Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: Same u autu???

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moji su oboje iza, svaki u svojoj autosjedalici - i rode ih pregledale
    lucija je imala "sreću" pa sam se sa njom vozila iza, ali isto je znala protestirati - pa slijedi zabavljanje pjevanjem, igračkicom ili zaustavljanje
    dominik je sada sa sekom iza, ja ne stanem iza, preširoka sam (ma ne, auto je preuzak) - pjevamo mu, držimo za rukicu, igračkice, ali isto zna njurgati - na semaforu, u gužvi (vozi tata, vozi!); koma mi je bila kada smo se vraćali doma predvečer, kada je već bio umoran, plakao je iz petnih žila, i suze su mu išle, ja sam mislila da ću poludjeti od muke - stali smo na prvo moguće mjesto i dala mu cicu; ali opet je nastavio - nije htio biti niti 5 min - tada mi pada na pamet dudica - da ju imamo samo u autu (a možda ne bi niti ona spasila stvar)
    dvojba - dudica ili ne? inače sam protiv njih, ali onakav plač ....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja Lucija se od mjesec i pol dana vozi u autosjedalici i to na zadnjem sjedistu. Iako lako mogu iskljuciti air bag, nikada mi nije ni palo na pamet da ju stavim naprijed. Od prvog puta se vozi sama otraga jer nisam tip koji ce svaki put moliti nekog da ide sa nama ili čekati mm da dođe s posla. Kad mm vozi ja nikada ne sjedim otraga vec uvijek naprijed i do sada nikada nismo imali nikakvih problema. Lucija se igra s igračkicama i skoro uvijek brzo zaspi. Mislim da je i nervoznija kad netko sjedi pored nje. Ako počne plakati ili postane nervozna, parkiram se na prvo prikladno mjesto i vidim u cemu je problem. Uskoro prelazimo na vecu autosjedalicu i nadam se da nećemo ni s njom imati problema.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ponovo podižem ovaj topić da bi napisala što sam ja pročitala o prometnim nezgodama.ukratko-osoba koja vozi auto instiktivno u trenutku sudara izbjegava ozljedu tako da u večini slučajeva najviše stradava suvozać a u našim slučajevima to bi bilo dijete i zato se autosjedalice postavljaju iza vozaća...šef pedijatrije u Os. govori da majke koje montiraju dijete na prednjem sjedištu toga nisu ni svjesne tako da kad se u tim slučajevima dogodi prometna ...najčešće majke više gledaju dijete nego cestu... čovjek nezna što bi rekao. eto kratkog i jednostavnog objašnjenja zašto je dijete sigurnije iza vozaća.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma sasvim slučajno sam otvorila temu i ne mogu vjerovati gdje ja živim. bože daria sam odvozila na prednjem sjedalu dok nije poodrastao za iza (oko 1 godina).. a sad čitam i ne vjerujem koliko sam u krivu što djecu vozim na prednjem sjedalu. ranom zorom prebacujem sjedalicu iza sebe..hvala bogu što nas je čuvao, jer mi stvarno klatimo okolo od rođenja samostalno..

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    bio umoran, plakao je iz petnih žila, i suze su mu išle, ja sam mislila da ću poludjeti od muke - stali smo na prvo moguće mjesto i dala mu cicu; ali opet je nastavio - nije htio biti niti 5 min - tada mi pada na pamet dudica - da ju imamo samo u autu (a možda ne bi niti ona spasila stvar)
    dvojba - dudica ili ne? inače sam protiv njih, ali onakav plač ....
    ne ulazim u auto bez elektricne cetkice za zube ili bilo kakvog aparatica na baterije koji proizvodi bijeli sum. pokusali smo s dudom, ali nema sanse, ispljune ju van. cetkica ga taman dovoljno smiri dok ne stanemo sa strane. naravno, ona vrijedi samo dok nas je dvoje u autu pa jedan moze drzati cetkicu njemu pokraj uha.
    jagora vozim iskljucivo na zadnjem sicu u autosjedalici. rado bih kupila one duple retrovizore, gdje se mogu kupiti?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moje je misljenje, pa sto god drugi rekli, da je to sa sjedalicom iskljucivo na zadnjem sjedalu debilana. Fuckas statistike, ima ih svakakvih. . . sto ako se dogodi da je dijete otraga i bas tada dodje do bocnog sudara i to bas otraga u onu stranu gdje je dijete. . .da li bi se onda tukli po glavi sto nije dijete bilo naprijed? Imala sam bas takav sudar u familiji. Srecom nije tada bilo djece u igri. Mislim, to je ono sto bi bilo kad bi bilo, glupo ali. . . sad su se nasi nasli pametovati. . . . Ako proizvodjaci auta i sjedalice dozvoljavaju onda je na roditelju da odluci gdje ce voziti dijete.
    Imamo aute sa air-bagom koji se da iskljuciti, imamo i auto bez air-baga za suvozaca, imam sjedalicu i ja moram camiti doma dok je MM na poslu jer je zakon takav, ili da idem krsiti zakon i riskirati svadju sa murijom ili placanje kazne. Nemam koga zicati da me odveze gdje god da mi se ide i kad se meni ide. Ogledala su mi isto odvracanje paznje jer bi jos vise gledala kaj se zbiva, ja zelim vidjeti dijete i zelim da ona vidi mene i NE ZELIM ju voziti otraga dok sam sama s njom. I ogledala su odvracanje paznje ako ti dijete place, a ti ne mozes stati slijedecih x kilometara, postajes nervozna, buljis stalno u to ogledalo i ne mozes mu pomoci, dijete i dalje sve jace place, a samo pogled na mamu bi ga vjerojatno smiro. . .
    Dok smo svi skupa, apsolutno je sjedalica otraga i ja skupa s njom, ali kad sam sama nisam za to. Smatram da sam dovoljno pametan vozac sa 13 godina vozackog staza i desecima tisuca prijedjenih kilometara i znam kada mogu i smijem gledati gledati, a kada ne.
    Ajmo zabraniti suvozacu da otvara usta i prica u voznji jer dekoncentrira vozaca. I svakako treba zabraniti auto radio jer i on dekoncentrira, pogotovo kada je nesto smijesno, nasmijes se i bum eto sudara. Blesave usporedbe ali. . . ljudi kihnu u voznji i slete u jarak. . . znam i za takav slucaj.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Blesave usporedbe
    Bas tako.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke