Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: pola radnog vremena do 3 godine djeteta

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno pola radnog vremena do 3 godine djeteta

Naime znam da s blizancima imam pravo poslije prve godine raditi do treće godine na pola radnog vremena, a zavod mi nadoknađuje pola plaće.
    A sad moje pitanje: pola koje plaće??
    Da li moje stvarne plaće, ili one od 4250 ili porodiljne naknade... pola od čega, zna li itko??

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

neznam ali ja bih nazvala zavod i pitala njih,oni ziher znaju

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pola porodiljne naknade koju dobivas od prve do trece godine, daklem pola od 1660,00kn, iliti 830,00kn.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne zaboravi jos onu 1,50kn (1.663,00kn porodiljna puna)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa tko bi onda išao raditi ako je ista lova radio - ne radio? :shock:
    Ja ipak mislim da ti firma normalno plaća tvoj rad za pola radnog vremena , a HZZO daje za drugu polovicu

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zvala sam knjigovođu i izgleda da si ti dalmatinka u pravu, pola daje firma a istu polovicu daje zavod. Hzzo neću zvati jer kod njih mogu dobiti i dezinformacije ali ću pisati ministarstvu zdravstva oni će mi dati pravi odgovor.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakve veze ima ministarstvo zdravstva s naknadom place?

tocno ti je odgovorila i dalmatinka i litala, a i ja.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

a gdje po tebi spada hzzo??

dalmatinka je jedina rekla pola prave plaće...ili...??

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajmo ispocetka.

Ti do trece godine imas pravo na naknadu koje iznosi 1663,00kn (litali hvala za ove tri kune, ja bih ih zaboravila).

Ako odes radit pola (ili xy%) radnog vremena natrag u svoju firmu, onda ti firma daje pola (ili xy%) place koju inace primas a od HZZO dobivas ostatak od naknade na koju imas pravo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pod naknadom se misli na 1663,00kn.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja se iskreno nadam da nisi u pravu i da ću na kraju dobivati punu svoju plaću kao što je moja kolegica dobivala, ali evo sve ćemo saznati kad dobijem odgovor... thx anyway

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Gemini prvotno napisa
    ja se iskreno nadam da nisi u pravu i da ću na kraju dobivati punu svoju plaću kao što je moja kolegica dobivala, ali evo sve ćemo saznati kad dobijem odgovor... thx anyway
    Od koga je dobivala punu plaću, od firme ili od HZZOa?

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pola od firme a istu polovicu od centra za socijalni rad budući se kod nje radilo o tome da dijete mora na vježbice, pa je ona radila na pola radnog vremena do 2,5 godine. U ovim slučajevima to snosi centar za soc. rad, a inače navodno hzzo drugu polovicu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pola od firme a istu polovicu od centra za socijalni rad budući se kod nje radilo o tome da dijete mora na vježbice, pa je ona radila na pola radnog vremena do 2,5 godine. U ovim slučajevima to snosi centar za soc. rad, a inače navodno hzzo drugu polovicu.
    Onda je valjda stvar u tome što se od CZSR naknada nekako drukčije obračunava, posebne potrebe djeteta i sl. Blizanci nisu posebna potreba , samo ti produžuju pravo da radiš pola radnog vremena sa "do godine" na "do tri godine" djeteta/djece. Obračun plaće i naknade je isti, kao i isplatitelji.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a cuj, ja sam 2003. isla raditi na pola radnog vremena do godine dana djeteta, dobivala sam od poslodavca placu za pola radnog vremena (znaci pola satnice = pola place) i od hzzo-a pola naknade za ostatak = 800,00 kn (kasnije su porodiljnu povecali na 1663,00)

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Upravo zvala HZZO i saznala da imam pravo na pola plaće od HZZO tj. pola od onog maximalnog iznosa od 4250,00kn, a firma daje pola moje normalne plaće. Ajde i to je nešto!!!

Možda ako deblokiraju one naknade do 6 mjeseci možda deblokiraju i ovo!!!

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ljudi, ne znam za vas ali meni se ovo čini idealno rješenje, raditi pola radnog vremena do 3 godine i dobivati pola prave plaće +4250/2 i ostavljati djecu samo pola dana!!
    Ruku na srce 1600kn za dvije zadnje godine je preprepremalo!!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    a cuj, ja sam 2003. isla raditi na pola radnog vremena do godine dana djeteta, dobivala sam od poslodavca placu za pola radnog vremena (znaci pola satnice = pola place) i od hzzo-a pola naknade za ostatak = 800,00 kn (kasnije su porodiljnu povecali na 1663,00)
    moram samu sebe ispravit. od hzzo-a sam dobila 1250,00 jer mi je naknada drugih sest mjeseci bila 2500,00 dakle, definitivno sam senilna...

gemini - ako je tako kako su ti rekli - good for you

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo zvala HZZO i saznala da imam pravo na pola plaće od HZZO tj. pola od onog maximalnog iznosa od 4250,00kn, a firma daje pola moje normalne plaće. Ajde i to je nešto!!!
    Mislim da ti nisu dali ispravnu informaciju jer je naknada za razdoblje od godine dana do tri godine maksimalno 1663,00kn. Bilo bi mi jako drago da je tako kako ti kazes, ali u tome nema nikakve racunice niti logike.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čuj tako mi je rekla osoba kojoj su me prespojili tj. ona donosi rješenja. Rekla je da je preko Centra za soc skrb drugačije i da oni snose pola punog iznosa plaće.
    Ja zahtjev mislim podnijeti tek u 9-om mjesecu kad navrše godinu dana, pa ću onda znati iz prakse.
    Inače znam da puno ljudi ne zna za ovo, jer ovo pravo imaju i oni koji imaju blizance te oni s 3 i više djece. Evo citata:

Skraćeno radno vrijeme roditelja

Članak 67.

(1) Kad je obvezni rodiljni dopust iz članka 66. stavka 5. ili 6. ovoga Zakona prošao, radnica ima pravo raditi polovicu radnoga vremena do navršene jedne godine djetetova života, odnosno za blizance, treće i svako sljedeće dijete može raditi polovicu radnoga vremena do navršene treće godine djetetova života.

(2) Pravo iz stavka 1. ovoga članka može koristiti radnik koji je djetetov otac, ako majka za to vrijeme radi u punom radnom vremenu.

(3) Nakon što dijete navrši jednu godinu života, jedan od djetetovih roditelja ima pravo raditi polovicu punoga radnoga vremena do tri godine djetetova života, ako je djetetu, prema ocje*ni ovlaštenoga liječnika, zbog njegova zdravlja i razvoja, potrebna pojačana briga i njega.

(4) Ministar nadležan za zdravstvo pravilnikom će propisati uvjete i postupak stjecanja prava na rad u skraćenom radnom vre*menu, radi njege djeteta kojem je potrebna pojačana briga i njega.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije upitno mozes li ti ili ne raditi skraceno. Naravno da mozes. I to ne moras raditi pola radnog vremena. Mozes raditi 25%, 30%, junejmit% radnog vremena od prve do trece godine djetetova zivota, ako su u pitanju blizanci ili trece dijete.

No kladim se u 100kn (i fakat cu ti ih rado i s veseljem uplatit ako nisam u pravu) da HZZO isplacuje razliku do punog radnog vremena od iznosa 1663,00kn a ne od 4250,00kn.

Iskreno, ne svidja mi se biti partibrejker, pogotovo ne na ovom topicu, jer me se direkt dotikavle, ali sto je tu je.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

PS. Molim te, nemoj zaboraviti ovaj topic kad dodje vrijeme realizacije. Meni se ne da ici raditi, pa niti ne istrazujem, a rado bih procitala stvarno iskustvo.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kada si na porodiljnom drugih 6 mjeseci redovnog porodiljnog, dobivaš pola svoje plaće i pola od onog što ti dodjeljuje HZZO. Ne znam koji je iznos porodiljnje naknade za blizance u razdoblju od 1 do 3 godine. Ako je max 4250, onda ćeš dobiti pola tog iznosa.

Ako tvoj akolegica ide na vježbe i djetetu je dijagnosticiran neki invaliditet, to je potpuno druga kategorija s kojom se ne možeš i ne trebaš uspoređivati. Moj brat je bio doma do 7 godine starosti njezine curice, i jednoj evrijeme radio pola radnog vremena. Dobivao je pola plaće iz firme, polovocu od 1663,00 kn i invalidninu. Možda kad se to zbroji bude blizu polovice plaće, pa se netko zbunio.

Da li imaš rješenje o porodiljnom na cijelo razdoblje do tri godine? Što piše u njemu, koji iznos ćeš dobiti?

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

dobila saqm rješenje 2500 za drugih 6 mj i 1600 za 2 godine. Sve sam ja to njoj rekla, i to da sam upravo na roda.hr i da razgovaramo o tome i da su mi rekli pola od 1600, ona je decidirano rekla ne, pola od 4250 jer ti je plaća veća od toga!!! ja joj mogu samo vjerovati...

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

dobila saqm rješenje 2500 za drugih 6 mj i 1600 za 2 godine. Sve sam ja to njoj rekla, i to da sam upravo na roda.hr i da razgovaramo o tome i da su mi rekli pola od 1600, ona je decidirano rekla ne, pola od 4250 jer ti je plaća veća od toga!!! ja joj mogu samo vjerovati...

marta ajde ti nazovi u zg pa da vidiš što će ti reći, ja sam direktan broj za porodiljne naknade našla na htnet.hr u imeniku....ajde ne budi lijena pa da vidimo što će ti reći

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pobježe mi post....

ajde marta nazovi zagrebački hzzo direktan br od porodiljnih naknada nađeš na www.htnet.hr imenik

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma nema nikakve logike da je pola od 4250. Jer... To znači da i majke koje su na rodiljnom samo prvih 6 mjeseci, a drugih 6 mj rade pola radnog vremena imaju pravo na pola svoje plaće od poslodavca i pola od 4250 od HZZO-a.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni tu nešto ne štima...
    I kako Irchi kaže, tada sam i ja trebala dobivati pola od 4250, a ne od 2500 koliko sam ja dobivala (1250 drugih 6 mjeseci i pola svoje plaće).

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ekipa sad ste me totalno sludile tako da sam pisala ministarstvu pa ćemo vidjeti što će odgovoriti.
    Žena mi je rekla da upravo ona izdaje ta rješenja i da je to tako, a sad ste me vi totalno zbunile :?

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ekipa sad ste me totalno sludile tako da sam pisala ministarstvu pa ćemo vidjeti što će odgovoriti.
    Žena mi je rekla da upravo ona izdaje ta rješenja i da je to tako, a sad ste me vi totalno zbunile :?
    Pa zašto bi bilo čudno da ti je tako odgovorila kad svi vrlo dobro znamo da tete tamo nemaju pojima o mnogočemu. I nadam se da će ti ona i izdati rješenje i da ćeš dobiti iznose koje ti je navela. Što se tebe onda tiče da li je ona pogrješila ili ne ako je u tvoju korist .

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

super si ti to rekla ali ja ću to tražiti tek u 9-om mjesecu, a možda i ona promijeni mišljenje do tada, moram ja to znati sigurno tako da mogu planirati!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    Pa zašto bi bilo čudno da ti je tako odgovorila kad svi vrlo dobro znamo da tete tamo nemaju pojima o mnogočemu. I nadam se da će ti ona i izdati rješenje i da ćeš dobiti iznose koje ti je navela. Što se tebe onda tiče da li je ona pogrješila ili ne ako je u tvoju korist .
    Pa kad/ako skuzi da je pogrijesila onda ce joj poslati dopis da vrati pare.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Sa weba HZZO-a, iz tabele niže u tekstu:

http://www.hzzo-net.hr/informacije/rodiljni_dopust.htm

skraćeno radno vrijeme od jedne do tri godine djetetova života za blizance, treće i svako sljedeće dijete osnovica 1.600,00 kuna

iznos za rad s polovicom radnog vremena 800,00 kuna

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imam troje djece i trenutno koristim rad na pola radnog vremena. Potvrđujem Martine riječi jer primam pola plaće i i pola naknade (830 kn).
    Zanima me da li je moguće raditi npr. 5 sati, a primati naknadu za 3 sata? Vidim da i to Marta spominje, ali u zakonu pod skraćenim vremenom navode samo pola. Marta da li je to tvoja pretpostavka ili si sigurna i u to što navodiš postotke rada i postotke naknade?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja imam troje klinaca i neko kratko vrijeme u ovoj godini sam radila pola radnog vremena jer je naknada upravo onakva kako Marta kaže - pola od 1663 kn + pola moje plaće, da je kojim slučajem pola od maximalne naknade koja se prima prvi 6 mjeseci još bi koristila to pravo :/
    Ovako mi se na koncu nije isplatilo, a ionako je netko malenog morao čuvati jedno 5 sati tako da u konačnici nije bilo dobro riješenje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •