Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Guzomazi

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Guzomazi

Od nadobudne tete iz Njemacke dobili smo na dar Bubchen kolekciju za bebe. Kupku, sampon i 500 ml baby kreme. Do sada sam malome mazala sa Pavlovickom iz DM-a. I sve bi bilo ok da nisam pocela cackati po forumu, listati literaturu i naisla na clanak gdje se naglasava da je zabranjena primjena krema i losiona koji sadrze bornu kiselinu, kamfor i :shock: alkohol (navodno moze izazvati akutno otrovanje). Za Pavlovicku znam da u njoj ima borne kiseline. I kopka me i kopka. Gledam tu Bubchen (lezi u ladici vec 2 mjeseca) ali koga god pitam niko ju ne koristi. U njoj ima cinka, kamilice, pcelinjeg voska, pudera, ulja od zitarica... i jos stosta. Navodno u njoj nema boja, konzervansa ni parafinskog ulja. Jel ima neko kakvih saznanja o toj kremici? Inace sa guzom nemamo nikakvih problema. :/ [/b]

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ta kolekcija ima u DM-u i znam dosta ljudi koji je koriste.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I sve bi bilo ok da nisam pocela cackati po forumu, listati literaturu i naisla na clanak gdje se naglasava da je zabranjena primjena krema i losiona koji sadrze bornu kiselinu, kamfor i alkohol (navodno moze izazvati akutno otrovanje). Za Pavlovicku znam da u njoj ima borne kiseline.
    Ja korisim Pavlovićku. :shock: Pa kaj je to stvarno opasno?[/quote]

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nemojte me strašiti, i ja je koristim... :/

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa, ljudi, to se maže na kožu. ne jede se. kako bi moglo nastati takvo otrovanje?!
    postajem jako skeptična prema takvim istraživanjima. sve je toksično u prevelikoj količini.
    kak smo mi ostali svi živi, a nije se za hrpu toga znalo i trackali su nas s takvim kremama kad smo bili mali. ne treba bit tak paranoičan. ipak su to sve kreme namjenjene upravo dječjoj koži.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MalaBuba prvotno napisa
    pa, ljudi, to se maže na kožu. ne jede se. kako bi moglo nastati takvo otrovanje?!
    postajem jako skeptična prema takvim istraživanjima. sve je toksično u prevelikoj količini.
    kak smo mi ostali svi živi, a nije se za hrpu toga znalo i trackali su nas s takvim kremama kad smo bili mali. ne treba bit tak paranoičan. ipak su to sve kreme namjenjene upravo dječjoj koži.
    Potpisujem

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bubchen su koristila razna rodilišta u Njemačkoj,pa je valjda provjereno kvalitetna kozmetika!(tako čula)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj MalaBuba prvotno napisa
    Imaš pravo. Nemremo oko svega dizati frku.

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Valjda danas svasta pisu. Pa i u Penatenu ima alkohola, a mama je mene s tim mazala. Jedino mi ta borna kiselina ne lezi. Vidjet cu kak ce se Bubchen ponasat pa javim. Inace bi uzela JGL, ali u njoj nema nista cinka a on ipak stiti kozu od vlage. Prvi put sam mama pa se svega previse brinem. MM me zeza da previse citam deklaracije.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

bornu kiselinu ne sadrži svaka "Pavlovićka", jer ima ih od različitih proizvođača. Jedina za koju ja znam da ju sadrži je Originalna Pavlovićeva mast, proizvedena u Srbiji, a može se kupiti u DM-u.
    Pavlovićke iz ljekarni obično nemaju BK.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    bornu kiselinu ne sadrži svaka "Pavlovićka", jer ima ih od različitih proizvođača. Jedina za koju ja znam da ju sadrži je Originalna Pavlovićeva mast, proizvedena u Srbiji, a može se kupiti u DM-u.
    Je, sad sam pogledala. Nema ni moja BK.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam dobila tu Bubchenovu kremu za guzu, ali mi bas i nije nesto. inace nemamo problema s guzom, ali kad sam njome mazala, cinilo mi se kao da bi mogla pocrvenit.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jozefina prvotno napisa
    Valjda danas svasta pisu. Pa i u Penatenu ima alkohola, a mama je mene s tim mazala. Jedino mi ta borna kiselina ne lezi. Vidjet cu kak ce se Bubchen ponasat pa javim. Inace bi uzela JGL, ali u njoj nema nista cinka a on ipak stiti kozu od vlage. Prvi put sam mama pa se svega previse brinem. MM me zeza da previse citam deklaracije.
    i ja sam prvi put mama, ali volim da me vodi instinkt, a ne deklaracije. ništa ti više na ovom svijetu nije zdravo, ali da li treba od svega strepiti? mislim da ne.
    opusti se malo.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

za bubchen sam čula da je jako kvalitetna kozmetika. osobno koristim jgl kremu, ali čisto zato što mi je najjeftinija (ona najveća, u šparu). a to za bubchen sam čula od frendice kad im je trebala za djeda .
    čovjek je bio vezan za krevet nekih 6-7 godina pa su trebali nešto kvalitetno zbog dekubitusa i uzeli prvo penaten. onda im je neka susjeda/rođakinja (ne znam) koja radi u Njemačkoj rekla za bubchen da je od svih tih krema i kremica u tom rangu daleko najbolja, da ju koriste i u rodilištima i u stacionarima u staračkim domovima. istina da je ovo sad iz treće ruke, ja samo prenosim kaj sam čula.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Točno! Pavlovićeve kreme koje rade u ljekarnama ne sadrže bornu kiselinu. Ali uvijek kad kupujete u nekoj novoj ljekarni, pitajte ljekarnika. On mora znati vam reći.
    BTW, BK se polako izdacuje iz prakse zbog toksičnosti tako da danas sve manje liječnika propisuje preparate s BK. Pogotovo kad postoji toliko puno zamjenskih proizvoda.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sad sam i ja pod šokom radi BK, koristim originalnu P. dakle iz Srbije.

Srećom koristim je rijetko.
    No nači ću neku alternativu. Iako - stavljam je samo po noći i odlična je protiv osipa, tako da...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    No nači ću neku alternativu. Iako - stavljam je samo po noći i odlična je protiv osipa, tako da...
    Uzmi običnu Pavlovićevu. Iz ljekarne ili od JGL-a.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •