Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Još uvijek nesigurna

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Još uvijek nesigurna

Imam bebača od 8 tjedana, rođenog s 53 cm i 4100. Dojim ga na zahtjev i u prvom mjesecu je narastao 4 cm i dobio 1200. Svakodnevno ima i više od 4 pokakane pelene i uredno mokri. Zapravo sve ukazuje na uspješno dojenje (ponovni pregled je sljedeći tjedan).
    Mene brine, što nemamo nikakav ritam. Doji cijelo jutro, između podoja (tijekom kojeg zaspe i odmah nakon spuštanja u krevetić se probudi) koji znaju biti svakih dvadesetak minuta je uglavnom nervozan i plače. Nakon svakavih pokušaja uspavljivanja, popodne zaspe i spava 3 do 4 sata. Navečer opet isti scenarij do 11-ponoć kad napokon opet zaspe. Ja sam zapravo neprestano u brizi da mu je malo mlijeka i da je gladan (iako sve ukazuje da nije). Imam li razloga za brigu, radim li sve kako treba? Zapravo je li to sve normalno a on jednostavno takvo dijete?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pozdrav
    samo pitanja: jel dobiva na težini? jel ima mokre i pokakane pelene? sve to ima! daklem od kud bi draga amie on narasta da nema dovoljno??!!!
    ne brini svakoj je manje više tako u početku!! moj se nije skidao sa sise 2-3tj!! kaka ritam?? ha ha.. njegov je ritam bio takav da je sam bio na meni, a moj da gotovo ni jela nisam!!
    al, sve to laganini prođe! lipo ga pusti da jede kad oće i koliko god oće, taman ti visio na sisi sat i više!! na taj načine se regulira ponuda i potražnja i sve 5!!
    a i spavanje i budnost... sve je to ok. jedni spavaju no stop, drugi malo, treći osrednje... bitno da on jede, napriduje i da je lipo zdrav!!
    mi dan danas nemamo nikakav ritam! odnosno ritam je ovo: daj kad je gladan, stavi spavat kad mu se spava....(a spava s nama...meni lakše dojit noću!)
    sretno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma sve radiš super, nemaš razloga za brigu. Pa i sama vidiš da on super napreduje. Kaj se spavanja tiče, ja sam tome doskočila tako da sam ga (bar po danu ako ga ne želiš naviknuti da spava s tobom) dojila ležećki pa kad bi zaspao samo bi se lagano izvukla, a on bi ostao spavati. Malo OT, ali... Moj nekad spava s nama, nekad sam. Zadnjih mjesec dana je spavao s mnom jer je MM bio na putu i svi su mi pametovali kak će se naviknuti i neće više htjeti sam. Ma kakvi, sad je opet u svom krevetu i ništa se ne buni. Zlato mamino.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nama je trebalo oko 2mj da sisanje dođe u nekakav red, ako tako dobro dobiva na težini još se malo strpi jer će bebač več odlučiti kad će biti dosta tog čestog nacicavanja.Do tada iskoristi svaki taj trenutak jer kako beba raste tako će je sve više drugo zanimati

_________

D 1998.
    I 2007.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

S dva mjeseca je bebač premali za bilo kakav ritam. Glavna briga su mu hrana i spavanje, ne nužno redom kako smo mi zamislili.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo nekakav ritam (a to znači da podoj ima početak i kraj, i neka pauza između podoja) stekli tek sa 3 mjeseca, a sa 4-4,5 mjeseca smo dojili "samo" svaka 2 sata i to mi je bio super dugi razmak između podoja .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi nikada nismo imali ritam

1200g u mjesec dana - ja bih rekla da vam super ide

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •