao jesti svoju prvu rođendansku tortu.
    Inače je to odličan kolač kojeg često radim, baš za ljetne vrućine, a čak i veliki čokoljupci traže još jedan komad


    Prhko tijesto:
    125 g maslaca
    100 g šećera u prahu
    malo soli
    255 g brašna
    po želji: 1 mahuna vanilije, razrezati po duljini i izvaditi sjemenke
    naribana korica od

  2. #2
    talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    466

    Početno

    meni ovo super zvuči Sutra idem na tržnicu po neko šumsko voće.

  3. #3

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Ja već sve sastojke imam u frižideru. Idem još proučiti recept...

  4. #4

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    jedino me brine što ja nemam taj kalup za pite (može li za tortu, promjer cca. 28 cm?) i kako će mi to stati u zamrzivač, jer je nakrcan... :? Pa onda...treba li se odmrzavati nakon što se izvadi iz zamrzivača..?

  5. #5
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    Ja to isto pečem u metalnom kalupu za tortu (mislim da je isto 28 cm) jer njega mogu direktno iz zamrzivača u pećnicu.
    A kada maknem onaj obruč, pita super izgleda.

    Meni je ova pita favorit jer ne idu nikakve želatine i takve fore, a o tome koliko je lagana i osvježavajuća ne moram niti pisati.
    I ovaj recept za prhko tijesto ja koristim i za neke druge stvari jer mi je najfiniji.

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Super, danas ću probati.... :D

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Evo, jednom rukom ovo pišem, a dr. papam kolač, predobar je, ali... ja bijah primorana izmijeniti malo recept. Dakle, tijesto je super ispalo i lako se pravi (mislila sam da je malo komplicirano...ono..folija, frižider, zamrzivač, ali uopće nije.)
    Međutim, krema me izludila. Miješala sam mascarpone s slatkim vrhnjem i šećerom, ali u trenutku kad sam dodala desertno vino (prošek) stvorile su se neke ružne grudice i nekakva voda je počela plivati oko njih :shock: ...(vjerovatno je bio problem u mascarponeu, nekako nije bio kremast kao inače, bio je prekrut i premasan :/ )
    I tako sam sve frknula u smeće i napravila kremu od šećera, vanil. šeć. 1 slatkog vrhnja i 1 kiselog vrhnja (prošek naravno nisam ovaj put dodavala, za svaki slučaj). I super je ispala, sve zajedno se taaako dobro prožima... :D
    Kolač izgleda fenomenalno; po bijeloj kremi rasute crvene maline, sve sam ukrasila s 2 listića svježeg bosiljka (nemam svježu mentu) i... šta da vam kažem, uživam...

    Hvala lara01!

  8. #8
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    Baš mi je drago :D

    A ja sam zaboravila napisati , obzirom da sam ja majka dojilja nikakva vina i slično nismo stavljali u taj kolač i krema uvijek ispadne odlično.

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    alkohol pri termičkoj obradi ishlapi, slobodno ga možeš stavljati u kolače koji se peku/kuhaju.
    neće se Leon napiti, bez brige :D

  10. #10

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Citiraj lara01 prvotno napisa
    obzirom da sam ja majka dojilja nikakva vina i slično nismo stavljali u taj kolač
    a ja stavila dobre 4 žlice, i još jednu malu, da ne fali...

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Postovi
    6,841

    Početno

    Nadjev mi je super, ali mi je tijesto bilo presuho i preslatko :/ . Drugi put ću probati s običnim biskvitom.

  12. #12
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    alkohol pri termičkoj obradi ishlapi, slobodno ga možeš stavljati u kolače koji se peku/kuhaju.
    neće se Leon napiti, bez brige :D
    eh, ja sam ti štreberica

    A i ova krema se ne kuha niti peče

  13. #13
    clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    908

    Početno

    printam, pa probam!

  14. #14

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    76

    Početno

    kolač je savršen! ja sam umjesto mascarponea stavila LGG posni sir i jedno malo slatko vrhnje, a na kupine sam stavila preljev za torte obični.
    Jakov i ja smo već skoro sve pojeli (ostatak obitelji se mršti na voćne kolače)

  15. #15

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno

    Zapisala sam si ga još prije, ali sad sam se prisjetila. Hvala. Kak sam mogla zaboraviti :? Sutra radim, baš imam kupina. Jeeeeeee

  16. #16

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno

    Ma sutra ne radim ništa, eventualno sladoled 8) . Prevruuuuuće je. Uf

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    a da date neke slike ,ili foto strip ?

  18. #18
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    Ne stigne se to slikati.
    Ja za rođendan sakrila par komada za goste koji su kasnije došli

  19. #19
    antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    272

    Početno

    pjenasto izmješati

    sa mikserom ili ručno?

  20. #20
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    Citiraj antigona prvotno napisa
    pjenasto izmješati

    sa mikserom ili ručno?
    mikserom.

    I za lavićev rođendan mi prvi put od kada ju pravim nije dobro ispala
    Mislim, pojela se ali negdje sam nešto zeznula, ne mogu dokučiti šta i baš sam bila žalosna jer mi je za tako važnu prigodu ispala loše.

  21. #21

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Joj, i meni se to zna dogoditi...baš kad je neka prigoda i kad želim da mi recept ispadne fenomenalno - ispadne loše, a inače uvijek uspije ...
    Lara01, no sikiriki, ako se kolač pojeo, sigurno i nije bio loš...

    BTW. sretan 1. rođendan malom laviću :D

  22. #22
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    Citiraj fritulica1 prvotno napisa

    BTW. sretan 1. rođendan malom laviću :D
    hvala

  23. #23
    @n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,984

    Početno

    A gdje mogu kupiti mahunu vanilije i grappu??
    Thnx!

  24. #24

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    @n@, grappa ti je rakija...
    mahune vanilije lako nađeš među mirodijama u malo boljim trgovinama...

  25. #25
    @n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Hvala!

  26. #26
    antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    272

    Početno

    sretan roćkas laviću!

  27. #27
    talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    466

    Početno

    sretan rođendanko
    I jedno skroz glupo pitanje .... ali ...
    Kupila sam ja tu spec. tepsiju za pite, no ne kužim kad se tijesto ispeče da li se izvadi iz tepsije ili se kolač tako reže u tepsiji... ipak je ono neki teflon pa ne znam baš kako i koliko je pametno rezati.

  28. #28
    antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    272

    Početno

    Radila sam i ispala je super fina. :D
    Ja radim u kalupu za torte (dolje sam stavila masni papir).

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •