-
Aparat za sladoled
Mi smo gurmani i obožavamo sladoled. Na netu smo pronašli neke adresese za kupnju aparata za sladoled, ali ništa u hrvatskoj. da li netko ima i gdje je kupio
-
-
Evo, ja stavljam svoje koje sam dobila uz aparat za sladoled.
U većini recepata su jaja, ali mislim da bi možda moglo i bez njih.
Ja ih koristim, dobivam svježa domaća, pa šta bude.
Jedino to imam.
PRIPREMA SIRUPA
- posuda od rostfraja
- drvena žlica
- za 3 dl sirupa - 2 dl vode i 20 dkg šećera
- za 4 dl sirupa - 2, 75 dl vode i 2,75 dkg šećera
Stavite vodu o šećer u zdjelu i dobro promješajte. Stavite zdjelu na šparet na nisku temperaturuRastopite šećer stalno mješajući.Otklanjajte pjenu oja se stvara na površini. Kukajte oko 1 min, maknite sa vatre i pustite da se ohladi.
SORBET OD LIMUNA
- sok polovine naranče
- 1,75 dl svježeg soka od limuna
- 3 dl sirupa
- 1/2 bjelanjka
Umješajte sok od limuna i naranče u sirup. Umutite bjelanjak, dok ne bude gotovo čvrst i dodajte ga u smjesu. Sve dobro promješajte
Priprema : 25 - 35 min.
KIWI - SORBET
25 dkg svježeg narezanog kivija
sok 1/2 limuna
1,5 dl sirupa
Pasirajte kivi zajedno s limunovim sokom i sirupom. Sve dobro promješajte
Priprema : 25 - 35 min.
OSNOVNI RECEPT ZA SLADOLED
2 žutanjka
2,5 dl mlijeka
1,5 dl slatkog vrhnja
7,5 dkg šećera
5 g vanilin šećera
Mješajte žutanjke, šećer i vanilin šećer, dok smjesa ne postane pjenasta i mješajući dodajite mlijeko.Istucite slatko vrhnje dok ne postane skoro čvrsto. Sve sastojke smješajte i dobro promješajte.
Priprema : 40 - 50 min.
Napomena : osnovni recept možete poboljšati dodavanjem npr. :
- 3 dkg narezanih lješnjaka, badema ili kikirikija
- 4 dkg usitnjenog kandiranog voća
- 3 dkg ribane tamne čokolade ili 8 g cimeta
Ovi sastojci dodaju se otprilike na polovini pripreme, a cimet se može umješati u žutanjak.
SLADOLED OD ČOKOLADE
1 žutanjak
7 dkg šećera
15 g kakaa
2 dl mlijeka
1,25 dl slatkog vrhnja
Mješajte žutanjke sa šećerom, kakaom i 1/2 dl mlijeka, dok se kakao ne otopi. Dodajte zatim ostatak mlijekai dobro promješajte. Istucite slatko vrhnje da bude gotovo čvrsto.Dodajte kakao u šlag i sve dobro promješajte.
Priprema : 40 - 45 min.
SLADOLED OD BANANA
20 dkg zrelih banana
sok od 1/2 limuna
7,5 dkg šećera
1,5 dl mlijeka
1/2 dl slatkog vrhnja
Pasirajte banane zajedno s limunovim sokom i šećerom. Umješajte zatim slatko vrhnje i mlijeko.
Priprema : 30 - 35 min.
SLADOLED OD VANILIJE
4 žutanjka
6,5 dkg šećera
5 g vanilin šećera
2 dl mlijeka
1,25 dl slatkog vrhnja
Žutanjke, šećer i vanilin šećer miksajte dok ne dobijete skoro bijelu smjesu.Lagano zagrijte mlijeko. Dodajte slatko vrhnje u žutanjke i dodajite malo po malo zagrijano mlijeko.kada su svi sastojci dobro izmješani izlijte ih u lonac.Zagrijavajte smjesu uz stalno mješanje na umjerenoj temperaturi oko 2 min, ali ju ne smijete kuhati. Ostavite smjesu u hladnjak da se ohladi.
SLADOLED OD KAVE
1 žutanjak
6 g instant kave
7 dkg šećera
2 dl mlijeka
1,5 dl slatkog vrhnja
5 g vanilin šećera
Pomješajte kavu s toplom vodom i pustite da se ohladi.. Promješajte jaja sa šećerom, kavom i mlijekom. Istucite slatko vrhnje da bude gotovo čvrsto i dodajte smjesu sa žutanjcima. Sve dobro promješajte
Napomena: u sladoeld možete dodati i 4 dkg strugane čokolade i to na polovini pripreme.
SLADOLED OD VOĆNOG JOGURTA
17,5 dkg voća, jagode borovnice i sl.
8 dkg šećera
0,5 dl slatkog vrhnja
2,5 dl jogurta
2 čajne žličice soka od limuna¸
Operite voće, propasirajte ga zajedno sa šećerom i sokom od limuna. Dodajte jogurt i vrhnje. Sve dobro promješajte.
Priprema : 30 - 40 min.
SLADOLED OD ANANASA
17,5 dkg svježeg ananasa
10 dkg šećera ili šećera u prahu
2,5 dl slatkog vrhnja
1/2 žličice soka od limuna
Izreži ananas i ispasiraj ga zajedno sa šećerom i sokom od limuna. Malo umutite šlag i dodajte smesu s ananasom unutra. Sve dobro izmješajte.
Priprema : 45 - 55 min.
SLADOLED OD JAGODA
20 dkg svježih jagoda
7 dkg šećera
1 žlica soka od limuna
1 žutanjak
1,75 dl mlijeka
0,5 dl slatkog vrhnja
Jagode operite i ispasirajte sa sokom od limuna i mlijekom. Izmješajte žutanjakUmutite slatko vrhnje dok ne postane skoro čvrsto. Pomješajte slatko vrhnje i žutanjak i onda sve zajedno dobro izmješajte.
Priprema : 30- 40 min.
-
-
Ja kupila u Konikomu, Filipsov aparat za nekih 400 kn. prije godinu dana.
-
Ikakav je sladoled?
Mislim dali se isplati?
-
Sladoled je dobar, tokom smrzavanja se stalno miješa tako da nije igličast. Napraviš po ukusu koji voliš. Jedino što taj dan možeš napraviti samo jednu vrstu.
Ja volim voćne i pravim sa manje šećera tako da meni paše. Inače sam manijak za sladoled pa kad bi pojela sve one E-ove i onoliko šećera - nebi valjalo.
-
Čini se zgodno,hvala na informaciji
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma