Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: KASNO NICANJE MLJEČNIH ZUBIĆA

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno KASNO NICANJE MLJEČNIH ZUBIĆA

Koja je gornja granica, ako uopće postoji, za nicanje mliječnih zubića?Naš bebač ima godinu dana, prvi zubić mu je izašao sa 8,5 mjeseci i to gornji, a ne donji,..sada ima 2 dole i 5 gore, nikako da niknu ovi donji,..jeli to normalno?i do kada se može tolerirati to "ne nicanje"?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moj P je prvo prohodao a onda je dobio zub za jedno 2 tj. ,prohodao s 10 mj. tek sad s 20 mj ima onako bijeli niz sad mu izbijaju očnjaci
    kažu što kasnije izbiju bit će zdraviji...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

D. je prvi zub dobio sa 13 mjeseci. Bio je krezubica na prvom ročkasu.
    Danas ima prekrasne i zdrave zube.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

h. je sa 10 mjeseci dobila prvi zub i sada sa 16 mjeseci ima 11 zubi...gornja granica je 2 godine za nacanje prvih zubi, to mi je rekao stomatolog

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sara je prvi zub dobila sa 13 mjeseci, išlo ih je po 4 van, nije bilo nikakvih problema s njom. Sad ima lijepe zube. A Sven je dobio prvi sa 8 mjeseci. Sa 16 imamo 8 lijepih zubića, 4 gore i 4 dolje. Mislim da mu idu još van jer je jako cendrav i stavlja prste u usta.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I moje dijete je dobilo prvi zub sa 13,5 mjeseci.
    Ja sam bila već luda od brige-počela sam čak nebulazniti o tome kako mu zubi neće uopće narasti i sl.
    I onda jedan po jedan i izrasli svi. Danas ima skoro tri godine i niz prekrasnih bijelih zuba.
    I da, zubi su mu puno bolje kvalitete negoli kod starijeg sina kod kojeg su zubi počeli nicati s 6 mjeseci.
    A kad je gornja granica za nicanje mlječnih zuba-nama je pedijatrica rekla kada sam joj došla sva zabrinuta da moje dijete neće imati zube sljedeću rečenicu "Mama još nijedno dijete nije krenulo u školu bez zuba pa neće ni vaše"

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Vidim da vodimo. Vitu je prvi izašao sa 15 mj., drugi brzo za njim. Sada ima 17mj i samo ta dva zubića. Ništa dalje se još ne nazire. Pedica veli da je sve ok i da će imati jake zube (mislim da su to babske priće, ali neka).
    I ja se brinem...

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

n. ima 15,5 mj. i 6 zubića. sedmi iizbija
    i to je malo...

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sari isto sporu izbijaju zubići, sad ima 2god i 3mj. i samo 14zubića.
    A ima djece njene dobi oko nas koju već dosta dugo imaju sve mlječne zube.

I da, i nama je pedica rekla da je bolje da tako sporo i kasno izbijaju, da će biti zdraviji. :/

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Naša cura ima 11,5 mjeseci i danas je mm primjetio da se bijeli dolje lijevo. Je li četvorka, petica, tko će znati?! To je njen, izgleda, prvi zubić. Dobro da ga je i skužio. Tek kad jaaaaaako zine, onda se lijepo bijeli. Pa ja držim fige da ni druge ne skužimo, nek samo niču!

Malo mi je čudno to što nije standardno jedinica prva niknula. Što vi kažete? Mnoge pišu kada su nikli zubići, ali rijetke koji su prvi provirili. Koji su vašim bebačima zubići prvi provirili? Je li to čudno, to što je nikla donja četvorka ili petica prva?
    Posljednje uređivanje od zekana : 17.04.2014. at 20:43

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mojoj su prvo izrasle donje jedinice, pa pet mjeseci kasnije gornje jedinice , pa na moje veliko iznenađenje gornje četvorke i iza toga bez ikakvog reda ,..

Isto sam u prvi tren mislila da nešt nije u redu s njom..

i na kraju s 18 mj . imala svih 20 zubića!!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nevjerojatno je da sam vidjela ovu temu na kojoj sam pisala 2009.bas danas kada je Vitu ispao prvi zubic. Sada je 6,5g dakle sto kasnije izadu kasnije i ispadaju. Njegovi vrsnjaci imaju vec po 5-6 trajnih zubica.Sto se kvalitete tice i nisu bas nesto, na pregledu za skolu mu je zubar nasao jedan karijes.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj ima za par dana dvije godine i tek mu je jucer izasla donja dvojka. Rore ima 1,2,4, dolje samo 1 i 4. Isto su nas iznenadile te 4, a za 2 samo vec pitala doktora hoce li ili ne

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Evo naša cura je napunila godinu i nema još nijedan zubić. gdje li su?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Moja je isto hodala debelo prije zubića - prvi zub tjedan dana prije rođendana. Sad ima 16 mjeseci i 6 zubića. I još se čudimo što ne zna žvakati kak treba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •