Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: dojenje u lezecemo polozaju i mastitis

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno dojenje u lezecemo polozaju i mastitis

koliko od vas koje ste dobiel mastitis doji u lezecem polozaju

koliko sam ja povezala svi mastitisi oko mene su se dogodili curama koje su u pocetku dojile samo lezeci i nisu mijenjale polozaje u kojima doje (sto mi je i logicno jer je vecina mama u pocetku jos uvijek nespretna i nesigurna pa ako nesto ide onda se drzimo toga)

koliko vam je trebalo da se rijesite mastitisa i sto ste sve koristili

ja sam imala obavezno masiranje pod tusem, da bi nekako razbila kvrge. ono divljacko cjedjenje koje preporucaju razlicite sestre je po meni ludorija jer moze ostetit mljecne kanale i mislim da jedino mama moze sama izmasirati i istiskati kako treba (pala mi je na pamet prica frendice koju je neka sestra u hr bolnici tako istiskala da su joj cice bile plave. necu ni spominjat da nije uspjela dojiti)

treba izbjegavati hladne obloge i jedino od obloga treba stavljati tople obloge (ja koristila elektricni termofor od malo). prsa trebaju stalno biti u toplom

mene je na kraju spasilo i ocistilo kad sam pocela dojiti i u polozaju da je mali lezao na ledjima, ja sam bila na sve 4 iznad njega pa je i gravitracija pomagala

koristila sam veliku bolnicku izdajalicu

odradila rundu antibiotika protiv mastitisa

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

iako sam tada dojila uglavnom u ležećem položaju, ne bih rekla da je to bio uzrok mastitisa. mislim da je kod mene bio razlog neudobna odjeća odnosno, dok sam dojila povukla sam potkošulju ispod cike i tako zaspala.

trajalo je 2 dana. stavljala sam hladne obloge od kupusa, topli oblog 10 min prije podoja. mali je stalno sisao na bolnoj dojci, također i u položaju gdje on leži na leđima a ja iznad njega. drugu (bez kvrga) dojku bi malo izdojila da mi se ne bi i ona upalila.
    uzimala sam lupocet za skidanje temperature. pošto je prošlo za 48 sati nisam išla kod doktora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •