Baš maloprije pričam ja s frendicom i velim joj kak planiramo kupiti Roemer ISOFIX AS za 2000 kn (1800 + tether traka 200).
I veli ona meni da nisam normalna, da ima za kupiti AS po 300 kn i da kaj ću bacat novce, da je njena frendica koja je (kao i ona) odgajateljica u vrtiću kupila svom nećaku neku jeftinu AS (ni jedna od njih dvije nema djecu, pa pretpostavljam da se nisu baš ni informirale o AS kak spada) i kak je sve to jednako sigurnojer ima taj atest (ECE što već).
E sad, ja naravno ne namjeravam odustati od kupnje Roemerice, ali me zanima, mogu li joj dati neke protuargumente (i koje) u smislu zašto je bolje kupiti AS tipa Roemer, Maxi cosi i sl. koje onda i puno više koštaju, nego neke no name sjedalice po hipermarketima (ili npr. Bubu sjedalica iz TL koja košta 300 kn).
Po čemu su skuplje sjedalice bolje, a jeftinije lošije?
Ima li razlike u sigurnosti ili je samo stvar udobnosti, kvalitete materijala presvlake i ostalih dijelova :?
Mi nešto baš i ne plivamo u novcima, ali zato MD sad radi dva posla jer kupujemo auto i novu AS i naravno da djetetu želimo priuštiti najbolje što možemo, na to će ona "joj, pazite da ju ne razmazite" :shock: