Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Začepljen nosić

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Začepljen nosić

Imali netko još kakav savjet o začepljenom nosonji- to sad traje tjedan dana- navečer nasjeckam crveni luk i stvarno fino pajkimo ali po danu nikako -prvih dana sam ga redovno špricala i kapala fiziološku pa pokušavala pumpicim očistit- al sad je šefica skužila pa samo vrti glavom lijevo desno čim se probam približit nosu- jučer smo išli pedici koja nam je dala kapi koje se koriste samo pet dana i fiziološku koju sad špricom pumpnem u nosonju -ako pogodim - ponekad ju cijelu okupam kolko se rita- inače je zdrava fino papa nema temp. igra se- sve 5 ali nos?!?!?!
    Malo me brine jer mislim da to sad dugo traje :?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nažalost, kod male djece samo fiziološka i kapi koje ordinira pedica. Važno je čistiti nos, tako da probajte nekako izvlačiti pumpicom. Postoje ručne pumpice i one na bateriju, ali su puno skuplje. Ja sam kombinirala oboje. Bit će lakše kad dijete samo nauči ispuhavati.
    Ono što još možeš napraviti jest kupiti korijen bijelog sljeza pa doma napraviti kapi za nosić. Njih smiješ kapati i malom djetetu. Poanta je u sluzima kojima je sljez bogat tako da će vlažiti sluznicu. Evo ti jedan link pa pročitaj kako se spravljaju i kako doziraju:
    http://www.jgl.hr/proizvodi.php?kate...b=32&subsub=14

Želim da što prije nosić prestane curiti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nama je pedijatrica rekla da se s običnim pumpicama kod malih beba ponekad ne izvuče sav sekret, a povuče ga iz sinusa i tada lakše dođe do upale uha. Kaže da je zato puno bolja pumpica na baterije. kad povuče, nemreš vjerovati šta sve izađe.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Eto sad vidim da nisam napisala da je Lani 7,5 mjeseci a upravo smo špricnuli fiziološku i stvarno izađe dosta al uglavnom su baš oni prozirni sluzavi ružni balci- odvratno kako sam to sad opisala - idem napravit kapi od sljezovog čaja pa malo kapat i to
    inače thanks :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi čistimo nosić sa fiziološkom otopinom i Chicco pumpicom za nos. Ta mi je najbolja jer ima silikonski nastavak, dok sve ostale imaju od tvrde plastike. Pretpostavljam da je ona na baterije bolja, ali mi je preskupa, a sa ovim se skroz dobro snalazimo.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i mi smo imali tih problema, sigrno misec ipo, kapaj i izvlaci, nema ti druge

OT: prekrasan avatar!!! (Nanna)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Inače fiziološku koristimo obilno. Probali smo sve i najbolje sam uspjela izvući iz nosića sa cjevčicama.
    Preporodili smo se kad smo kupili baby inhalator-pingvin jer više nismo imali potrebe za izvlačenjem. Ipak su to sve nasilni zahvati.
    Ovako čim se malo začepi nosić nama je inhalator u pogonu. Inhaliramo samo sa fiziološkom, a po preporuci pedijatrice sve boleštine liječimo dodacima u inhalator. Korištenje inhalatora se preporučuje i za svakodnevnu upotrebu jer ovlažuje sluznicu nosića. Maloga inhaliram dok spava, dok si curka inhalira sama i usput se igra. Nama je savršeno i ne bi mogli više bez njega. Jedna od stvari koja se višestruko isplatila. Toplo preporučujem

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jel netko isprobao Nivea sprej za nos?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj filipova mama prvotno napisa
    Nama je pedijatrica rekla da se s običnim pumpicama kod malih beba ponekad ne izvuče sav sekret, a povuče ga iz sinusa i tada lakše dođe do upale uha. Kaže da je zato puno bolja pumpica na baterije. kad povuče, nemreš vjerovati šta sve izađe.
    Pumpica na baterije je i nama bila bolja. Samo moram priznati da mi je trebalo duže da se uvježbam kako što brže i efikasnije izvući sekret.
    Ipak, mislim da ćete svi odahnuti kad vam djeca sama budu znala ispuhati nos. Nas je to spasilo...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dokle god im začepljen nos ne smeta kod dojenja, ja ništa ne radim osim malo fiziološke jednom ili dvaput dnevno.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Imamo stalno problema s nosićem. Dok nismo kupili pumpicu na baterije bilo je grozno. Stvarno se isplati i toplo ju preporučujem. :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Fairy prvotno napisa
    Imamo stalno problema s nosićem. Dok nismo kupili pumpicu na baterije bilo je grozno. Stvarno se isplati i toplo ju preporučujem. :D
    I mi imamo problema s disanjem, no to je zbog uvećanog 3. krajnika. Kod prehlada je bilo grozno dok nismo kupili one cjevčice što se prikopčaju na usisavač. To je nezamislivo što izvuče iz nosa. Puno su nam pomogle.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •