Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: KOZJE MLIJEKO I BRONHITIS

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno KOZJE MLIJEKO I BRONHITIS

Mojem sineku je dijagnosticiran akutni bronhitis,dobio je Ventolin sirup i Fluimukan,ali stanje mu je i dalje isto,ili se barem meni tako čini.Uz to još uzimamo još i homeopatski Thymo za imunitet.Čula sam od par ljudi da je za bronhitis super kozje mlijeko,ali domaće.Da li ste čuli za to,i na koji način mu to spraviti?Puno hvala,svaka pomoć je dobro došla,jer sam već očajna od tog kašlja.

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ne znam ništa što se tiče kozjeg mlijeka, ali sam htjela pitati kakav je taj kašalj kojeg on ima. Naime, mene je strah jer moja curica, koja ima 2 god. i 3 mj. kašlje već više od 2 mjeseca i to onako u napadajima, pogotovo kad je jako aktivna ili kada dođe u dio gdje ima peludi. Bila sam kod pedijatra već nekoliko puta, no pluća su ok. Strah me alergije ili astme. Ako to ne prođe poslije mora, ići ću kod pedijatra da poduzme nešto.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kian je prije tri tjedna pio Klavax,antibiotik,prošli tjedan je jako počeo kašljati,a kak smo bili na moru prepali smo se,vratili u Zagreb i otišli direktno na Srebrnjak na hitnu.Isto ima napadaje,ali se doslovno guši,grozno nešto.Najgore je po noći,jer sklizne sa duplih jastuka,i onda mu se sve zablokira,tak da ga čujem kak nemre doći do zraka,dok ne iskašlje,ili ne povrati.Eto,moj savjet bi ti bio da odeš na Srebrnjak,jer ipak su tamo stručnjaci.Ja sam tjedan dana odgađala sa doktorima,jer Kian nije imao temperaturu,a svi oni,više manje briju da mi dižemo paniku bez razloga,ali vidiš,mi smo čekali i bum,bronhitis.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pozdrav svima!
    Relativno sam nova na ovom forumu,ali imam dobro iskustvo sa kozjim mlijekom.
    Klinac mi već neko vrijeme ima alergijske reakcije na poneke trave i na brezu.
    Dešava mu se da krene kašljati i žali se da ne može disati u tim trenucima.
    Koristili smo ventolin i flexotid i sasvim slučajno proveli određeno vrijeme na selu gdje je pio čisto kozje mlijeko.
    Jedno vrijeme je imao rijetku stolicu od toga,ali nakon određenog vremena alergijske reakcije su potpuno nestale.
    Od tada svako malo nabavljamo kozje mlijeko.
    Više nema one ružne simptome kašlja i hroptanja.
    Ništa drugo ne koristimo osim tog mlijeka,tako da pretpostavljam da je to riješilo stvar.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I zaboravila sam reći, SVAKAKO ODI NA SREBRNJAK.
    Mi smo to prošli...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ako se često ponavlja treba otkriti uzrok.
    Nama je to bilo zbog intolerancija na mlijeko pa smo ga potpuno izbacili. Nakon toga nikad nije ni zakašljao (eto već 4 godine!)

Preporučam Srebrnjak

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako je moj djed izlječio moj kronični bronhitis
    (kura antibiotika se protegla mjesec dana, poovećavana bez usojeha):
    zakuhati u mlijeku(2dcl) žličicu cvijeta i žličicu listova ljubičice, kuhati dok mlijeko ne ishlčapi u pola
    popoiti, temp. skinuti pregrijavanjem ispod popluna (brdo) i prebrisavanjem s rakijom

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    kako je moj djed izlječio moj kronični bronhitis
    (kura antibiotika se protegla mjesec dana, poovećavana bez usojeha):
    zakuhati u mlijeku(2dcl) žličicu cvijeta i žličicu listova ljubičice, kuhati dok mlijeko ne ishlčapi u pola
    popoiti, temp. skinuti pregrijavanjem ispod popluna (brdo) i prebrisavanjem s rakijom
    mislim da ovo o čemu thora piše je nešto drugo.
    Nije bakterijski koji se liječi antibiotikom nego akutni, a njemu su česti uzrok ustvari alergije. Zato mislim da je dobro da se ide na Srebrnjak.
    Akutni kod nas nikad nije bio praćen temperaturom i nije liječen antibiotikom, nego baš ko i ovaj- Ventolin i Fluimukan.
    Dobro je inhalirati bisolexom, tako su ustvari radili na Srebrnjaku.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sorry onda

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    sorry onda
    ma ne, super je tvoj savjet ali je problem ako je npr. taj akutni uzrokovan napodnošenjem mlijeka (a to je dosta često), a u ovom receptu ima mlijeka pa bi to moglo zakomplicirati stvar

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

napodnošenjem=nepodnošenjem

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Antonija kako ste skužili da je zbog mlijeka? Ja sam pokušavala ne dati kravlje mlijeko, nego kozje(iz dučana) oko 2 tjedna i nije bilo poboljšanja pa sam odustala. Inaće je Ira "ovisna" o mlijeku, pa ga nisam potpuno ukidala. Možda sam trebala?

I ja sam čula za to pravo kozje mlijeko,a da je još bolje magareće- neki ga nabavljaju od nekog dede iz Istre. Ja ga nemam kako nabaviti pa nisam probala.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=261
    tu ti negdi u tekstovima piše o povezanosti

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Antonija kako ste skužili da je zbog mlijeka? Ja sam pokušavala ne dati kravlje mlijeko, nego kozje(iz dučana) oko 2 tjedna i nije bilo poboljšanja pa sam odustala. Inaće je Ira "ovisna" o mlijeku, pa ga nisam potpuno ukidala. Možda sam trebala?

I ja sam čula za to pravo kozje mlijeko,a da je još bolje magareće- neki ga nabavljaju od nekog dede iz Istre. Ja ga nemam kako nabaviti pa nisam probala.
    ma ustvari jednostavno ali nam je trebalo 2-3 mjeseca u kojem je on imao bronhitis 2-3 puta
    Kako sam ga dojila do nekih 18 mjeseci, tako smo samo 1 obrok uveli mlječni pa smo ga ignorirali.
    Pojavio se bronhitis, pa opet pa opet. Al ja sam brzo posumnjala (kad se javio 2. put) jer ja ne podnosim mlijeko ali na taj način da uopće nemogu mlječno staviti u usta jer mi pozli.
    Ukinuli kravlje i nikad više nije ni zakašljucao :D

Da, kažu da je magareće najbolje al mi smo se super snašli i sa rižinim, sojinim i sličnim.
    Ne pada mi napamet više mu davati kravlje.
    Ima i prijatelja u vrtiću čiji roditelji ignoriraju da im dijete očito ne podnosi mlijeko pa mu svako jutro daju i dijete dolazi ispovraćano u vrtić. I tete su im spomenule da ne bi smio, a oni tvrdoglavo i dalje jer je sramota ak dijete ne pije mlijeko :/

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Super cure,hvala.Kian nije alergičan na kravlje mlijeko,jer ga ni ne pije.Pije rižino i zobeno,a i još ga dojim,tak da ću morati vidjeti da li ga nešto drugo smeta.Malo me i frka kak će prihvatiti kozje,s obzirom da ne pije kravlje mlijeko.A kašlje i dalje istim intenzitetom,iskreno,nisam primjeila neki bitan pomak.U utorak smo dogovorili pregled kod homeopata,pa ćemo vidjeti dalje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: KOZJE MLIJEKO I BRONHITIS

Citiraj thora prvotno napisa
    Mojem sineku je dijagnosticiran akutni bronhitis,dobio je Ventolin sirup i Fluimukan,ali stanje mu je i dalje isto,ili se barem meni tako čini.Uz to još uzimamo još i homeopatski Thymo za imunitet.Čula sam od par ljudi da je za bronhitis super kozje mlijeko,ali domaće.Da li ste čuli za to,i na koji način mu to spraviti?Puno hvala,svaka pomoć je dobro došla,jer sam već očajna od tog kašlja.
    Moj je pio 3 dana Ventolin i 7 dana fluimukan i niš bolje. Noćas (3 tjedna kašlje) povraćao od napada kašlja.
    Ja vjerujem da je uzrok neka alergija na nešto što je sada aktivno. Sutra idemo po uputnisu za Srebrnjak jer ću poluditi od tog kašlja.
    Čula sam da negdje u Samoboru ima za kupiti domaće kozje mlijeko, probat ću sutra doći do adrese.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Antonia prvotno napisa
    Dobro je inhalirati bisolexom, tako su ustvari radili na Srebrnjaku.
    čarobna riječ - inhalacije.Možda da to probamo? Luda sam već.

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znači moglo bi biti da je ona i dalje alergična na kravlje mlijeko? U srijedu idem kod alergologa, pa javim kaj će reći.

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sorry, moja N. je bila alergična na kravlje mlijeko, no to se manifestiralo samo kožnom alergijom.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Zdravo!Imam curicu,sad prvog puni 10 mj.Doktor joj je dijagnosticirao bronhitus ali nam nije rekao o kojem se bronhitusu radi,isprva smo bili na inhalacijama 3 dana po jednu dnevno Dexomon,zatim joj je prepisat Amoksicilin koji joj nista nije pomogao kasalj se vratio,i kasno navece dobila zagusenje,ujtru u 5h zavrsili na hitnoj gdje joj je dat Dexomon,onda smo sacekali doktora koji nam je prepisao 2 puta dnevno 8 dana po 2 inhalacije Dexomon 3 kapi i Ventolin 4 kapi+2 ml fiz.i na kontrolu odmah kad zavrsimo,vise nije hropila ali je kasljala,na kontroli nam je receno da jos nije dobro pa nam je prepisat Ontril 3 puta po jednu kask.sutra trebamo na kontrolu,mda koliko ja vidim nista joj nije pomoglo opet ista stvar kasalj,i hropenje.Roditelji koji imaju dijecu s bronhitusom razumjet ce me jer znaju kolika je ovo patnja,kada gledas svoje dijete kako se pati a nista mu ne pomaze.Pouzdas se u doktore,a ni od njih nikave pomoci.Molim pomoc sto se tice ovog kozijeg mlijeka,ili ako ima jos kakav prirodan lijek protiv bronhitusa..

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Od frendova mala-4 g ima bronhitis i alergiju, obrađena na Srebrnjaku, u fazama pogoršanja uvijek neki atb+inhalacija ventolinom ali kako je počela uzimati magareće mlijeko nema problema, tj bez kašlja(ona se doslovno davila i povraćala od kašlja)i ikakvih lijekova je

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

znam da je moja mama bratu davala i magareće mlijeko ( on ima problema sa astmom i bronhitisom). užasno je skupo ali kažu da je najbolje. sad neznam od koliko mj se smije pit.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Moja djeca piju domaće kozje mlijeko od mojih koza.Važno ga je razrijediti 1:3 i malo kamuflirati.stariji sin(4) je tek sa 3.god popio prvi antibiotik.Mlađi (2.5)je isto ok od kad je prihvatio kozje mlijeko.Odličan im je imunitet, a kad fibraju to traje pola dana i opet su u jurišu. I evo taman sam nabavila skrinju samo za kozje mlijecne proizvode tako da im mogu zaledit mlijeko i sirko za zimu.

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj lemićka prvotno napisa Vidi poruku
    Moja djeca piju domaće kozje mlijeko od mojih koza.Važno ga je razrijediti 1:3 i malo kamuflirati.stariji sin(4) je tek sa 3.god popio prvi antibiotik.Mlađi (2.5)je isto ok od kad je prihvatio kozje mlijeko.Odličan im je imunitet, a kad fibraju to traje pola dana i opet su u jurišu. I evo taman sam nabavila skrinju samo za kozje mlijecne proizvode tako da im mogu zaledit mlijeko i sirko za zimu.
    ja mojima isto dajem kozje mlijeko ali ga ne razrijeđujem ( imaju 6 i 2 godine ), da li je to greška?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Zašto ga razrjeđujete? Ono je probavljivije od kravljeg.

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma ne razrjeđujem ga...ali sam čitala da neki razrjeđuju pa sam samo pitala, moji su ga prihvatili bez problema...

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

OK, pitala sam lemićku (vidim da ima svoje koze, pa me zanima razlog). Možda zna nešto što ja ne znam.

Ako je pitanje okusa i mirisa, to je samo stvar navike. Pa niti ovo Vindijino kozje mlijeko nema nikakve veze s okusom domaćeg kozjeg. Kao ni kupovno i domaće kravlje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •