Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: datum proizvodnje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno datum proizvodnje

Nasla sam jednu roemericu s kojom bih bila zadovoljna, ali mi jedan detalj nije jasan. Na sjedalici je utisnut datum proizvodnje 7.mj 2006, a na papiru koji je prikvacen za sjedalicu stoji da je testirana u 6. mj. 2005. Kako je to moguce? Jedino logicno objasnjenje bi bilo da je testiran taj model 6.2005., ali ne i bas ta autosjedalica, jer je proizvedena tek godinu dana kasnije. Ali zar nije da se po ECE R44/04 mora testirati bas svaka autosjedalica?

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda si pronašla datum od nećeg drugog?
    Neke sjedalice se sastoje od više dijelova pa svaki dio ima svoj žig s datumom proizvodnje.
    Ponekad ako su kopće plastične (onaj dio koji se ukopčava) možeš i na njima nači datum proizvodnje.

Koja je tvoja sjedalica i gdje je taj žig?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da mogu sa sigurnoscu tvrditi da je to datum proizvodnje, jer je otisnut na straznjoj strani naslona sjedalice, i to u obliku kruga u kojem stoji o6 i izmedju toga je strelica koja pokazuje na broj 7. Sjedalica je jos u ducanu, radi se o roemer king ts, 9-18.
    Nego, gledala sam malo na njihovim stranicama. Tamo se istice da je 2005 radjeno nekoliko drugih testova (koliko sam uspjela skuziti jer mi pc steka, pa se stalno blokira i treba mi 3 sata za ucitati stranicu). Pretpostavljam da me je prodavacica zbunila, jer je ona ta koja je rekla da je stolica testirana 2005 i da je tada i proizvedena. Da ne kazem da mi je rekla da se pojas ne moze podesavati (a iza ima cak 7 tocaka za podesavanje). Ni to da mi je htjela uvaliti boster (sin mi ima 2,4 g, 92 cm i 13 kg!) jer je on preveliki za takvu sjedalicu. :shock:

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Reci trgovinu da joj se malo javim(o).

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda je to definitivno.
    Proizvedena je u 7. mj 2006, a model je testiran 2005.
    Ako se ništa u proizvodnom procesu nije mijenjalo možda je to onda i ok.

Svakako nam javi gdje si to kupovala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

TL u Puli. Nisam jos kupila, jer me ovo bacilo u nedoumicu.
    Znaci li da po 04 se ipak ne testira svaka kionkretna sjedalica?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci li da po 04 se ipak ne testira svaka kionkretna sjedalica?
    Ne, provjereno s Anom. Atest 04 dobiva se na osnovi testiranja prototipa, a onda se naknadno neovisno od proizvodjaca i nasumicno testiraju sjedalice, ali ne svaka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro, znaci da moze biti testiran model 2005., a da je ova konkretna autosjedalica proizvedena 2006.

Nego, MM je danas kupio tu AS. Kupio ju je kao da je model King TS plus. Medjutim na onoj narancastoj oznaci pise samo Roemer King TS. Ne pise plus. Na nasoj deklaraciji pise plus. Mislim da ako je stvarno plus treba pisati i na toj narancastoj oznaci, zar ne?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, nemre se testirat svaka sjedalica jer onda ne bismo imali niti jednu za kupiti Naime, kad se sjedalica testira, ona se, izmedu ostalog, podvrgava silama kao kod prosjecnog sudara a svi znamo da se sjedalica poslije sudara (pa i ovakvog, simuliranog ) ne smije koristiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kad tako kazes, ispada potpuno jasno i logicno!

Jel moze jos samo odgovor da li na narancastoj oznaci treba pisati i plus ako je romer king ts plus?
    Proucavala sam razliku izmedju ts i ts plus, i ispada da ts plus ima pojaseve u 7 pozicija, sto ima ova nasa AS. Samo na toj oznaci ne pise plus.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •