Citiraj puros prvotno napisa
bembo i ja smo imali probnu vožnju (20-ak km) kad je imao mjesec i pol i ležao je u svojoj košari na prvom sicu koji je bio polegnut do kraja i još je bio privezan pojasom. bilo nam je super jer bembo zaspe svaki put kad se vozi. a za policiju ne znam....do sad nas nisu zaustavili.
puros, o kakvoj kosari govoris? na sto mislis kada velis da je sic bio polegnut do kraja, i tko/sto je bio privezan pojasom (bembo?)?

Inace, cure su gore super rekle - po hrvatskom zakonu djeca mlada od 12 godina ne smiju na suvozacevo (niti na vozacevo) sjediste. Al ono sto je jos vaznije od zakona je da je taj osjecaj da smo sigurniji ako svoje dijete vidimo pored sebe dok vozimo i mozemo se njime baviti u stvari suprotan realnosti. Kao vozaci, najvecu sigurnost pruzamo svojem djetetu ako smo uvijek i u potpunosti usredotoceni na cestu i promet oko nas. Samo dodavanjem igracke vrlo cesto dode do trzaja volanom drugom rukom koji nas moze poslati s ceste ili, jos gore, ravno u neki drugi auto ili zid. A da ne pricam o odvajanja pogleda s ceste i na trenutak...

I, naravno, jos uz to, sto se tice sila kod sudara, dijete (i bilo koja druga osoba) je najsigurnija na straznjem sjedistu, na sredini najvise.

Da zavrsim na tuznu notu - jucer smo na granicnom prijelazu hrv-slo cekali u redu pored jednog automobila u kojem se vozila cetveroclana obitelj - svi u prednjem dijelu automobila. Tata je vozio, a mama je sjedila naprijed sa dvoje vec vece djece (3-7 g.) na krilu. Mene je tako zazeblo oko srca i nisam znala da li da se smijem ili da placem kada je mm napomenuo "da ce barem svi zajedno na nebo kroz sajbu ako dode do sudara jerbo nitko (ukljucujuci i roditelje) nije bio vezan" Ja se od srca nadam da su ipak svi stigli sretno do svojeg cilja