Mi smo koeltivno doma depra, pa nisam za javljanje za javljanje![]()
Samo pozdrav svima i![]()
![]()
ozdravilice za velikog frajera Domija!!!
Mi smo koeltivno doma depra, pa nisam za javljanje za javljanje![]()
Samo pozdrav svima i![]()
![]()
ozdravilice za velikog frajera Domija!!!
Na poslu sam pa ne mogu bas pisati, samo cu sve ovo potpisati!iki prvotno napisa
buby draga, drzi se, znam kako ti je
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naja, Kaleb, Patrik - divni ste!
hvala cure!
buby ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za vas dvoje, drzite se!
mi smo vadili krv i leukociti su ok. nikako da se popiski u vrecicuko smisli takav princip. i koja je razlika izmedju tute i plasticne case?
Lea je imala i sinoc preko 38,5 pa je prije spavanja dobila cepic.
vise ne dopusta priblizit joj se. cak ni pelenu stavit.
u pol 5 me probudila njena toplina, bila je vrela. nogice ko 2 uzarena pruta. imala je preko 39![]()
pedica veli da je sigurno onaj virus- 3 dana temperature i onda osip. susjeda s kojom se druzimo je to imala prije 2 tjedna.
jako je nervozna, slabo spava i uopce ne jede. i oce ici van naganjati golubove, zlato mamino.
Tiwi![]()
i da, mara- Lea je bila isto fenomen na moru- tako mala a tako slobodna u moru, vidi se da gusta! trebali smo sljedeci vikend na Pag, sad vise ne znam.....uzivajte!
Irchi, mis mo bili na sljemenu prije 10 dana, koje olaksanje.
i da, Sanja, i mene je frka krpelja i prvo mi je to paloo na pamet kad je L. dobila temperaturu jer smo ovaj vikend bili u prirodi- seoski turizam, iza ivanic grada. a njena gusta kosica...nista se ne vidi u njoj.
Luna, Tanja- sto se tute tice, Lea zna ako smo doma da prodje cijeli dan a da piski samo u tutu. ali evo, sad kad treba u vrecicu, nece....
pusamo vas sve!
Bok cure
Leonisa, mi smo imali trodnevnu, isto je grozno kak s vruci i kako je jako visoka tempica, ali fakat prodje za 3 dana. Mi smo 4. dan bili bez tempice a 5. nam je izbio osip. Brzo se povukao, za jedan dan skoro sve a za dva ko da nista nije ni bilo. Pusaj slatkicu.
Samo da vam na brzaka prenesem da su Buby i Domic prezivjeli noc, jos trebaju sutra ponoviti KKS i cekaju doktora, pa valjda doma (nisam sigurna, cut cemo se kasnije pa vam javim). Veli da joj je bilo muka koliko je djece tamo bez roditelja![]()
Patrik mi ne da pisati pa vas pozdravljam!
Brzo šaljem vibrice bubanima.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
leonisa, niste nedavno primili Priorix ili MoPaRu?
Za Domija da ne zavrsi kao i moj Domi
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tiwi Drzim fige da se sve dobro zavrsi
Leonisa za Leino ozdravljenje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i mala
za veliku curu!
cure tnx!![]()
Tiwi i vi ste to imali?
jao![]()
Luna, nismo se cijepili ne pamtim kad. ovo s godinu dana necemo prije EEGa
sad sam je slomila i dala cepic- 39,5.
inace ja nemam snage sama ju ulovit i dati jer se toliko jako koprca da to nije normalno.
one ***ene vrecice za urin...ni jedna kap nije usla ni u jednu, sve oko pise joj je crveno- ta njezna kozica i ljeppljiva traka...grozno.
ne dopusta vise ni na tutu, probala sam sa casom i sada vristi cim vidi tutu ili ju se polegne.
nadam se da nece biti trajna ta mrznja jer ode nas trud i tuta od 9 mj.
nece ama bas nista jesti. sva sreca na mom mlijeku.
idem, nis od spavanja![]()
Joj Leonisa i moja Lea je imala taj virus i fakat je bilo sve kak je Tiwi opisala, s tim da je nama 4-ti dan bila kulminacija jer par sati nismo mogli spustiti ispod 40, totalna panika (naravno to je bilo usred noći).
Mjerila sam joj tmp. svakih pol sata u uhu.
Nema šanse da bi ja preživjela bez tog toplomjera za uho, vrijedi svake kune koju smo dali za njega.
Bum pronašla temu o tome na zdravlju djece pa pastam.
A vi se nedajte!!!![]()
Leonisa, evo:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=38591
kupili toplomjer za uho.
imala je prije sat i pol 40,1 rektalno preko 41....strah me noci....sada spava, skinuli smo joj kupkom i cepicem. samo da izdrzi barem 4-6 sati jer ne smije cepic prije toga.
ima vijesti od buby?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za bubane pupoljke![]()
Ajme, leonisa...
Svaka ti čast kako si staložena, ja bih već bila na Hitnoj da temperatura ode na 40!
Vibriram iz sveg srca za Leicu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
a sad sam u panici jer kad sam vidjela da je tolika, sa kupanjem smo joj spustili na 38,5 (u guzi 39,5) i jos cepic, pa je pocela padati i zaspala je sa 38,1. sad joj glavica nije vruca. ali sta ako u sred noci skoci? sta ako je fras strefi uz ono silno deranje i temperaturu...
i bas sam dosla pitati kada u bolnicu?
koliko dugo "tolerirati" i koliko visoku temperaturu?
Polako.leonisa prvotno napisa
Ako sutra kroz dan nebude ispod 39, ja bi zvala pedicu, uzela uputnicu i otišla u bolnicu, ALI....siiigurnoooo će do sutra temperatura biti ispod 39.
Po noći joj mjeri, ja sam bila u totalnoj panici i mjerila svakih pol sata, i kad god se počne približavati 40, budi ju i kupaj ili sirup ili nešto.
Bar sam je ja budila i kupala + sirup, no to je bilo samo jednom.
, javi se još.
sad smo je gledali- 37,5 u uhu.
preznojila se jadnica. i probudila. ima laki san. posisala je (hvala bogu na tome jer uopce nece piti!!) i zaspala. samo neka izdrzi do 1h jer cepic ne smije prije toga.
Odlično! :Dleonisa prvotno napisa
Mene ne pitaj za bolnicu, ja sam paničarka...Dobro si postupila.
![]()
Super!!!leonisa prvotno napisa
Nemoj je utopljavat, nek se tijelo i preko kože hladi i drž te se.
Mi smo kupili špricu od 10ml. i rehidromiks, pa svakih sat vremena sam joj uštrcavala tu tekućinu u grlo, malo, al ipak da ne dehidrira, jer nije imala snage ni cicati.
Noć, neka vam bude što lakša i "hladnija"![]()
Leici jednu veliku hladnu pusu!
i mi smo isto tako prebolili 3-dnevnu groznicu - 3 dana temp 39,5-39,8 - na čepiće lupoceta nije padala, jer nije baš kakao pa se čepići nicu resorbirali i onda nam je ped preporučila lupocet sirup koji je spoštao temp za 0,2-0,5 stupnja. na kraju u očaju navečer smo F dali ibuprofen sirup i tek s njim mu je temp pala na 38... to je (tako veli naša ped i moja majka - VMS s 35 godina staža na pedijatriji) za krajnju nuždu i samo jednokratno, za po noćileonisa prvotno napisa
Leici
I mene zanima.![]()
helo,
đizis, nema me par dana, a ovdje koma
~~~~~~~~~~ za sve bubane
leonisa i mi smo to imali tamo negdje u zimu
moram vam reci da sam se usrala od onih potresa, uzasno nas je zdrmalo, M. je spavao u kreveticu kad se sve pocelo tresti, ja sam ga samo zgrabila u istrcala iz kuce u vrt, koma, sva sam se tresla, a kazu da ce ih biti jos![]()
svima
~~~~~~~~~~~~~~da je danas boljeleonisa prvotno napisa
Ja se ne pouzdajem u toplomjer u uhu kod tako visokih temp. I kombiniram paracetamol i ibuprofen - s razlikom od neka 3-4 sata...
~~~~~~~~~~~ i svima ostalima koji sub ubani
Posebno "polu-imenjacima" Domijima![]()
I čestitam na prohodavanjima, rječnicima, plivanjima itd.
evo nas. za sad nema temperature, ne one koju treba skidati.
do 5 ujutro je bila ok, a u 5 je imala 38 u uhu pa smo joj dali cepic.
no sad zbog toplomjera u guzu, cepica i one vrecice za urin (kojg btw jos nisam prikupila i odnjela na analizu) ne zeli na tutu. vristi i ukoci noge i ne zeli sjesti.
pila je vode ali ne zeli jesti.
tj. pojela je tatin neki cornflakes, komada 2, kojeg je jeo punjenog sa cokoladom i ljesnacima. ja sam mlade dobila, poludila. kad ono mogu ljesnjaci i orasi? sam sto je to toliko slato da je meni preslatko.
sto se tice toplomjera najvise volim i vjerujem rektalnoj temperaturi, ali kad je to mjerenje tako agresivno i traumaticno da joj ne mogu to radit svako malo.
par puta sam mjerila i u uhu i u guzi i razlika je bila 1 stupanj (trebala bi pola, ali eto) pa sam se tako i vodila.
inace sto se tice sabranosti, juce sam nekoliko puta plakala, par puta s njom dok sam je drzala zamotanu u oblozima, sama cijeli dan, i kad je navecer zaspala, tad sam se isplakala skroz.
no kad je "kriza" pokusavam ostat sto smirenija.
Dia, mogu misliti koji sok, nisam znala da se i kod vas osjetilo.
hvala vam na vibrama, stvarno su mocne!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za Domija i da danas bude 3. dan i da je sve gotovo.
ok, sad mi je toplomjer za uho pokazao nekoliko puta oko 37, a onda odjednom 39 pa opet 37 :? :?
zar je to moguce??
Lea, Domi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Leonisa, nama je toplomjer u uhu konstantno davao razlicite temperature, i za stupanj-dva, tako da sam mjerila svakako, i rektalno i pod pazuhom, ali mu nisam mogla vjerovati![]()
Toplomjer za uho trebaš paziti da staviš na pravo mjesto, ne gurati u uho, ali ne ni previše na van. Uf, al sam dobro objasnila...
Uglavnom on ide okomito na uho direktno uz rupu koja je u uhu, malo pritisnuti, jel kužiš? I uvijek isto uho, obavezno.
Ja sam ga uspoređivala sa digitalnim toplomjerom koji ide ispod ruke i uvijek je bilo točno tj. ista temperatura, nikad joj nisam mjerila u guzi.
Ovaj digitalni izmjeri za 30sec. do 1min., a u uhu za 2,3sec.
Ni moja nije niš jela, pa sam treći dan kupila onaj ors od ****-a i to je malo pijuckala.
Kaj veli pedica?
Leonisa, Summer jel možda ima različitih kvaliteta tih toplomjera?
Moj je bio točan ko urica, svaki put!!! :/
nešto na temu toplomjeri:
- toplomjerima za uho ne vjerujem
- u nekoj apoteci sam kupila digitalni koji prisloniš 7- 10 sec na čelo i odličan je, daje istu temperetauru ko klasični pod pazuhom
Mirti nikada nisam mjerila rektalno.
I to baš zbog te silne agresivnosti.
Najviše nekako vjerujem svojoj intuiciji i motrim kako se dijete ponaša.
I baš je noćas Mirtić imala povišenu tempicu, to sam osjetila dlanom, no samo se meškoljila. Procijenila sam da ću čekati neko vrijeme a onda da ću djelovati (oblozima) no ona si je odspavala do 7 i ujutro sve 5.
Jedva čekam da izađu gornje trojke.
Naziru se več par dana,no nikako da probiju, a da ju muče - muče!
Pusa Leici, drago mi je da su vručice iza vas.
A Domiju ~~~~~~~~~~~~~~~, jel' tko zna kaj ima novo?
Bok cure
samo cu kratko bip bip
Domi je okej, doma su, izgleda isto trodnevna.
Buby ce vam se javiti valjda popodne a ce sve ispricati. Znam samo da je moja odbojnost prema bolnicama jos malo narasla![]()
Inace, topplomjer, kod mene samo zivin. Ovo sve ostalo kad poludi pocne svakako pokazivati, a obicno je to onda kad je najvise potreban tocan rezultat.
I da, ja jednostavno ne mjerim temperaturu prema svojoj procjeni, dok nije bas bas visoka. I pokazalo se da moj "unutarnji alarm" reagira na 39 pa tek onda pokoja reakcija. No, opet - mi smo svega dva ili tri puta imali temp pa bolje da ne filozofiram.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ djecici da brzo ozdrave.
Citat cu vas s posla popodne.
Mara, ak si za vikend doma, moze druzenje? Ja mogu u subotu. U nedjelju radim :bljuc:![]()
Da, jer je jako osjetljiv i ako ga ne postaviš u pravilan položaj pokazat će ti bitno manju temperaturu (zato sam i navela da kod visokih temp se ja ne pouzdajem u njega - previše mi je riskantno).leonisa prvotno napisa
Ja sam zaključila na primjeru svoje dvoje djece (uvijek mjerim uho, nekoliko puta, potom rektalno ili kod starije sada pod pazuhom) da je i do građe uha. Kod starije cure rijetko kada mi je temperatura u uhu odgovarala onoj izmjerenoj u guzi - razlika po dva stupnja ... Dok kod mlađeg češće dobijem istu temp. I ne mogu reći da nemam prakse (imam i previšekoliko malo godina imaju)
Kod neke djece moraš ušku povući prema gore, kod neke prema dolje, a kod nekih prema nazad tako da otvoriš kanal i da možeš dobiti točnu temp.
Meni je najgore što na Srebrnjaku sestra mjeri topl za uho; jednom me uvjeravala da mi dijete nema temp, onda sam ja izvadila svoj, povukla uho, izmjerila i pokazala joj dva stupnja više ...
Ovo sam i ja vidjela ... I već mjesecima kružim oko njega kao maca oko vruće kaše ... Skup mi je (500kn) ... Ali živini mi idu na živce - dugo traje, mjerenje u guzi više ne dolazi u obzir, za uho - nije pouzdan, obični digitalni kod malog ispod pazuha nikako namjestiti jer ima tanak vrh ...mara prvotno napisa
Super za Leicu i Domija! :D![]()
![]()
Ja sam Kalebu samo jednom mjerila temperaturu (nije je imao), ispod pazuha. Grozim se mjerenja u guzi, kao i čepića. :/
Cure
moj kad vidi toplomjer - udr plakat :shock: Oduvijek. I kad mu hocu stavit ispod pazuha ili u naboric na vratu- ako je budan, slozi facicu nacubljenu i place. Ni ja ne smijem mjerit pred njim. (osim u ustima, ujutro onu bitnu
, na to se smije).
Mara, moja frendica vec godinama koristi taj toplomjer za celo, dobila iz svicarske i vec troje djece i muza godinama s tim mjeri. Nisam uopce pokusala trazit kod nas ali bas si me dobro sjetila!
spava, nakon cepica![]()
imala je u uhu 38 pa sam isla mjeriti i u guzi, 38,5 a posto je vrijeme spavanja (zaspala mi je skoro dok sam joj mjerila, onako, nakon vristanja) nisam htjela riskirati.
ovo je 2. put da ima temperaturu i bas nemamo iskustva i jednostavno poludi kad vidi toplomjer. sada je i ovaj za uho "igracka iz pakla" i dobije napadaj kad ga vidi (kao i vrecice za urin. juce je napala cijelu skupinu, rastrgala ih i pobacala od ljutnje. da nije tuzno umrla bi od smijeha, pogotovo jer je pocela histerizirati kad sam ih pocela skupljati i spremati)
isto joj ne mjerim samo tako, vjerujem svom osjetu i intuiciji.
znam da je nekad imala kad su bile one vrucine, osjetila sam je, ali nismo mjerili ni reagirali, smatrala sam to prolaznim pa ju nisam mucila.
sto se tice razlicitih vrijednosti koje pokazuje toplomjer, nije mi jasno kako moze pokazati vecu vrijednost od stvarne? meni je pokazivao 37, i samo jednom 39 i tada nije bila vruca, pa me to zbunjuje.
isto tako imam onaj pomocni indikator koji se nasloni na celo. no on nije pouzdan, ali cesto potvrdi moju ruku ili usne na celo.
ovaj o kojem vi pricate sam vidjala i znam da je bio jaaako skup, samo ne znam zasto mi je ostalo u sjecanju da se brzo "pokvari" i da je zbog toga prepreskup :/
kod pedice nismo bili od prekjuce, danas radi popodne. ne znam sta bi isla. pogotovo jer nemam urin![]()
inace, mi bi se jako druzili za vikend, prije nego odemo na more, samo ne znam da li nas se bojite![]()
(ja vec vidim da smo sutra zdravi...optimizam na djelu)
Što se nas tiče, može bilo kad. Kaleb je već xy puta bio u kontaktu s bolesnom djecom, pio iz njihovih čaša, žvakao njihove igračke...Možda sam sadist, ali uvjerena sam da tako jača imunitet. Nikad nije ništa pobrao.leonisa prvotno napisa
leonisa meni je doktorica u bonici rekla da je malenima najpouzdanije mjeriti temperaturu u guzi i da su to stvarne vrijednosti! I jos je najbolje da se mjeri zivinim toplomjerom, koje rabe svebolnice!
Sad zasto oni svi inzistiraju na mjernje u guzi - fakat ne znam i stvarno ni meni nije jasno zasto dolazi do odstupanja u temperaturama jer logicno mi je ako kuri u guzi 38, da je tako i u uhu, ali evo praksa pokazuje suprotno!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ozdravite sto prije!
Luna I kod nas slicna situacija i domi u usta stavlja sto dohvati i sto nije njegovo ili jos bolje sto je palo u pjesak ili na pod!
Moguce je da jacaju imunitet na taj nacin!
Znas kako se kaze cistoca je pola zdravlja - a sto je s drugom polovicom? vjerijatno necistoca!
Bas smo neki dan bili na druzenju kad se Domi dokopao lizalice(koju mu inace ne dajem) od frendicine male i frajer ju je tako slatko lizao da mi je bilo zao otimati mu je!
Mara gdje si ga kupila i cijena?
Buby sretna sam sto je Domiju bolje i sto su vas pustili doma - nadam se da niste dozivjeli katastrofu kao mi! :D
Knatkaj riknula sam na lizalicuOdmah zamisljam Kaleba kak nekom djetetu otima lizalicu a Luna pada u nesvjest
![]()
Moj sin je neki dan probal smokii :bljuc: (iako MM recimo obozava te gluposti, meni fakat moze brdo stajati u sobi, ne bih ni takla, al zato nutellu ..)
No, vratimo se smokiju. Curica Rina ima dvije godine (Luna, sjecas se male Rine, sad i prica, vice za Patrikom "Dessskoooo, sacuuuteeeee") i Rina oduvijek jede smokice isl. Neki dan tj vecer, sreli se pa na terasi kafica popili
cugicu. Odjednom mene Rinina mama sva uplasena pita jel jede Patrik smoki. Ja vazno veli Neeee. I u tom trenutku skuzim si sina kak se stisnul iza stola da ga ne vidim bas najbolje, pune sake smokija i trrrpaaaa i hrssskkkaaa, ma strahota jedna. Nisam radila scene kaj cu sad. Vec je strpao dvije sake u usta i zvace i gleda me molecivim pogledom. Nda. Eto, jeo je i to.![]()
Prekjucer mi brblja sve u sesnaest, na pragu pravih razumljivih rijeci, ali rijetko kad nesto i skuzim. Kad odjedno, pitam ga po stoti put Hoces jesti sada? A on ce meni "Neću!" :shock: Bas onako lijepo i razgovjetno. Pet minuta nakon, s cicom u ustima, spavao je ko top.
A sinoc, razgovaram s kolegicom koja je na godisnjem i u zaru rasprave o nepravdama koje su nas (zene) snasle na poslu, guram biciklic, Patrik nekaj brije, i dodjem ja do haustora, prekinem vezu i skuzim da se malac nekak cudno ljulja. KAd ono - zaspao jeNiiiikada jos nam se to nije dogodilo. Htjela sam ga snimit mobitelom ali se odmah stvorilo ljudi (svima je bil simpa) pa me bilo sram i samo sam okinula jednu fotku. S tim da se sa siltom kape, ljuljajuci se naprijed natrag - zabio u kameru
![]()
Odnijela sam ga prvo zajedno s biciklom u haustor, pa kako me bilo strah da mi ne ispadne - izvadila sam ga i nosila na rukama, a u drugoj ruci bic. Gore, u stanu sam ga skinula dok mi je jos bio na rukama, a i svoje trake sam skinula dok sam ga drzala. Stavila sam ga u majici i peleni (koju sam kasnije promijenila) u krevet. Nije se probudio. Bilo je 8 i 15.
Spavao je ko top do pol 12 a onda je dosao MM i svi smo se malo pigrali, ugasili svjetla i nastavio je spavati danas do pol 9.
Jedino kaj me jutros MM pita zasto mu smrduckaju nogicePa reko, nije se kupao jucer!
Eto, malo i od nas. Puse svima!
Bas bihvoljela da nam se malo jave cure koje dugo nismo culi.
India, Buffy, Freya, Paki, Romy, Zrinka, Nika, Janocka, Felix, Barbi... di steeee!!!???
I moj je probao smokiI dobro mu ide
Skuži ga na kilometar
Ne javljam se često (sada sam na poslu, ne bih smjela, ali sam u dežurstvu pa mi valjda neće zamjeriti), ali vas pratim i dalje. Rado ću vam se pridružiti na vikend-druženju ...
Ne pričam puno o Domiju jer ne volim pisati duge postove ...
No jedan jučerašnji detalj: dovela sam Ivu iz vrtića, stigle smo oko 17 doma i on joj priđe, i počne ju grliti oko struka (njezin struk je u visini njegovih ramena); naslonio je glavu na njezin trbuh... i tako su stajali nekoliko sekundi... Odmah sam pomislila: fotoaparat! slika! no u istom trenu sam shvatila da je bolje da uživam u trenutku i da zaboravim ovaj put na slikanje....
Baš je bilo dirljivo i lijepo!
Imam samo nekoliko slika na računalu na poslu pa evo red je da se i mi pokažemo.
http://public.fotki.com/Drijenka/djeica/
Svima bubanima, ako još niste ozdravili
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
cure hvala vam za vibre
ispalo na kraju ta 3dnevna groznica (jučer se osuo)
horor u bolnici, još smo pod šokom
napisati ću kada stignem naše dojmove (pod šokom smo)
ogromna tuga zbog djece koja su tamo sama
gle kak pišem - danas trčim na poslu, a očito je da smo taj ostanak u bolnici u i domi i ja doživjeli
leica puuusa
ima novih cura, dobrodošle
druženje, samo dajte, falite mi (ali javite na mob, pliz, ne stignem na net)
pusa svima i za kraj - bip bip
Drage moje, drago mi je da ste svi skupa bolje!!!
Proljetnice uvijek u đuture napadne, jel da?
Kod nas je novost - razbijen nos!!!
Upravo smo došli od pedice, nasreću nije slomljen, al izgleda ko Mirko F. u lošim danima,!
Mislila sam da će mi srce stat kad je pala, a plakalaaaa jeeee...
No dobro, sve je dobro što se dobro svrši, valjda.