Meni je mama super u jednom pogledu dala bi svoj život za mene bez razmišljanja i znam da me voli i da mi želi najbolje....
Međutim, kada sam bila mala, a i sada, nemamo topal odnos, tj. njen odgoj se sastojao u slijedećem:
1. kupiti mi
2. raditi da imamo dovoljno, sestra i ja
3. da se ja sama uvijek igram (a nisam, niti danas, imala neku maštu i u biti sam se samo dosađivala9
4. osigurati mi da mogu ići na tenis, engleski...
5. kada bih htjela pozvati prijateljice onda bi komentar bio da je umorna i da tuđu još djecu čuva...tako da bih bila sama
6. sestru je tjerala da me voda tamo i vamo
7. provodila sate i sate u čišćenju kuće i kuhanju i spremanju, kada bi došla sa posla
8. nije se puno brinula o školi misleći i učeći me da je to moj "posao" i da bih ja to trebala sama odrađivati i naravno da nije radila samnom zadaće ili nešto...
Uglavnom, sve se vrti oko para, nije topla osoba, razgovor bi joj se svodio na pitanja i odgovore...
Čini mi se da sam bila jako zakinuta i u biti mi je to jako falilo i bila sam jako nesigurno dijete. Sada odnos imam sa mužem koji je 1. osoba u životu da mogu reći nešto, a da se ne plašim reakcije ili osude, tj. nije me sram.
Eh da, kako smo u velikoj financijskoj krizi, pa trenutno živimo kod mame u jednoj sobi ona redovno ulazi tako da bi pokucala, ali odmah i otvorila vrata ne čekajući da kažem da je slobodno...
Osoba je koja jako voli kontrolirati, pa kada npr. tražim majicu, peškir ili bilo šta, a da me ona vidi - obavezno je pitanje: šta mi treba i šta to tražim? - znam da nije zlonamjerno, ali mi užasno ide na živce.
U biti s njom nemam nikakav odnos prisnosti i ne volim joj ništa govoriti što nije neophodno, ali nažalost, za sebe me je vezala parama i sada nikako da se iščupam, i nažalost, napravila sam nekoliko grešaka u životu i sada ih plaćam....
I naravno da se ljutim na sve ove stvari i kažem joj ih, ali je ona jednostavno takva i ne mijenja se, tj. ona ne vidi kako baš i nije upravu za neke stvari....
A da ne pričam da kada je i želim nekada zagrliti da me nakon par sekundi odgurne (ali samo zato što ima onda suze u očima)...pa kada ona mene želi zagrliti, ja baš i nisam za to...Da ne pričam da se kod nas ne priča o osjećajima i da se isti zatomljuju... nema razumijevanja....
Sva sreća pa imam muža koji to razumije...
Imate li vi slično takvo iskustvo?
Napisala sam ovo jer sam čitala post o dedama i bakama, pa gledam svaki dan kako se isto ponaša prema unucima (djeci moje sestre) i vidim kako to zna loše utjecati i na njih....