Hobotnica je najmekša i najbolja za spremat iz leda, omekša. Moj tata je ribar i njegova je da sa hobom nikad neznaš. može se stisnut, da od ručka dobiješ ništa, može bit preslana, može unatoč ledu biti tvrda ko kamen - sve provjereno iz prve ruke, zato uz hob. spremajte backup.
lipa je pečena u komadu u rerni ili pod pekom s dosta kumpira na polovice jer su meni oni slađi od hobe, ništa ne solit jer h zna poludit event. malo bijelog vina, lagano pod foliju i kanije malo otkrit da ispari - kad je peka onda izlit.
na salatu, kuhanu izrezat na komadiće, začinit kvasinom, lukom,peršinom, event.dodat kuhani kumpir (tu su bolje manje hobe)
Na gargadu - na fete složit s bilokojom drugom bijelom morskom ribom - grdobina je za to zakon, fete krumpira crvenog luka, peršina i češnjaka, zalit sve s dec bijelog vina i dodat koju kap prošeka malo soli i malo, pola deca vode i sve kuhat poklopljeno 30-tak min. - uz sve ide samo extra djevičansko maslinovo ulje,.
dobar tek