U nekim zemljama je dopusteno zakonom a i proizvođači dopustaju sjedalicu za novorođence montirati na prednje sjedalo.
Kod nas je zakonom zabanjeno.

E sad, zasto ipak bolje ne: statisticki najvise udaraca kod sudara u prometu ima od napred (oko 45%), a prednje sjedalo je blize tocki udara te su ozljede vece; airbag, koji i kada se iskljuci postoji mogucnost da se pri nekog udaru otvori; ometanje vozaca, jako bitna stavka, roditelju se lakse oduzme paznja dok je dijete pored njega, dodajemu zveckicu, brisemo slinu jer eto nije zgodno da je slinav u autu (salim se malo ), a svi znamo sto samo mala nepažnja moze uzrokovati.

Što će reči da imamo super zakon :D

Osobno, mogu samo reci da djeca savrseno suradjuju (Jesper mi je u glavi stalno )Kad smo vozili Bena ja sam uvijek sjedila s njim iza i on je znao cak protestirati dosta, jer je osjecao da se nekako ja cudno osjecam, uvijek je to bilo hoce li plakati, pa gdje cemo stati i slicno...
Sa Timijem je drugacije, ja sam sretna sto ponovo vozim i lakse mi je autom s njih dvoje pa i malac to osjeti kad idemo negdje, a i kad se svi zajedno vozimo otraga su oni sami, svako na svojoj strani.