Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Dabroston

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Dabroston

Trudna sam, u 7 tj.Pijem ga 3x1 2 tjedna. Imam mučnine, grozan osjećaj u želudcu, nešto kao gastritis po cijeli dan, ponekad glavobolje, temperaturu oko 37, sve mi smrdi, umorna sam...Zanima me je li to vezano samo za trudnoću, ako je hvala Bogu na tome, ne žalim se, ili dabroston ima navedene nuspojave???

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam pila dabrostone, ali nisam imala takve probleme, mislim da su to jednostavno trudničke tegobe. Ne znam piješ li prenatal ili neke druge vitamine za trudnice, meni je bilo loše od prenatala pa sam ga prestala uzimati.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dobrodosla medju trudnice,sve su ti to trudnicki simptomi

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma znam, ja sam bila sretna kad su počele tegobe jer u prošloj izgubljenoj trudnoći ih nije bilo pa mi je to kao neki znak da je ok...pa onda negdje pročitala da i dabraston može uzrokovati slično pa sam malo zbunjena...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Podižem! Trudna sam 12+3, pijem dabroston 2x1 od 7 nedelje, zbog sukrvice koja mi se javljala. U međuvremenu je to preraslo u smeđi sluzavi končić (kao sticky iscedak, samo obojen) i to ne svaki dan nego svaki četvrti-peti, što meni ne izgleda zabrinjavajuće, a može biti da mi je to i zbog ureaplazme. Ostalo mi je još par tableta (za još 3-4 dana) i doc mi je rekla da ne moram da ga kupujem više, nego da popijem to što je ostalo.
    Čitala sam ovde dosta o tome da on mora postepeno da se ukida, a ne odjednom prestati, pa me to zbunjuje. Ne znam kako da prestanem da ga pijem. Da uzimam sad samo po jednu tbl dnevno ili kako?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ga nikada nisam postepeno prestajala uzimati nego odjednom i sve ok. Najbolje da njega pitaš telefonom.
    Smećkaste iscjetke sam također imala.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam u 1. trudnoći pila dabroston i prestala sam ga uzimati postepeno. U drugoj vaginalete utrogestan, što je u biti isto, progesteron, i njih nisam postupno prekinula nego odjednom. Doktor mi je te tablete/vaginalete i njihovu dozu hormona opisao kao "kap u moru" svih naših hormona i progesterona kojeg normalno imamo u trudnoći, pa se ništa ne događa ako se prekine momentalno s terapijom jer nema šanse da dođe do drastičnog pada progesterona u organizmu i nekih problema vazanih uz to.

A što se tiče nuspojava, nisam ih imala ni od dabrostona na ni utrogetsana.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

emira, jel se sećaš koliko si pila dabroston i koliko tbl na dan? Šta znači postepeno prestajala? Jel si ukidala po jednu dnevnu dozu?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

trudna sam 6 nedelja pijem dobraston 2*1 i nemam ama bas nikakve simptome ni mucnina ni nagon za povracanje ni glavobolja ali bas nista .neznam dal tako treba al samo mi je trbuh tvrd svakome razlicito pozz svima i zelim vam uspjesnim trudnickim danima

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Valjda je to sve individualno :/ ipak su to sve hormoni.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    emira, jel se sećaš koliko si pila dabroston i koliko tbl na dan? Šta znači postepeno prestajala? Jel si ukidala po jednu dnevnu dozu?
    nažalost, ne sjećam se koliko sam puta pila, ali mislim 2x, pa onda par dana 1x pa prestala

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pošto mi doc nije rekla, ja sam mislila za svaki slučaj tako završiti terapiju. Preći na po jednu na dan. Mislim, ne može škoditi?

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja sam pila dabroston (imala smeđi iscjedak i jedno jače krvarenje...) i to 3x1 , ali nisam prestajala postepeno nego odjednom. Niti mi je ginić spomenuo išta da bi trebala postepeno prestat, niti o tome išta piše u onim uputama/mjerama opreza, niti sam do sad ikad čula išta o tome. A s obzirom da se radi o hormonu, kontam da mora bit slično ko kod kontracep. pilula - pa ni njih se ne prestaje postepeno pit, nego popiješ tih 21 pa tjedan dana pauze i nikom niš. Štoviše, u uputama o doziranju za niti jednu od 10 svrha za koje se pije dabroston ne piše ništa o smanjivanju doze pred kraj. Odkud vama to?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čitala sam o tome na nekoliko različitih mesta. Uglavnom na netu.
    Štos je u tome da ne dođe do naglog pada hormonau organizmu.
    Kad piješ kao kontracepciju ili za poticanje M, onda se prekine odjednom, u telu ti padne nivo hormona i za 3 dana dobiješ M.
    Po tome, ima logike postepeno prestajati, taman dok posteljica u potpunosti ne preuzme ulogu proizvodnje dovoljne količine progesterona.
    Ali, to su moja nagađanja i zaključivanja na osnovu toga što sam slušala i čitala.

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zbilja da, ovo s pilulama kaj veliš ima smisla.
    Ali opet kaj se Dabrostona tiče, mislim da je glavna smjernica ono kaj piše u uputama o doziranju i mjerama opreza. Ak tam ne piše ni slova o tome, onda očito nema potrebe za postepenim prekidanjem jer bar se te farmaceutske tvrtke uvijek od svega ograde sa 101 upozorenjem, pa nekak sumnjam da bi propustile napisat tak nešto, ako za tim ima ikakve potrebe. :/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U pravu si skroz. Proizvođač bi se sigurno ogradio i napisao to masnim slovima. Hm... videću ja ipak sa mojom gin.

Lila, što se tiče mučnina, ja mislim da ima još vremena da te stignu.
    Ja se taman obradovala da ih neću imati, kad ono... u 8. nedelji počele i evo, tek sad prestaju. Bile su mi intenzivne do 11. nedelje. Sad je podnošljivije.
    Ipak, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ih ni nemaš!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno ..

pozdrav
    tetama...

pijem dabroston zbog očuvanja trudnoće.. i uglavnom dobila sam osip koji nevjerojatno svrbi.. kozice nisu!!
    sad pročitala sam da rijetko al očito ih ipak ima među nuspojavama od dabrostona ima osip, svrab..
    i sad dal je netko možda isto dobio osip od dabrostona..dal je prestao piti..il je potrpio i pio radi bebe??

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako ti smeta dabroston, zamoli gin. da ti da utrogestan da ga stavljaš vaginalno. Nadam se da će osip proći.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

trudna sam 6+5 pijem dabroston već tjedan dana,nakon koliko dana Vam je smeđi iscjedak prestao?meni je u istim količinama kao prije dabrostona,ne smanjuje se,svaki put na papiru je prisutan u malim količinama ali tu je

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kod mene je bio do kraja 12. nedelje. Zbog takvog iscetka sam i počela da pijem dabroston, međutim do samog kraja terapije on se održao. Smanjio se značajno, ali je bio tu. Pitala sam ginićku negde oko 10. nedelje šta ona misli o tome, ali mi je rekla da se ne zabrinjavam.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

vanesax hvala na odgovoru i smirenju,ne želim paničarit niti se brinut ali to je jače od mene

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

arijet draga, nemoj mi ništa pričati, ja sam stalno nešto u panici. Kad god nešto ne štima 100% ja se izbediram. Tako da te razumem potpuno, a verovatno te razumeju i mnoge curke odavde.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj arijet prvotno napisa
    trudna sam 6+5 pijem dabroston već tjedan dana,nakon koliko dana Vam je smeđi iscjedak prestao?meni je u istim količinama kao prije dabrostona,ne smanjuje se,svaki put na papiru je prisutan u malim količinama ali tu je
    Potpuno je nestao sa nekih 10-12 tjedana

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam pila dabrostone prije trudnoce jer on potice rad jajnika sto je meni zbog policisticnih jajnika bilo naruseno. Uglavnom njime se dobiva pravilan ciklus i ja sam nakon 3. ture ostala trudna. Onda ga vise nisam pila jer nisam imala nikakvih problema

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •