Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Hitno-test pozitivan,dr.kaze nije trudna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Hitno-test pozitivan,dr.kaze nije trudna

Pitam za frendicu-prema ZM bila bi trudna 6 tj.
    Napravila je test prije tjedan dana koji je odmah i nedvojbeno bio pozitivan.
    Sutra je trebala ici na prvi pregled. No danas je lagano prokrvarila,pa je u panici otisla odmah kod ginekologa.
    Napravla joj je uzv i rekla da uopce nije trudna,nego je uravo dobila menstruaciju :/
    Kaze da test kao sto moze biti lazno negativan,moze biti i lazno pozitivan.

Sto mislite? Jeli sve izgubljeno? Jako smo tuzni
    Inace,krv je tamna i malo je ima.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Može biti lažno pozitivan test pa zakašnjela menstruacija, može biti rani spontani, može biti, ne daj Bože, vanmaternična, a može biti i najnormalnija trudnoća sa početnim krvarenjem.
    S obzirom na nalaz ginekologa ne bi se previše nadala, ali greške su uvijek moguće.
    Mislim da bi joj najpametnije bilo izvaditi betu, pa ako je pozitivna ponoviti za 2 dana, vidjeti da li se mjenja i otići opet kod ginekologa, možda kod privatnika koji ima bolju aparaturu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Može biti lažno pozitivan test pa zakašnjela menstruacija, može biti rani spontani, može biti, ne daj Bože, vanmaternična, a može biti i najnormalnija trudnoća sa početnim krvarenjem.
    S obzirom na nalaz ginekologa ne bi se previše nadala, ali greške su uvijek moguće.
    Mislim da bi joj najpametnije bilo izvaditi betu, pa ako je pozitivna ponoviti za 2 dana, vidjeti da li se mjenja i otići opet kod ginekologa, možda kod privatnika koji ima bolju aparaturu.
    Potpisujem

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam isto prokrvalila po meni je bilo 5 6 sedmica,napravila test i bio pozitivan,otisla kod doktora(doduse moj doktor je uzasan)i rekao mi je da nisam trudna,kaze imas neke ciste pa malo krvaris zbog njih A ja znala da sam trudna,odem kuci na mirovanje i za dva dana odem na hitnu u bolnicu jer je opet bilo malo krvarenja i potvrde mi trudnocu.Tako,neka se pazi,miruje,pa sta joj bog dragi da.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Test ne može tako lako biti lažno pozitivan(iako vrlo lako može biti lažno negativan), samo u ekim ekstremnim situacijama u kojima su neposredno prije uzimane određene tablete ili injekcije!!!!

Najverojatnije je rani spontani, ali je moguće i krvarenje u ranoj trudnoći, ja bih na njenom mjestu, što prije vadila krv, betu (bez uputnice ja platila oko 150 kn), pa na osnovu nalaza (gotov nakon nekoliko sati) odlučila što i kako dalje se ponašati i razmišljati.

Sretno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nema lažno pozitivnog testa (osim poslije nekih lijekova kod potpomognute oplodnje).

Za ostalo potpisujem a70v.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Može biti i blighted ovum (dođe do trudnoće, ali se plod ni ne počne razvijati), pa većina žena ni ne zna za to jer je samo M kasnila.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u prvoj trudnoći baš jako prokrvarila sa 6 tjedana (još nije ni srčeko kucalo), obilna i svjetla krv, ali mi se na uzv vidjela gest. v

dobila sam strogo, ali baš strogo mirovanje i dabroston, na kontroli za tjedan dana sam još pomalo krvarila ali se vidjelo i srce.

da nisam 2 dana prije tog krvarenja napravila test, bila bi uvjerena da imam mengu i ne bi mirovala...ovako - beba se na kraju ugnijezdila i sve je bilo OK

ja bi na mjestu tvoje prijateljice ipak otišla po drugo mišljenje, ali bi se ipak psihički pripremila i na loše vijesti
    vibrrrrrrrrrr~~~~~~~am da je to ipak uredna trudnoća

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

´Hvala na odgovorima!
    I ja sam joj odmah savjetovala da ode vadit betu. Ja se jos uvijek naivno nadam da ce ipak bit trudnoca.
    Javim sto je na kraju ispalo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Javila se. Beta joj je 4,7. Dakle,bio je spontani,jel?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Najvjerojatnije biokemijska trudnoća

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    Javila se. Beta joj je 4,7. Dakle,bio je spontani,jel?
    Do 6 su referentne vrijednosti bete. Imam nalaz ispred sebe.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Nema lažno pozitivnog testa (osim poslije nekih lijekova kod potpomognute oplodnje).

Za ostalo potpisujem a70v.
    Moj stari ginekolog je posprdno gledao na test trakice, jednom se on pomokrio na jednu i pokazala je pozitivan nalaz.
    Istina to je bilo prije puno godina, vjerujem da su sadašnje trakice puno pouzdanije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •