U 39.om tjednu trudnoće otišla sam prvi puta na Sv. Duh na pregled, ali sam se razočarala šutljivošću odabranog doktora ( prije toga sam bila u poliklinici Vili). S obzirom da sam kod privatnika navikla da mi se sve lijepo kaže tako da ja jedva imam kakvih dodatnih pitanja, nisam se snašla s ovakovim "tipom" šutljivog doktora i pola toga mi je ostalo nedorečeno ( da ne ulazim u detalje)
Izašla sam sa pregleda iz bolnice s jednom jedinom željom a to je da drugi puta, za tjedan dana, idem k svome doktoru privatniku na pregled ( tada ću biti taman par dana prije službenog termina).
I tako sam se naručila za tjedan dana, u 40-om tjednu trudnoće, kod svog doktora privatnika i izbjegla isti termin u bolnici.
Da li je riskantno ili neodgovorno ne odlazit na preglede u bolnicu ( kojoj pripadam po mjestu stanovanja) kada se uđe u termin, te se pojaviti slijedeći puta tamo kada krenu trudovi, a ne prije?
Kolio često se prakticiraju pregledi u bolnici jednom kad se uđe u termin poroda, i koliko je to zaista potrebno?
Naime, rađam drugi puta, ali prvi porod je bio induciran prije službenog termina pa s ovakovim stvarima nemam iskustva.