Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Pomoć Maxi Cosi

Lovrisa

Početno Pomoć Maxi Cosi

Molio bih za pomoć, supruga i ja se dvoumimo između dvije auto sjedalice za našeg Lovru, radi se o Maxi Cosi Tobi i Maxi Cosi Priorifix. Evidentna je razlika u cijeni (Tobi 1800kn a Priorifix 2500kn), dali skuplja sjedalica (konkretno Priorifix) opravdava višu cijenu i većom kvalitetom budući da smo u testu auto sjedalica u HAKu vidjeli da Tobi ima višu ocijenu. U HAKu kažu da oni preuzimaju rezultate testiranja iz ADACa dok se na službenoj web stranici ADACa za sjedalice 9-18kg preporuča između ostalog Maxi Cosi Priorifix (Tobi nema). Zamolio bih da nas neko ko ima više iskustva savjetuje, koju sjedalicu od gore navedenih uzeti. Hvala

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se cini da je Priorifix sjedalica za ucvrscivanje Isofix sustavom. Ako sam u pravu, odluka ovisi o tome imate li Isofix sustav u automobilu, tj. u automobilima, ako namjeravate autosjedalicu koristiti u vise automobila.

Dalje, Isofix sustav je pouzdaniji jer se sjedalica fizicki "ukopcava" u sustav automobila (sustav spona i/ili kuka u straznjim sjedalima automobila), lakse ju je max. fiksirati i nema problema da je visekratno, ako je trebate vaditi, samostalno dobro ucvrstite.

Tobi je odlicna autosjedalica, najnovija iz MC pogona ako se ne varam, a i vidjela sam koliko se cvrsto moze montirati u auto, ali ako bi mogla birati izmedju Isofixa i "obicne" autosjedalice i da mi razlika u cijeni nije jako vazna i znacajna, odabrala bi Isofix, u ovom slucaju, Priorifix.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem BB :D

isofix je odlična stvar jer nemaš brige jesi li je poglrešno/prelabavo montirala, ali koliko znam, nije statistički značajno sigurnija od dobro montirane "klasične" sjedalice kakva je Tobi, a Tobi je fe-no-me-nal-na

Lovrisa

Početno

Zahvaljujemo na pomoći, budući smo skužili da u autima nemamo isofix sustav odlučili smo se za Tobi! Još jednom hvala na odgovorima!!!

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi smo kupili Tobi iako imamo isofix.Novac stvarno nije bio u pitanju. Kada se Tobi namontira ne možeš ga pomaknuti od sica , a da ne pričam o prednosti novog načina zatezanja pojasa na sjeda
    lici.To se definitivno ne može usporediti s klasičnim načinom.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa

Tobi je fe-no-me-nal-na

kloklo ,i ja mislim tako :D !

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa

Tobi je fe-no-me-nal-na

I ja!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    Citiraj kinder prvotno napisa

Tobi je fe-no-me-nal-na

I ja!!!
    I ja !!!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samo da se kratko ubacim..
    Koliko se Tobi lako montira tj. sužila sam da kad se jednom namontira u auto, jako je čvrsta, sigurna... ali kako ćemo mi vjerojatno seljakati sjedalicu iiz jednog u drugi auto, zanima me da li će mi to možda biti lakše sa Isofix sistemom, u ovom slučaju sa PrioriFix sjedalicom ili je svejedno?
    Cijena nam nije faktor, samo sigurnost i jednostavnost montaže zbog 2 auta.
    Hvala...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih rekla da ako znate dobro namjestiti sjedalicu, ali zaista znate da je znate dobro namjestiti, onda ti nije vazno jel imas isofix.

Dobro namjestena sjedalica normalnim sustavom pruza istu sigurnost kao i ova s isofixom.

Problem je u tome da velika vecina ljudi ne zna dobro namjestiti sjedalicu (ili se sjedalica koju imaju ne moze dobro namjestiti u njihovo vozilo jer vozilo i sjedalica nisu kompatibilni).

Al kolko sam vidla, Tobi, i opcenito Maxi Cosijeve sjedalice (i neke druge marke) se jako dobro (i prilicno jednostavno) namjeste klasicnim vezanjem - kada netko tko zna roditeljima pokaze sistem.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Drugim riječima, svejedno koju, ili možda bolje Tobi? Ne mogu se još uvijek odlučiti...
    Stvar se još više zakomplicirala jer sam vidjela da u Baby Centru imaju super akciju Romerovih King TS Plus sjedalica, za nekih 1300kn!
    Znam da nije tema topica Romer, ali molim za pomoć jer prilika je stvarno super ako je sjedalica kvalitetna. Usporedbi sa Tobi od Maxi Cosia jer mi je ta zapela prvo za oko, ali ako su tu negdje po kvaliteti..
    ima li tko iskustva?

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Baš mi je drago što ste nahvalili MC Tobi jer smo ju mi kupili neki dan. Doduše, još nije u upotrebi jer cekamo da Ema postigne potrebnu kilažu, ali moram reći da jedva čekam :D

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mala01, ako su vam u oba auta isofix-i onda je to najjednostavnija opcija.
    Montaža najsigurnija, a i najbrža.
    A ako slučajno I. uzmu starci mogu je vezati klasično.

S druge strane Toby je trenutno najsigurnija na tržištu.
    Ima potpuno novi način vezanja koji je jednostavniji od klasičnih as.

Pa ti sad znaj

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja stalno selim Tobicu iz auta u auto. I mogu reći da se stvarno lako namontira, bitno je da klekneš na nju i da je dobro pritisneš uz sic. I stvarno ne mrda ni milimetar. Istina, ja se sva zapušem dok ju namjestim, ali ipak sam ja trudnica.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala vam na savjetima... još nismo niš kupili. Tobi je bila i za as prva opcija, ali onda nakon ove akcije (mogli bismo kupiti Romer King TS Plus za oko 1000kn!!) ne znam kaj da radim. Pitala sam frendicu koja ima King i kaže da joj je dobra ali da se uvijek malo miče (možda oni ne znaju dobro namjestit?). Možda odemo u SLo prek vikenda pa isprobamo u autu i vidimo.

Paulita, gdje ste vi kupili Tobi i koliko je koštala (ak se sjećaš)?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kupila sam je u Rijeci u Beba centru. Cijena je inače 1600 kn, ali smo mi uzeli jednu iz Top kolekcije, a ta je 200 kn skuplja. Skuzili tek na kasi Skuplja je samo zato što je malo šarenija, ah...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •