Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 294

Tema: Prve cipele

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj YoungMummy prvotno napisa
    meni je ortoped rekao ovako: dok ne prohoda nek bude bos, a kad prohoda prve cipelice koje bi trebale ispunjavati ova 4 kriterija:
    ravan djon
    savitljive
    tvrda peta
    visoke preko gleznjeva

isti ortoped mi je rekao da je super sto nosim bebu u marami, da ga ne treba ucit sjedit i hodat, i tako jos neke pametne stvari, pa mu nekako vjerujem.

tako da ove mekane cipele mi se ne cine kao dobro rjesenje kad beba prohoda. ili ih vi mislite koristiti bas u tom nekon prijelaznom razdoblju, dok jos ne hodaju (jer stvarno su u njima kao bosi)?

ima li netko drugacija saznanja od ortopeda (ili nekog drugog strucnog) o prvim cipelicama??
    Vaš ortoped i naš fizijatar govore isto.
    Po tom kriteriju se kupuju prve cipelice, ali tek kad dijete prohoda, do onda mu cipe smetaju, ček mogu napraviti probleme sa stopalima.
    Mi smo odabrali ciciban za prve korake, već druge .

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Citiraj leptir prvotno napisa
    Ja imam jedno pitanje koji broj cipelica je potreban djetetu od godinu dana unaprijed hvala
    Uf Leptir to ti je jako individualno, ovisno o nožici, a neki bebači imaju visoki rist pa je jako teško kupiti pravu cipelicu, ali prosječna veličina za tu dob je 20 -21.
    Lea je prve korake radila u br.18 i 19, sada nosi br.20.
    A za brojeve, nemojte kupovat veće cipele (kaže fizijatar, ne ja), cipelice moraju bit na mjeru.
    Nama su objesnili: navuć na noge, staviti dijete da stane, provjeriti di je palac i di je peta, nesmije nigdje bit više odmalog prsta lufta.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Robeez nemaju krzno iznutra
    One Robeez čizmice sa linka na prvoj strani imaju krzno iznutra, imam doma takve.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Robeez nemaju krzno iznutra
    One Robeez čizmice sa linka na prvoj strani imaju krzno iznutra, imam doma takve.
    Ok, možda čizmice, ali papuče ne.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Citiraj leptir prvotno napisa
    Ja imam jedno pitanje koji broj cipelica je potreban djetetu od godinu dana unaprijed hvala
    Uf Leptir to ti je jako individualno, ovisno o nožici, a neki bebači imaju visoki rist pa je jako teško kupiti pravu cipelicu, ali prosječna veličina za tu dob je 20 -21.
    Lea je prve korake radila u br.18 i 19, sada nosi br.20.
    A za brojeve, nemojte kupovat veće cipele (kaže fizijatar, ne ja), cipelice moraju bit na mjeru.
    Nama su objesnili: navuć na noge, staviti dijete da stane, provjeriti di je palac i di je peta, nesmije nigdje bit više odmalog prsta lufta.
    Nekada to nije dobar način jer dijete zna skvrčiti prste, a to ne vidiš u cipeli. Meni se čini da su ok orjentir ona ravnala za mjerenje u dućanu.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo danas sam 2 i po sata obrazovala tete prodavačice o dječjim cipelicama

Uglavnom: od onih laganih papučastih cipelica kakve je dosad nosio, nema NIJEDNIH iznad broja 19 (a nama treba 20).
    Svi prodavači odreda su se čudili što mu želim kupiti takve i rekli da njemu sada trebaju cipele s debelim đonom i anatomskim uloškom.

Teta prodavačica u bambiju (već otprije mi antipatična) kad sam rekla da tražim cipele sa savitljivim đonom koji je za početnike-hodače, malo bezobrazno mi je rekla: ma nemojte, a tko vam je to rekao?

Na kraju smo kupili ovaj šminkersko-funkcionalni kompromis sa crvenim zapetkom http://puma-shopping.zlio.com/Chauss...K-1-M.html#top izgledaju super uživo, imaju relativno savitljiv đon, lagane su, nemaju po sebi puno džidža, imaju pojačanu petu, ravne su unutra, jedino što su niske.

Nego, zanima me, u jednoj trgovini sportske opreme drže cipelice bibi. Nisam još čula za njih pa sam bila malo nepovjerljiva ali imaju sve one uvjete koje je netko gore naveo. Našla sam ih ovdje http://www.nextag.com/BIBI-KIDS--270...oes/brand-html i vidim da su dobile najviše ocjene. Ima li tko iskustva s tim cipelicama?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja uglavnom kupujem cipelice kojima se može izvaditi unutašnji uložak (Naturino, Primigi, Geox) pa na njega izvađenog stavim djetetovo stopalo i vidim točno gdje dođu prsti i je li veličina u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo danas dobili Robeez papučice. Baš su slatke (s dinosaurićima), ali malo prevelike. Naručila sam za 12-18 mj., jer N. ima veliku nožicu. Nema veze, bude ih kasnije nosil. Za sad ima HM-ove čarapice papučice. Iznenadila sam se kak su brzo došle- u nedjelju sam ih naručila.
    Sad još čekamo Preschoolians cipelice!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da li je netko vidio ili kupovao GUCIO cipelice? Izgledaju mi ful cool. Ja ih naručih paćemo vidjeti kada dođu

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lailah, super mi se čine. Ja još nisam odlučila koje ću... Ove mi se čine još najkompaktnije. Ali ne vidim cijenu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Naručila sam preko Slovenije. Evo linka MOJ ŠKRATEK

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dmagi10 prvotno napisa
    Mi smo danas dobili Robeez papučice. Baš su slatke (s dinosaurićima), ali malo prevelike. Naručila sam za 12-18 mj., jer N. ima veliku nožicu. Nema veze, bude ih kasnije nosil. Za sad ima HM-ove čarapice papučice. Iznenadila sam se kak su brzo došle- u nedjelju sam ih naručila.
    Sad još čekamo Preschoolians cipelice!
    Može info gdje si naručila Robeez? Tnkx.

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Na ovom siteu možete naručiti PRESCHOOLIANS i razne druge kvalitetne cipelice: http://www.liebeskind-shop.at/

Datum pristupanja
    Nov 2006

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj lailah prvotno napisa
    ja bi od njih naručila babylegs pa me baš zanima kolko te je izašla poštarina

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mene zanima kolika je cca poštarina pri naručivanju s tog austrijskog site-a i kako stvari stoje s carinjenjem i zaračunavanjem PDV-a pri ulazu u RH.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I glede pitanja o tenisicama, mi smo dosad imali dva puta Adidas - oba puta sam gledala da iznutra ne bude debelo futrovano nego tanki sloj (materijala ili kože) i bili smo jako zadovoljni, odnosno u njima je lijepo hodala (bez potepanja), a nogica joj se nije znojila čak ni ljeti. Jučer smo opet išli u potragu za tenisicama, ali kako nismo našli ništa zadovoljavajuće (relativno mekan đon, tanka unutrašnjost i mogućnost održavanja nakon uvaljivanja u blato ) ipak smo kupili klasične cipelice.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj emanina prvotno napisa
    ja bi od njih naručila babylegs pa me baš zanima kolko te je izašla poštarina
    Trenutno sam još u dogovoru s njima vezano za pošiljku. Javim ti kad sve rješim

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Naručila sam i papučice Shoo Shoos kod njih, plave sa žiraficom 8)

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Trenutno sam još u dogovoru s njima vezano za pošiljku. Javim ti kad sve rješim

odlično,čekam

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pronašla sam cijene za Gucio u Americi. 60 $ :shock: , tako da se više isplati naručivati u Europi.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ah taj Gucio. Meni se ova žena ne javlja kod koje sam ih htjela naručiti i vrlo sam . A čekala sam da mi samo pošalje podatke pa da platim . Jel zna tko njemački pa da vidi koliko koštaju u Austriji?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj Luka je 7,5 mjeseci sad, ne hoda još, ali voli cupkati kad ga držim pod pazuhićima i korača negdje stalno (pa taman i po zraku), što će reći, voli biti na nogama... za sada je u čarapicama, ali tako zna saviti prstiće da stoji samo na palcu...ili savije palac, a ostale prstiće raširi... stalno nešto petlja, šta ako se ozlijedi? :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To je sasvim normalno za njih i nema bojazni da se ozljede. Šta god oni sami rade je ok.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moram pitati za savjet jer nailazim na raznorazna mišljenja glede kupnje prvih cipelica.
    Dakle, moj Luka još ne hoda samostalno, hoda kad ga ja držim, diže se uz namještaj, i tak napravi korak, dva dok se drži....e sad- pošto već ide hladnije vrijeme a i sad će navršiti 11 mjeseci, mislila sam mu kupiti prve cipelice. I mislila sam da trebaju biti čvrste, visoke, sa uloškom. No, pročitala sam da ako ne hoda potpuno samostalno da mu ne smijem uzeti takve cipelice nego nekakve mekane, bez uloška, skoro pa ko čarapice. Hm, to mi se ne čini za van ići ko najsretnije riješenje, jer kak on sad korača dok ga ja držim i diže se na nogice nekak mi se čini da bi mu baš trebale te prave čvrste cipelice. Samo me još zbunjuje ovo sa uloškom. Treba biti uložak u cipelici ili moraju biti skroz ravne? Pliz, odgovorite ko zna!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure, evo ovdje možete pročitati o dječijim cipelicama - Children's Footwear Članak su pisali stručnjaci za stopala. Pusa nadam se da sam pomogla

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

lailah, znam ja njemački. što treba pitati i koga? nemam sad cajta za proučavati pa javi točno što želiš znati

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hm, vještičica, članak je perfektan ali ono kaj mene zanima je sljedeće:

Pre-walkers (babies and those still crawling) do not need shoes - they need booties or prewalking shoes that do not restrict the foot's movements. They should be flexible and not supportive, and conform to the shape of the foot.

The first "real" shoes can be used when the child first starts to walk unaided (usually around ages 9 to 18 months). Fitting toddlers shoes should follow the guidelines above. Encourage bare foot in protected environments (eg indoors).

A soft and pliable sneaker is usual ideal footwear for children at most ages, as long it has plenty of room for the toes.

Po tome Luka još ne treba PRAVE cipele, a znam neke mame koje su ih kupile dok im djeca nisu još potpuno samostalno hodala i isto naravno misle da su u pravu, da je to najbolje za njihovog bebača.
    E, zato ja vas pitam da li bi vi kupile ili ne još prave cipele?
    Oprostite ak davim, sve u naboljoj namjeri.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

izgleda da previše izfilozofirah.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    Ma jok Svi se mi trudimo naći (i kupiti) najbolje za naše bebaće. Moja M nema ništa na nogama osim čarapica, a i njih, većinom, vrlo stručno skine A hoda sama uz namještaj! Dok ne počne sama hodati bez držanja za okolinu, neće dobiti ni prave cipele. I to je to, što se nas tiče. Pusa svima

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Ma jok Svi se mi trudimo naći (i kupiti) najbolje za naše bebaće. Moja M nema ništa na nogama osim čarapica, a i njih, većinom, vrlo stručno skine A hoda sama uz namještaj! Dok ne počne sama hodati bez držanja za okolinu, neće dobiti ni prave cipele. I to je to, što se nas tiče. Pusa svima
    pa to i meni izgleda logično riješenje.
    daj mi još samo reci, ak nađeš snage prije nego me pošalješ kvragu , kaj budeš joj obula dok budete išle vani pa ju malo staviš da hoda dok ju ti pridržavaš? za doma mi je lako, ovo mene zanima! i hvala ti na no ignore!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

daj mi još samo reci, ak nađeš snage prije nego me pošalješ kvragu , kaj budeš joj obula dok budete išle vani pa ju malo staviš da hoda dok ju ti pridržavaš? za doma mi je lako, ovo mene zanima! i hvala ti na no ignore!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja Jana neću pridržavati. Meni je to logično. Kad će sam hodati - imat će cipele.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a zakaj ne pridržavati bebača? ozbiljno pitam. kaj nije dobro vježbati hodanje? :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Leta prvotno napisa
    lailah, znam ja njemački. što treba pitati i koga? nemam sad cajta za proučavati pa javi točno što želiš znati
    Tnx, ali skužila sam u čem je bio problem. Žena mi slala mailove ali ja ih nisam dobivala. I ne samo njene nego sve. I sad sam ih odjednom dobila ravno 100 komada. Za pop.....

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

E, do sad je apsolvirano kakve cipele. To sam skuzila.
    Sad mene zanima, jerbo ima oprecnih misljenja, da li ulozak u cipelici mora biti anatomski ili ravan? Kazu da ne smije biti anatomski. Zasto?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja se pridržavam onoga što mi je onomad rekao ortoped - Sve što dijete može samo da uradi, ono to i smije. Kad hoda, dijete hoda samo. Kad ga pridržavaš za ruke i tako hoda, to ono ne radi samo. Ti mu "pomažeš" A hodanje vježbaju isto tako sami - drže se za namještaj, zidove, noge odraslih ukućana i - hodaju koliko su u stanju. Kad se umore - sjednu.
    A vani smo u slingu, nisam je nikad do sad vadila van da se "šeće". Dovoljno joj je zanimljivo gledati okolo iz "odrasle" perspektive. Pusa

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

e, ovo mi je stvarno prvi glas! još iz djetinjstva pa nadalje imam slike u glavi kak se djeca pridržavaju dok se kao uče hodati. prvo kao s dvije ruke onda samo s jednom. ...stvarno nisam pojma imala da je to out. đi, u kakvoj zabludi živjeh do sada....znači, bebač se ne dira, nego dok sam hoće hodati bude hodao - sam dobro shvatila?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jesi happ...ess

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A ja mom "pomažem" u hodu . Ne stalno, tu i tamo. I kaj sad? Da prestanem?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jes...pa jesi li ga učila refleksu sisanja?? il da gleda?? il da miče rukama?? i sl.... kad mozgu dođe a guzi se sprdne ...voila..i hodaju!!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imaš prav. Nego kad se digne uz moju nogu onda ga uhvatim za ručice i prošećemo. Mislim da ćemo toj tehnici odnosno metodi reći

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    jesi happ...ess
    :?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e, ovo mi je stvarno prvi glas! još iz djetinjstva pa nadalje imam slike u glavi kak se djeca pridržavaju dok se kao uče hodati. prvo kao s dvije ruke onda samo s jednom. ...stvarno nisam pojma imala da je to out. đi, u kakvoj zabludi živjeh do sada....znači, bebač se ne dira, nego dok sam hoće hodati bude hodao - sam dobro shvatila?

yes...dobro si shvatila happyness

sad jasnije!!?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne, ovaj ess na kraju me jaaako asocira na nekaj, znaš. al, nevermind!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Eh, dok ja virnem ovamo, vi ste već sve razjasnile.
    Da, tako sam mislila - ja Janu nisam pomagala da se posjedne dok nije sam uspio i ostao sjediti. Nisam ga dizala na noge ili mu dala da hopsa dok ga držim. Jedan dan se sam uhvatio za prečkicu od kinderbeta i ustao. I sad šiba uz namještaj, ali ga ja nikad ne hvatam za ručice da bi hodao.
    U zgradi sam vidjela djevojčicu koju je mama "učila" hodati tako da ju drži za obje ruke ispružene prema gore. Mala sad hoda samostalno s obje ruke u zraku iznad glave. Prestrašno.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Leta prvotno napisa
    U zgradi sam vidjela djevojčicu koju je mama "učila" hodati tako da ju drži za obje ruke ispružene prema gore. Mala sad hoda samostalno s obje ruke u zraku iznad glave. Prestrašno.
    :shock: Grozno. To jadno djetešce će trebati vremena i vremena da nauči kako se pravilno hoda.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A da vidiš njih - preponosni kako im je dijete mlado "a već hoda". Mala kad stane spusti ručice. Onda podigne nožicu za prvi korak i - hop - obje ručice u zrak za ravnotežu. I tako stalno.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ček, ček - ja Petru nisam nikad tako vodala, ona je sama prohodala, ali kad hoda onda sama digne onako ručice u zrak radi ravnoteže, sad mi nije jasno - onako u ravnini ramena drži rukice

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •