Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Hobotnica - the best of ...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Hobotnica - the best of ...

Moj muž će spremati bakalar (ha, ha, ha! ), a ja ipak ne bi željela biti gladna na Badnjak.
    Ja sam si zamislila nešto fino, hobotnicu i zanimaju me vaši najbolji recepti ...
    Pečena hobotnica ... može i bolje, salata od hobotnice ... može i više ...
    Jedanput sam jela nešto što je valjda nekakva "šalša od hobotnice", možda sam pobrkala, ali stvar je bila mrak od okusa, a ja nikad nisam uspjela dobiti recept ...
    Naravno, sve od hobotnice, muzagavaca i sl. životinja je dobrodošlo ...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uzmes lijepu zdravu hobotnicu i narezes je. krompir narezes na kocke, malo posolis, a smjesom persina, cesnjaka, vegete, 1 dcl ulja - prelijes preko hobotnice i krompira.

stavis alufoliju i u zagrijanu pecnicu. kad je ukuhano i skoro gotovo izvadis foliju i pustis jos 15-tak minuta da porumeni.

bude stvarno mljac!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod spremanja hobotnice, na bilo koji način, meni je najvažnije da je kupim ranije i zamrznem - poslije se lakše priprema i nije žilava.

Najjjednostavniji način je da je staviš u tepsiju, oko nje nekoliko cijelih krumpira (koji će poprimiti ružičastu boju od soka koji će pustiti hobotnica), staviš maslinovo ulje i kad bude gotovo obilno pospeš češnjakom i peršinom. Ja uz krumpir stavim peći i polovice crvenog luka i cijele glavice češnjaka.

Drugi način je salata - skuhaš hobotnicu, narežeš, dodaš luk i začine. Ako hoćeš, možeš staviti i kuhanog krumpira narezanog na kockice.

Treći način je da napraviš umak na crveno: propržiš luk, dodaš prokuhane komadiće hobotnice, uvaljaš pelate i začine i to je to.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Za promjenu moze na portugalski /spanjolski:
    Ociscenu (bez utrobe) hobotnicu (moze i vecu) zamrznem na 48 sati i skuham u pretis loncu 20 min.

Kad se ispuse lonac, izavdim, ocistim od viska kozice (ne sve samo velike komade) razrezem jos toplo zalijem maslinovim uljem i crvenom mljevenom paprikom (slatkom ali moze i ljutom).

Topla je najbolja, ali moze i 2. dan, samo mora biti na sobnoj temperaturi.

U slast.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hobotnica u crnom vinu...jedno od najboljih jela koje sam ikada probao/kuhao...naravno riječ je o sirotinjskom dalmatinskom jelu koje je procvatom turizma postalo delikatesa i jedno od skupljih jela po restoranima...samo potražite recept, ima ga valjda negdje na netu.
    A kad kuhate hobotnicu stavite na hobu od 2 kg jedno 1 dcl rakije i pluteni čep, nakon par sati kuhanja mekana je ko piletina

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ZliVuče, kod tebe u svakom receptu ima alkohola!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moja omiljena:
    hobotnica, luk, cesnjak, dosta svjezeg paradajza, crno vino, puno maslinovog ulja, persin, papar (pazi sa solju, hobotnica se najcesce uopce ne treba soliti), krumpir. sve ugurbo izrezano.
    peci pod folijom dosta dugo, dok se ne stvori gusti tamni sos, zadnjih pol sata peci bez folije da se stvori korica na krumpiru

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

čuj, ja sam vladar kuhinje...
    a dobra kuhinja nikako ne ide bez alkohola...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obožavam hobotnicu, posebno onu sto tata izvadi iz mora

kuhana ili pečena u rolu - meni je znag da je spremljena to što joj se lagano vilicom odvajaju pipci od krakova.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hobotnica će biti mekana kao putar ako ju prije pripreme dva puta uronite u kipuću slanu vodu-znači kad voda provri uronite i izvadite,pričekajte da opet provri pa još jednom tako.I tada ju ne morate zamrzavati prije pripreme a isto je mekana!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ZliVuk prvotno napisa
    i pluteni čep, nakon par sati kuhanja mekana je ko piletina
    nije iz prve ruke, al vele da taj čep ima grah-efekt
    eto, ako nećete poslije na misu ili neko drugo mjesto gdje ne možete neopazice puštati golubove..... go for it!!!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

bas super za ove recepte.
    nasla sam na dolcu na polupodestu hobotnice ociscene i vakumirane, pa ih svaki put kupim kad sam u zagrebu.
    spremam ih onako kao sandraf (ali bez vegete ), sami mi nikad ne budu onako ukusne kao u restoranu. da li je to zbog peke ili mog nemajstorstva??? :/
    bas cu isprobati i ove druge recepte.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nedavno sam probala nešto jako fino, al ne znam sastojke, možda ih možemo same smisliti. Elem, ovoliko sam dokučila: skuha se hobotnica, krupnije se samelje i rade štapići, otprilike kao prosti prst i prže u ulju. Maslinovom. Sigurno ide češnjak i peršin, vjerojatno malo brašna i možda (ili ne) jedno jaje. Što bi još moglo ići da ispadne kompaktna masa koja se fino može oblikovati, uvaljati u brašno i pržiti?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hobotnica je najmekša i najbolja za spremat iz leda, omekša. Moj tata je ribar i njegova je da sa hobom nikad neznaš. može se stisnut, da od ručka dobiješ ništa, može bit preslana, može unatoč ledu biti tvrda ko kamen - sve provjereno iz prve ruke, zato uz hob. spremajte backup.
    lipa je pečena u komadu u rerni ili pod pekom s dosta kumpira na polovice jer su meni oni slađi od hobe, ništa ne solit jer h zna poludit event. malo bijelog vina, lagano pod foliju i kanije malo otkrit da ispari - kad je peka onda izlit.
    na salatu, kuhanu izrezat na komadiće, začinit kvasinom, lukom,peršinom, event.dodat kuhani kumpir (tu su bolje manje hobe)
    Na gargadu - na fete složit s bilokojom drugom bijelom morskom ribom - grdobina je za to zakon, fete krumpira crvenog luka, peršina i češnjaka, zalit sve s dec bijelog vina i dodat koju kap prošeka malo soli i malo, pola deca vode i sve kuhat poklopljeno 30-tak min. - uz sve ide samo extra djevičansko maslinovo ulje,.
    dobar tek

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •