Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Aparat za sladoled

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    121

    Početno Aparat za sladoled

    Mi smo gurmani i obožavamo sladoled. Na netu smo pronašli neke adresese za kupnju aparata za sladoled, ali ništa u hrvatskoj. da li netko ima i gdje je kupio

  2. #2

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZG-Dubrava
    Postovi
    243

    Početno

    Evo, ja stavljam svoje koje sam dobila uz aparat za sladoled.
    U većini recepata su jaja, ali mislim da bi možda moglo i bez njih.
    Ja ih koristim, dobivam svježa domaća, pa šta bude.
    Jedino to imam.



    PRIPREMA SIRUPA

    - posuda od rostfraja
    - drvena žlica
    - za 3 dl sirupa - 2 dl vode i 20 dkg šećera
    - za 4 dl sirupa - 2, 75 dl vode i 2,75 dkg šećera

    Stavite vodu o šećer u zdjelu i dobro promješajte. Stavite zdjelu na šparet na nisku temperaturuRastopite šećer stalno mješajući.Otklanjajte pjenu oja se stvara na površini. Kukajte oko 1 min, maknite sa vatre i pustite da se ohladi.

    SORBET OD LIMUNA

    - sok polovine naranče
    - 1,75 dl svježeg soka od limuna
    - 3 dl sirupa
    - 1/2 bjelanjka

    Umješajte sok od limuna i naranče u sirup. Umutite bjelanjak, dok ne bude gotovo čvrst i dodajte ga u smjesu. Sve dobro promješajte
    Priprema : 25 - 35 min.


    KIWI - SORBET

    25 dkg svježeg narezanog kivija
    sok 1/2 limuna
    1,5 dl sirupa

    Pasirajte kivi zajedno s limunovim sokom i sirupom. Sve dobro promješajte
    Priprema : 25 - 35 min.


    OSNOVNI RECEPT ZA SLADOLED

    2 žutanjka
    2,5 dl mlijeka
    1,5 dl slatkog vrhnja
    7,5 dkg šećera
    5 g vanilin šećera

    Mješajte žutanjke, šećer i vanilin šećer, dok smjesa ne postane pjenasta i mješajući dodajite mlijeko.Istucite slatko vrhnje dok ne postane skoro čvrsto. Sve sastojke smješajte i dobro promješajte.
    Priprema : 40 - 50 min.

    Napomena : osnovni recept možete poboljšati dodavanjem npr. :
    - 3 dkg narezanih lješnjaka, badema ili kikirikija
    - 4 dkg usitnjenog kandiranog voća
    - 3 dkg ribane tamne čokolade ili 8 g cimeta

    Ovi sastojci dodaju se otprilike na polovini pripreme, a cimet se može umješati u žutanjak.



    SLADOLED OD ČOKOLADE

    1 žutanjak
    7 dkg šećera
    15 g kakaa
    2 dl mlijeka
    1,25 dl slatkog vrhnja

    Mješajte žutanjke sa šećerom, kakaom i 1/2 dl mlijeka, dok se kakao ne otopi. Dodajte zatim ostatak mlijekai dobro promješajte. Istucite slatko vrhnje da bude gotovo čvrsto.Dodajte kakao u šlag i sve dobro promješajte.
    Priprema : 40 - 45 min.


    SLADOLED OD BANANA

    20 dkg zrelih banana
    sok od 1/2 limuna
    7,5 dkg šećera
    1,5 dl mlijeka
    1/2 dl slatkog vrhnja

    Pasirajte banane zajedno s limunovim sokom i šećerom. Umješajte zatim slatko vrhnje i mlijeko.
    Priprema : 30 - 35 min.


    SLADOLED OD VANILIJE

    4 žutanjka
    6,5 dkg šećera
    5 g vanilin šećera
    2 dl mlijeka
    1,25 dl slatkog vrhnja

    Žutanjke, šećer i vanilin šećer miksajte dok ne dobijete skoro bijelu smjesu.Lagano zagrijte mlijeko. Dodajte slatko vrhnje u žutanjke i dodajite malo po malo zagrijano mlijeko.kada su svi sastojci dobro izmješani izlijte ih u lonac.Zagrijavajte smjesu uz stalno mješanje na umjerenoj temperaturi oko 2 min, ali ju ne smijete kuhati. Ostavite smjesu u hladnjak da se ohladi.
    Priprema : 40 - 45 min.


    SLADOLED OD KAVE

    1 žutanjak
    6 g instant kave
    7 dkg šećera
    2 dl mlijeka
    1,5 dl slatkog vrhnja
    5 g vanilin šećera

    Pomješajte kavu s toplom vodom i pustite da se ohladi.. Promješajte jaja sa šećerom, kavom i mlijekom. Istucite slatko vrhnje da bude gotovo čvrsto i dodajte smjesu sa žutanjcima. Sve dobro promješajte
    Priprema : 40 - 45 min.

    Napomena: u sladoeld možete dodati i 4 dkg strugane čokolade i to na polovini pripreme.


    SLADOLED OD VOĆNOG JOGURTA

    17,5 dkg voća, jagode borovnice i sl.
    8 dkg šećera
    0,5 dl slatkog vrhnja
    2,5 dl jogurta
    2 čajne žličice soka od limuna¸

    Operite voće, propasirajte ga zajedno sa šećerom i sokom od limuna. Dodajte jogurt i vrhnje. Sve dobro promješajte.
    Priprema : 30 - 40 min.


    SLADOLED OD ANANASA

    17,5 dkg svježeg ananasa
    10 dkg šećera ili šećera u prahu
    2,5 dl slatkog vrhnja
    1/2 žličice soka od limuna

    Izreži ananas i ispasiraj ga zajedno sa šećerom i sokom od limuna. Malo umutite šlag i dodajte smesu s ananasom unutra. Sve dobro izmješajte.
    Priprema : 45 - 55 min.



    SLADOLED OD JAGODA

    20 dkg svježih jagoda
    7 dkg šećera
    1 žlica soka od limuna
    1 žutanjak
    1,75 dl mlijeka
    0,5 dl slatkog vrhnja

    Jagode operite i ispasirajte sa sokom od limuna i mlijekom. Izmješajte žutanjakUmutite slatko vrhnje dok ne postane skoro čvrsto. Pomješajte slatko vrhnje i žutanjak i onda sve zajedno dobro izmješajte.
    Priprema : 30- 40 min.

  4. #4

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    189

    Početno

    Hvala! :D :D

  5. #5
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja kupila u Konikomu, Filipsov aparat za nekih 400 kn. prije godinu dana.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    267

    Početno

    Ikakav je sladoled?
    Mislim dali se isplati?

  7. #7
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Sladoled je dobar, tokom smrzavanja se stalno miješa tako da nije igličast. Napraviš po ukusu koji voliš. Jedino što taj dan možeš napraviti samo jednu vrstu.
    Ja volim voćne i pravim sa manje šećera tako da meni paše. Inače sam manijak za sladoled pa kad bi pojela sve one E-ove i onoliko šećera - nebi valjalo.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    267

    Početno

    Čini se zgodno,hvala na informaciji

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •